Reunie2014Op de foto: Van links naar rechts: Liesbeth Lengkeek, Ria Hoogendoorn, Liesbeth van der Slik met achter haar toenmalig clubpianist Cees Langeveld, Annalies Perdijk, Marianne Heeren, Jolanda van der Spek, Inge Wulz, Monique Bolleboom, toenmalig clubcoach Hans van Zetten en huidig verenigingsvoorzitter Jerry van der Ziel.

 

Gymnastiekvereniging PRO PATRIA bindt nog steeds ook oudtoppers. Dat bleek dit weekeinde weer op een reünie van een select groepje voormalige topturnsters, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw Zoetermeer en Nederland vertegenwoordigden in het internationale turnen. Tussen de high-tea en het afsluitende diner was er ook een bijzondere kennismaking met de huidige PRO PATRIA voorzitter, Jerry van der Ziel, die als 4e dan taekwondoka de voormalige turnkampioenen inwijdde in zijn Olympische sportdiscipline.

In de periode 1974 t/m 1980 wonnen de turnsters van GV PRO PATRIA zeven jaren op rij het landskampioenschap voor clubteams onder leiding van broer en zus Hans en Marianne van Zetten. Ook vele individuele hoogtepunten werden toen gevierd met de deelname van Monique Bolleboom in Montreal 1976 als Olympisch hoogtepunt.

Drie individuele landskampioenen bracht deze rijke zeven jaren voort: naast Monique Bolleboom, ook haar jongere zus Ingrid en Marianne Heeren. Hans van Zetten werd fulltime bondscoach van de nationale turnselectie op het nationaal sportcentrum Papendal bij Arnhem. Ook clubpianist Cees Langeveld promoveerde in die periode naar de nationale teams turnen en ritmische gymnastiek. Hij is nu directeur van het Chasse Theater Breda en buitengewoon hoogleraar in de economie van de podiumkunsten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het selecte gezelschap kwam zaterdag 15 november in Zoetermeer bijeen. Ingrid Bolleboom moest wegens ziekte verstek gaan op de reünie. Jolanda van der Spek, die de reünie organiseerde, kwam er zelfs voor uit Zwitserland.

-advertenties-

-goede doel-