P1090102Afgelopen zaterdag gingen de elektrische rolstoelhockeyers van Doing E1 er weer vol tegenaan in Goes op de eerste competitiedag van het nieuwe seizoen. Na vorig seizoen bij het debuut als Doing E1 tweede te zijn geworden in de 2e regionale klasse bleken ze (door het promoveren van twee teams uit de 1e klasse naar de landelijke overgangsklasse) dit seizoen toch naar de 1e klasse te zijn gepromoveerd. Een hele overgang, want niet alleen ligt het spelniveau een stuk hoger, de 1e klasse speelt ook met een extra veldspeler en op een groter speelveld.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Evergreen on Wheels E2. Een spannende wedstrijd, waarin Evergreen E2 uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind trok, helaas mede door een eigen goal van Doing. Maar Doing kon Evergreen E2 duidelijk partij bieden.

De tweede wedstrijd tegen het altijd sportieve Kampong Wheely’s E2 was een geweldig spectaculaire wedstrijd. Na een enigszins aarzelend begin kreeg Doing steeds meer greep op het spel van Kampong en was het een open wedstrijd waarin de strijd op en neer golfde. Hoogtepunt was misschien wel de schitterende goal van Zoë op slag van rust, waarbij ze de bal na een aanval over de linkerflank in de korte hoek heel geplaatst binnen schoot. Ruststand: 2-3 voor Kampong. In de tweede helft wist Doing mede dankzij Erika en Nina (die weer geweldig blokwerk verrichtte) steeds meer druk naar voren te zetten en slaagde erin om diverse goede kansen te creëren. Drie daarvan werden door Johan benut, waardoor uiteindelijk een verdiend gelijkspel resulteerde: 5-5. Een fantastische teamprestatie van Doing E1!

Bij de laatste wedstrijd tegen Evergreen on Wheels E1 begon de vermoeidheid de Doing spelers parten te spelen. Na een moeizaam begin wisselde Nina Esther af als goalie, waarna Esther zichzelf in haar nieuwe turbostoel opnieuw uitvond als blokker. In de rust stonden ze helaas al wel met 6-0 achter, maar door in de tweede helft nog meer de nadruk te leggen op de verdediging wisten ze de schade vervolgens wel te beperken; eindstand 9-0.

Kortom: een leerzame dag voor Doing E1 met drie zware wedstrijden, maar die zeker vertrouwen geven voor de rest van het seizoen. Daarin hoopt het Doing E! team zich na dit positieve begin uiteraard nog verder te verbeteren: hockeyen in de 1e klasse smaakt duidelijk naar meer!