Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy  Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Gemengde Paren Kampioenschap NBB District Delft

In 2B-Home in Zoetermeer is gedurende 3 woensdagen in januari het Gemengde Paren Kampioenschap van het district gespeeld. De eindstand bovenaan is 1. Klaas Munneke & Louisa de Wit (64,31%); 2. Ronald Vedder & Bastianne Mulder (61,42%) en 3. Kees Schipper & Sijke Hoekstra (59,38%). In ieder geval plaatsen zich de winnaars voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Gemengde Paren in Utrecht. Spel 12 van sessie 2 op 16-1-2019 was een spectaculair SA-spel, waarop alleen Wim Meijer & Cynthia Bakker de topscore bereikten van 100% door ook nog een overslag te maken op 3SA.

Spel 12 sessie 2 West/NZ

102.1

  

Biedverloop bij Prof Jack

102.2

 

 

 

De 12 pt en zijn vijfkaart zijn voor West aanleiding om 1♣ te bieden, en na de steun van Oost in schoppen, volgt in West 1SA waarmee hij gewone openingskracht belooft, en met de 11 pt erbij van Oost, zal zijn bod van 2SA wel haalbaar zijn; 3SA zal wel iets te optimistisch zijn.

 

Spelverloop

In de praktijk werd er aan 10 van de 14 tafels SA gespeeld: 1x 1SA+1, 2x 2SA C, 1x 1SA +2, 4x 2SA+1, 1x 3SA C en 1x 3SA+1. De 2 SA contracten waren dus inderdaad in de meerderheid, maar meestal werd er toch 3 SA ofwel 9 SA-slagen gemaakt. Vermoedelijk zette Zuid te snel zijn ♥A en vervolgens komt Zuid niet meer aan slag. Bij dichte kaart is er het volgende scherpe spel mogelijk. Noord komt uit met ♥B (klaveren en schoppen zijn geboden, reden te meer om daarmee niet uit te komen), dan zet Zuid niet zijn aas, en als West nu de slag met zijn heer neemt, kunnen NZ op zijn minst 6 slagen oprapen: de twee azen van Noord en via de entree van Noord (♥8) komt Zuid aan slag om nog vier harten te maken. Echter, als West zijn heer duikt bij de eerste hartenslag, is de communicatie tussen Noord en Zuid verbroken en ook dan komen zij er niet echt meer aan te pas. Kortom, ♥B zou een heel scherpe uitkomst zijn geweest, maar zelfs daartegen kunnen OW zich met een duik wapenen!

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2b-home)

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-