Zoetermeer Actief schaak copy copy copy copy copy Schaken is een spel van alle tijden en voor alle leeftijden. Uit de rijke schaakgeschiedenis komen veel prachtige partijen schaak, leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze week over: Bok springt over L’Ami heen 

Weekendtoernooien zijn gevaarlijk voor schakers met een hoge rating, schreef Herman Grooten in zijn verslag van het HSG Open dat in Schaaksite.nl is opgenomen. Hij doelde op GM Erwin L’Ami die in Hilversum een flinke Elo-klap opliep van 15 punten. Twee weken eerder in Maastricht (Limburg Open) won GM Benjamin Bok 7 punten. Door deze ontwikkelingen daalt de rating van L’Ami van 2648 naar 2633 en stijgt die van Bok van 2638 naar 2645. Bok neemt daardoor de tweede plaats op de Nederlandse ratingranglijst over. In het Nederlandse schaakkampioenschap van 1 juli – 7 juli 2019 in Amsterdam krijgt Erwin L’Ami de gelegenheid de hiërarchie te herstellen. Of Benjamin Bok verstevigt daar zijn net verworven tweede plaats.

Het veertiende HSG Open te Hilversum is gewonnen door twee spelers: GM Loek van Wely en IM Casper Schoppen. Beiden eindigden met 5,5 uit 6, maar op basis van de weerstandspunten kreeg Van Wely de eerste plaats toegewezen.

GM Erwin l’Ami (2648) had duidelijk zijn toernooi niet. Begonnen met een valse start door een nederlaag tegen Rieks Taals (2090), die misschien wel de partij van zijn leven speelde, kwam Erwin nog terug op 3 uit 4. Maar hij kwam toen in IM Eelke Wiersma opnieuw de man met de hamer tegen. Ook nu moest Erwin in het zand bijten en hij eindigde uiteindelijk op 4 uit 6.                                  

                                   Na … Da5                                                 na … Pxe5    
LAmi1 LAmi2

           

Erwin L’Ami – Lara Schulze 1-0. HSG Open 2019. In de laatste ronde toch weer een fraaie winst voor L’Ami: Tc7! Txb6 of?; Txb6 Txb6; Df8+ Kh7; Dxg7#

Eelke Wiersma – Erwin L’Ami 1-0. HSG Open 2019. Wiersma staat al beter en wint stuk: fxe5 fxe6; Lxa7! Txf1; Dxf1 Dg5 of? (na Txa7 komt mat in twee); Ld4: stukwinst en even later 1-0.

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), op donderdagavond bij SV Botwinnik, 2B-Home en op dinsdagmiddag bij Schaakclub Palet Welzijn, Nathaliegang 79.

                

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-