bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: De “Volksverhuizing” 

 

Na de zomer blijkt er een soort volksverhuizing naar De Patio te hebben plaatsgevonden onder de Zoetermeerse bridgers. BC Tuinen en Akkers speelde altijd al op donderdagavond in De Patio, het wijkgebouw van Seghwaert, maar daar zijn twee bridgeverenigingen bij de opening van het nieuwe bridgeseizoen bijgekomen: op dinsdagavond speelt daar nu de BC Kontrakt en op woensdagavond de BC Sweet Lake Bridgers! Maar onderstaand spel is nog ontleend aan de “open” zomercompetitie van BC De Sprinter. BC De Sprinter speelt met ruim 40 leden op donderdagavond in Eetcafé Meerzicht, Albrandswaard. Door het “open” karakter speelden er maar liefst 56 bridgers mee in de laatste ronde van de zomercompetitie, en die laatste ronde werd gewonnen door Leon Bosch & Petra van Reijzen (59,38%), gevolgd door Evert Angad-Gaur & Emmy Angad-Gaur (58,33%) en Helen Speicher & Louisa de Wit (57,99%). Spel 10 was in die zin opvallend dat alle 7 Zuids 1 SA speelden met als resultaten 3x 1SA+2, 3x 1SA C en 1x 1SA-1. Marjon Smits & Gerard Raaijmakers zagen kans om als enigen het contract down te spelen, door geluk of door goed spel?

Spel 10; Oost/Allen

Sprinter aug23

 

Biedverloop bij Prof Jack

Oost begint met een pas, Zuid heeft exact een minimale 1SA in handen en biedt dat, de overigen zijn te zwak om ook nog te bieden en NZ hebben samen slechts 21 punten in handen, en OW hebben dan de overige 19 punten, een spannend spelletje dus.

Spelverloop

West komt op met klaveren twee voor de heer in Oost die terugkomt met klaveren en dan blijkt dat OW geen moeite hebben om ook nog de boer te maken naast de aas. Vermoedelijk zit het downspel nu in de harten, de verdeling (de lengte) van deze kleur is OW goed gezind. Eerst wordt de aas gemaakt en vervolgens wordt met een kleine harten teruggekomen. Vaak zal Oost de vrouw zetten en dan zullen NZ het contract maken. Als Oost de vrouw duikt, maken NZ alleen de heer en maken OW de aas, de vrouw en nog een kleine lengte-harten! OW maken verder nog schoppenheer, samen 7 slagen en dat is één down. NZ incasseren alle vier ruiten, schoppen aas en hartenheer. Bij deze uitkomst zouden Marjon Smits en Gerard Raaymakers dus best wel eens met een perfect spelletje de downslag kunnen hebben gerealiseerd, en dat met dichte kaart, formidabel!!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)   

-advertenties-

-goede doel-