bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Slem bij Sweet Lake Bridgers 

 

Deze bridgeclub telt nu ongeveer 70 leden. Speelavond is woensdag vanaf 19:45 in De Patio, het buurtcentrum van Seghwaert op Dreef. Op de topintegraal van 15 mei 2024 werd de avondsessie gewonnen door Elly Stevens & Peter Schneider met 66,27% gevolgd door Jilles Kooij & Joop van der Hoek met 65,48%, gevolgd door Lasca Matthijssen & Leo Matthijssen met 61,68%. Spel 3 bleek een heel interessant spel met uiteenlopende scores vooral na 3SA: 2x3SA+2, 5x3SA+4 en 1x6SA+1. Corrie Sikkema & Tineke Veiver volbrachten dit kunststuk van 6SA+1. Maar ook waren er uiteenlopende schoppenscores: 2x4schoppen+1, 1x5schoppenC, 1x4schoppen+2 en 1x4schoppen+3. Gezien al die uiteenlopende scores moest dit toch wel een lastig spel zijn. Hoe zou Prof Jack het doen? Prof Jack ging met bieden snel naar 7SA en dat zonder controlebiedingen, en maakte dit met het gelukje dat een snit goed zat. Zie hierna.

Spel 3 15-5-24; Z/OW

SLB mei 24

 

Biedverloop bij Prof Jack

Noord en Zuid passen steeds. West opende de bieding met 1 schoppen, Oost verhoogde naar 2 klaveren, West sprong naar 3 schoppen, dat betekende 6+ schoppens en extra openingskracht, Oost 4SA, dat was azen vragen met de Roman Keycard Blackwood conventie, West gaf met 5 schoppen het bezit aan van twee azen en troefvrouw, en zonder controlebiedingen op de systeemkaart wist Oost al genoeg: groot slem: 7SA!!

Spelverloop bij Prof Jack

Jack incasseerde voor OW eerst drie azen en alle zes schoppen, speelde op de tiende slag klaverenboer, terwijl Zuid al zijn klavertjes al had ingegooid op de schoppenslagen, toen Noord de vrouw dook moest West ook wel de snit nemen die lukte (de Boer hield) en met een ruitentje bracht West vervolgens Oost met ruitenheer aan slag die met twee resterende klaveren de laatste twee slagen maakte: 7SA gemaakt!

Overigens, in de biedpraktijk bood West ook nog 4 schoppen en kwam Noord uit met harten. Ook met schoppen als troef kunnen OW alle slagen maken. Dat was aan onze tafel niet gelukt, maar Ruud Kamphuis hoorde dat aan een andere tafel wel alles was gemaakt, keek even in de lucht en zei toen dat dat mogelijk was door de derde klaverenslag in West in te troeven en daarna konden in Oost (met ruiten weer aan slag gebracht) met twee kleine klavertjes nog twee lengteslagen worden gemaakt, en dat bleek de sleutel tot “alle slagen”!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-