Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Jij ziet de bui wel hangen?

noord aa eendjes2Door de klimaatverandering of, zoals je wilt, voor de ontkenners, dikke pech onzin, we worden hoe dan ook regelmatiger, nu al, en zeker in de toekomst, geconfronteerd met wateroverlast. Wolkje hemelwater lacht zich een breuk. Straten staan blank. Moet sommigen aanspreken. Maar dat is alleen wel vervelend als het je woonkamer binnenloopt en er nog geen duikplank ligt. Doch als je het frituurvet het riool in kan gooien, moet het toch ook het vele regenwater aankunnen? Mijn glazen bol voorspelt, met dank aan vet en andere flauwekul doekjes, dat het riool het natte natuurgebied met gemak zal uitbreiden. Ben je niet blij met deze onverwachte mogelijkheid van watersport in of dicht rond je huis, liggen er voor jou kansen om het natdeel in een voordeel om te zetten.

Water minnende politieke partijen hebben samen met een Zoetermeerse Watersportvereniging een themabijeenkomst.
Je mag meedenken en -praten over de groeikansen van de Zoetermeerse Plas, maar dan als watersportgebied. Eigenlijk een uitgelezen kans om met elkaar te bespreken hoe je jouw overdekt binnenhuisnatuurbad van de toekomst en een rivier voor je deur vernoemd naar een straatnaam, kunt verbinden met dat plasje. Het zijn deze waterverbindingen die het verleden doen herleven. Laat je tevens inspireren door het Historisch Genootschap Oud-Soetermeer. Zij toveren vast nog wel meer verbindingen uit de oude hoed. Zo kun je je voordeel doen als je enkele meters onder de zeespiegel woont.
Vraag gelijk of verplicht schoolzwemmen niet in die plas kan?

Aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-