Seghwaert

 • De winnaars van het Junior Debattoernooi ZoetermeerIKC Prins Claus is de winnaar van het eerste Junior Debattoernooi Zoetermeer. Op woensdag 13 maart vond dit toernooi, voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen, plaats op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef.

 • Quinten beste speecher Zuid HollandQuinten de Gruijter, leerling uit 4 vwo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef, is de beste speecher van Zuid-Holland. Op vrijdag 8 maart deed het debatteam van het ONC mee aan de provinciale voorrondes van Op weg naar het Lagerhuis.

 • 20140701 20627Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Seghbloemvaart in de wijk Seghwaert.

 • akeleituinDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Akeleituin in Seghwaert.

   

 • grafitiVissendreefSeghwDe wijkagenten van Seghwaert en Oosterheem hebben vele bekladde muren aangetroffen. De graffiti is in de vroege ochtend van 8 februari rond 03.00 uur aangebracht op vele verschillende plaatsen. Op muren van scholen, huizen en zelfs op een kunstwerk werd de vernieling aangetroffen.

 • hennep1De Zoetermeerse henneptrein, een samenwerking tussen politie en organisaties in de stad zoals energieleveranciers en woningbouw, is weer op stoom. In een woning aan de Weteringdreef werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld door de politie.

 • IMG 8108Kindcentrum De Spelevaert aan de Irisvaart 2-4 in Seghwaert luidt jaarlijks het nieuwe jaar in met een feest voor ouders en kinderen. Dit Nieuwjaarsfeest op vrijdagmiddag na school was heel geslaagd.

 • 20190107 3890Na de kerstvakantie begint voor de kleuters op basisschool Meester Verwers in Seghwaert een wel heel spannende week: hun klas is omgetoverd in een kasteel! Stagejuffen Robine en Samantha zijn hard bezig geweest om hun kasteelproject vorm te geven.

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • Kerstmusical HofvijverLeerlingen, ouders en het personeel van basisschool De Hofvijver in Seghwaert vierden op 20 december hun Kerstfeest. Dat was dit jaar een bijzondere gebeurtenis, omdat de leerlingen van de bovenbouw en de leerkrachten, samen de musical 'De reis van je leven' hadden ingestudeerd.

 • Facebook banner Top 2000 Kerkdienst 2 1De Top2000kerkdienst in Zoetermeer staat dit jaar in het teken van KWF Kankerbestrijding. De hele maand december en tijdens de dienst wordt geld ingezameld voor dit belangrijke doel. De kerkdienst viert met deze actie het eerste lustrum.

 • IMG 8154De kinderen van de Spelevaert hadden donderdag 20 december een mooie kerstviering met kerstwensen, een mooi verhaal, veel geoefende kerstliedjes en de Adventskrans met vier brandende kaarsen. In de aula zagen zij het interactieve kerstverhaal, waarbij tevens in grootbeeld meegekeken kon worden.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • Winnaars Mijn stad mijn toekomstEen campus met vier hoge woontorens bij de Dutch Innovation Factory. Met dit idee hebben Senna, Zjina, Leanna, Laya, Samantha en Benthe van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef de wedstrijd Mijn stad, mijn toekomst gewonnen.

 • IMG 0149Sinterklaas werd woensdagochtend enthousiast onthaald op de Meester Verwersschool. Pieten Ballo en Calvo stonden samen met de kinderen op het grasveld naast de school te wachten op de Sint, die arriveerde per koets met paard.

 • ROYW9912Een kettingbotsing van zeven auto's op de Australiëweg heeft dinsdagavond 4 december voor een verkeersinfarct gezorgd in Zoetermeer. Rond 18.00 uur kwam het tussen de Aziëweg en het Maximaplein tot een botsing. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

 • vrachtwagen klem 3Een vrachtwagen kwam op de Parkdreef in Seghwaert muurvast te zitten onder het viaduct. De oplegger paste duidelijk niet onder het viaduct van de Randstadrail door en werd grotendeels 'open geritst' waarna  de wagen geen kant meer op kon.

 • IMG 7827Piet Coco heeft de Spelevaert bezocht tijdens de weekopening van de school aan de Irisvaart in Seghwaert. De kinderen zaten met z’n allen in de aula voor de weekopening en hadden net een film over Piet Coco gezien toen deze ook in levende lijve binnen kwam.

 • IMG 0035Wethouder Jakobien Groeneveld heeft zaterdag 3 november in de Hof van Seghwaert de aftrap verricht voor een bijzonder woningbouwproject in Seghwaert. In voormalige perenboomgaard begint binnenkort de bouw van bio-diverse woningen: egelhuisjes, vleermuispalen, vogelhuisjes en insectenwoningen.

 • labrador 2667328 960 720

  Het nieuwjaar geldt voor de meeste mensen als één van de leukste momenten van het jaar. Echter voor vele honden is het vaak het vreselijkste moment van het jaar, vanwege de harde knallen. Gelukkig kunnen bezorgde baasjes wat doen aan de vuurwerkangst van hun geliefde viervoeters.

-advertenties-

-goede doel-