Seghwaert

 • platanen wortelopdrukDe gemeente heeft onderzoek laten doen naar drie platanen die plotseling dood zijn gegaan aan de Akkerdreef en Meervalsloot. Het onderzoek wijst uit dat de bomen zijn vergiftigd doordat er gaten in de bomen zijn geboord en er vergif is ingespoten.

 • 20180815 121507Het programma is klaar, het gras is gemaaid en de dagen worden afgeteld… Van 19 tot en met 23 augustus 2019 vindt de Huttenbouwweek plaats in de wijk Seghwaert. Een team van vrijwilligers staat klaar om ruim 100 kinderen een fantastische week te bezorgen.

 • 20190729 150854De kinderen van de Piëzo TalentenAcademie werden warm welkom geheten in de Hof van Seghwaert. Een medewerker van de hof legde de kinderen uit wat er groeit en bloeit in de tuin. Zo ging de rondleiding langs de druiven, courgettes, bonen en nog veel meer.

 • Bijenlint 1Gezond Natuur Wandelen Zoetermeer organiseert dinsdag 30 juli 2019 een speciale gratis wandeling langs het bijenlint. Dit ‘lint’ bestaat uit bij-vriendelijke beplanting en bijenhotels in Seghwaert en is dit voorjaar aangelegd.

 • IMG 0642Onlangs is een nieuwe brug over het water langs de Zegwaartseweg geplaatst. Het is een nieuwe entree voor de boomgaard van Seghwaert en wel met het wilde gedeelte, Het Struweel van Seghwaert. Bezoekers kunnen nu ook vanaf die kant de Hof bezoeken.

 • groei en bloeiGroei & Bloei, Afdeling Zoetermeer, organiseert de laatste activiteit van dit seizoen en wel de zomeravondtuinen op woensdag 17 juli van 19.00 – 22.00 uur. De tuinen van Ria en Rina zijn deze avond gratis te bezichtigen.

 • CKC partners Art Lab ISK ONC Parkdreef 2De expositie ‘Dit ben ik’, het Art-Lab in het Oranje Nassau College Parkdreef, werd vrijdag 5 juli feestelijk afgesloten. In dit Art-Lab hebben leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK) onder begeleiding van kunstenaar Efrat Zehavi andere vormen van zelfexpressie ervaren.

 • 20180815 121507Kinderen die het leuk vinden om veel buiten bezig te zijn en houden van avontuur, sport spel en lol kunnen zich nog inschrijven voor huttenbouwen in de zomervakantie. De Huttenbouwweek vindt van 19 tot en met 23 augustus 2019 plaats in de wijk Seghwaert.

 • Moerbeigaarde copy7Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Moerbeigaarde in Seghwaert.

 • 20190621 9811Het schoolkoor van basisschool De Touwladder in Seghwaert gaf op 21 juni een optreden. Alle klassen van de school konden samen met hun ouders deze dag kijken en luisteren naar dit optreden. Het koor bestaat uit 30 kinderen, zowel jongens als meisjes.

 • file3 1Groep 8 van Kindcentrum de Spelevaert aan de Irisvaart in Seghwaert kreeg onlangs heel interessant bezoek. Op initiatief van een ouder van de Spelevaert, die bij Deloitte Belastingadviseurs werkt, konden de kinderen kennis maken met robotica en de technologie daar achter.

 • 20190604 9505Kindcentrum De Touwladder in Seghwaert doet mee aan het Bredeschool project, waarbij leerlingen na schooltijd kunnen kiezen waar zij aan meedoen. Acht leerlingen van de Touwladder kozen voor Jeugdpers en interviewden hun directrice, juf Sylvia.

 • GruttoveldVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week Gruttoveld in Seghwaert. 

   

 • EHBO dplomas op de SpelevaertHet hele schooljaar hebben de kinderen van groep 8 van de Spelevaert, 27 in getal, geoefend en geleerd om het EHBO-diploma te halen. Deze week is dat iedereen gelukt! Tijdens het afsluitende examen op school konden alle kinderen laten zien dat ze EHBO in de vingers hebben.

 • global goals springplankWethouder Jakobien Groeneveld onthulde woensdag 29 mei een heel bijzondere muurschildering op IKC De Springplank. Samen met de Nicaraguaanse kunstenares Thelma Karina Tellez Lazo maakten de kinderen een muurschildering van 12 meter breed bij 3 meter hoog rond het thema Global Goals 2030.

 • Frans op de SpelevaertDeze week vond de laatste Franse les van dit schooljaar plaats voor een aantal kinderen uit de bovenbouw op Kindcentrum de Spelevaert aan de Irisvaart in Seghwaert. De lessen Frans van juf Ankie werden gevolgd door kinderen, die die uitdaging wel aan konden.

 • 20190528 9140Twee studenten van de TU Delft, en enthousiaste oud-leerlingen van de school, gaven dinsdagmiddag op het ONC Parkdreef een gastles over ‘hun’ waterstof-racewagen. De studenten namen de Forze VI racewagen zelfs mee naar de school, om te laten zien aan de leerlingen.

 • Winnaars ONC Parkdreef regiofinale Vakkanjer ExplorerDewi, Dimitrije, Jeslyn en Ryanne uit 2 mavo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef gaan door naar de landelijke finale van Vakkanjers. Tijdens de halve finale bij het Techniek Innovatiehuis wonnen zij met hun ontwerp Europe Reanimated de tweede prijs.

 • scheveningse dorp zoetermeer 1Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand Het Scheveningse Dorp, in Seghwaert.

 • 20190520 8735Het College van Bestuur van de OPOZ heeft aan gegeven onderzoek te willen doen naar een manier om de leerlingen aantallen op een school te reguleren. Het actie-comité van IKC De Tjalk hoopt dat de wethouder van onderwijs, Jan Iedema, nu opnieuw wil kijken naar de uithuizing van leerlingen.

-advertenties-

-goede doel-