Seghwaert

 • Voedselbuurtbos plant bomen Oranje Fonds

  geuzegroen boompjes 1Het Oranje Fonds heeft Voedselbuurtbos Geuzegroen gesponsord met 225 fruitbomen en een workshop enten. Het gaat onder andere om oude rassen appel-, peren-, pruimen- en kersenboompjes die het voedselbuurtbos heeft besteld bij kwekerij Op Goede Grond te Rijsbergen.

 • 125 overtredingen RandstadRail

  randstadrailHTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden donderdag 5 maart een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. 4311 passagiers werden gecontroleerd en 125 begingen een overtreding.

 • Negen bruggen in nieuw jasje

       Komende tijd vervangt de gemeente negen houten bruggen door nieuwe stalen bruggen met een kunststof dek. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn, ze zijn zo’n 45 jaar oud. De nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof kunnen straks weer jaren mee.

 • Graffitispuiters aangehouden

  graffititDe Zoetermeerse politie heeft twee mannen aangehouden die graffiti aan het spuiten waren op een gebouw. De graffitispuiters waren donderdagavond 30 januari bezig met spuiten aan de achterzijde van een pand aan de Vaartdreef in Seghwaert.

 • Open Huis Oranje Nassau College druk bezocht

  Open Huis ONC Parkdreef 2Bijna 2200 bezoekers kwamen zaterdag 25 januari naar het Open Huis van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef. ONC Clauslaan mocht vorige week al heel veel toekomstige brugklassers met hun ouders verwelkomen. Ook kinderen uit groep 7 kwamen zich vast oriënteren.

 • Inwoners samen aan de slag in Seghwaert

  Nieuwjaarsbijeenkomst Seghwaert 300dpi 0027Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in de wijk Seghwaert vroeg de gemeente aan de inwoners van de wijk welke ideeën zij hadden om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. De bewoners kwamen met veel ideeën, waarvan er komend jaar 5 worden uitgevoerd.

 • Team Jumbo-Visma Academy op ONC Parkdreef

  team jumboTeam Jumbo-Visma Academy is woensdag 8 en donderdag 9 januari aanwezig op het Oranje Nassau College Parkdreef, het team wil met een clinic meer jongeren op de fiets krijgen. Leerlingen van de middelbare school kunnen tijdens de fietsclinic op Tacx-trainers kennismaken met de wielersport.

 • De Hofvijver speelt ‘Volg die ster’

  IMG 20191219 WA0019Een grote groep leerlingen van de in de wijk Seghwaert gevestigde Christelijke basisschool “De Hofvijver” heeft woensdag 18 december samen met een aantal leerkrachten en een ouder de musical ‘Volg die ster’ opgevoerd in het gebouw van Parousia te Zoetermeer.

 • ONC Parkdreef haalt recordbedrag op voor KWF

  Opbrengst Glazen Huis ONC ParkdreefOranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft met alle activiteiten in en rond het eigen Glazen Huis € 14.663,08 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Vijf docenten lieten zich vier dagen lang opsluiten in het Glazen Huis op school.

 • Politie zoekt voortvluchtige man

  politie auto sirene 5De politie is op zoek naar een voortvluchtige man die dinsdagmiddag wegvluchtte nadat hij een ongeluk veroorzaakte op de Australiëweg. De auto van de man was door de politie herkend als gestolen. Op een stopteken van de politie ging de man ervandoor.

 • ONC Parkdreef strijdt voor KWF

  Team glazen huis fotoMedewerkers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen begin juni 2020 mee aan Alpe d’HuZes. In de week voor de kerstvakantie laten 5 leraren zich opsluiten in het ‘Glazen Huis’ in de aula om zoveel mogelijk geld op te halen.

 • Gitano dolblij met rolstoelfiets

  20191204 14335Gitano kreeg donderdagmiddag zijn eigen, aangepaste, rolstoelfiets na een grandioze actie van Zoetermeerse inwoners. Nu kan de zwaar gehandicapte jongen met de fiets naar school gebracht worden en ook eens zijn broertje en zus fietsend van school halen.

 • Afrink wint scholenproject De Entree

  78238718 1290500384445094 3193161339644149760 oBurgemeester Aptroot reikte donderdagmiddag in de raadzaal de prijzen uit voor de beste ideeën uit het scholenproject De Entree. Het beste idee kwam van het Alfrink College (4 vwo), maar ook de leerlingen van het ONC Parkdreef (4 havo) hadden hun idee goed uitgewerkt.

 • Klussen leer je bij de Brede School

  Klusles foto IIVrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo zijn de afgelopen weken te gast geweest op IKC De Triangel om de bovenbouwleerlingen na schooltijd extra vaardigheden bij te brengen op het gebied van klussen en techniek.

 • Leerlingen De Musketier ontbijten met burgemeester

  SIG 7558 Regenboog 1Leerlingen van basisschool De Musketier in Zoetermeer namen donderdag 7 november 2019 samen met burgemeester Aptroot deel aan het Nationale Schoolontbijt. De school is bezig een Gezonde School te worden. Een goed en gezond ontbijt is belangrijk om fit en met energie de dag te beginnen op school.

 • Brugklassers ONC Parkdreef tekenen voor vrede

  20191107 13117Eersteklassers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen mee aan de Peace Poster Contest 2019. Thema dit jaar is: Journey of peace, reis van de vrede. Burgemeester Aptroot maakte donderdag 7 november op school de winnaars bekend.

 • Nieuwe meetings Cocaine Anonymous in Zoetermeer

  truthseeker08 via Pixabay artikel TonnieEx-verslaafde Tonnie start in Zoetermeer een zelfhulpgroep voor mensen die kampen met een verslaving. De nieuwe meeting Cocaine Anonymous (CA) start donderdag 7 november met steun van Cocaine Anonymous Holland.

 • ONC Parkdreef wint Stadhuis van de Democratie

  Mavo debatteam ONC Parkdreef wint Stadhuis van de DemocratieWederom heeft Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef bewezen over groot debattalent te beschikken. Het mavo-debatteam heeft woensdag 30 oktober Stadhuis van de Democratie gewonnen. De debaters versloegen hiermee de teams van Mavo Zoetermeer en het Picasso Lyceum.

 • Bestuurder gestolen auto vlucht

  politie auto sirene 1 copyNa een botsing op de Velddreef op zaterdagochtend 19 oktober, sloeg één van de bestuurders op de vlucht. De politie kwam er achter dat de auto van deze bestuurder geregistreerd stond als gestolen. De melding was dat er sprake zou zijn van een beknelling na het ongeval.

 • De Showing Hearts Club – relaxen in de kerk

  SHC 1024x534De Showing Hearts Club is een initiatief van kerkelijk werker Jeanette Vos en ouderling gemeenteopbouw Anton van Dijken. Showing Hearts houdt bijeenkomsten in de kerk, waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en op ontspannen wijze in gesprek raken over geloof, zingeving en hun eigen leven.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-