Seghwaert

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • IMGM9997Een vrachtwagen heeft zich vrijdagmiddag klem gereden onder het spoorwegviaduct aan de Parkdreef in Seghwaert. Op de brug staat duidelijk de hoogte, 3,4 meter, aangegeven, maar de chauffeur dacht er toch wel doorheen te kunnen.

 • SW vo ONCParkdreef 2Uit laboratoriumonderzoek, uitgevoerd door het RIVM, is gebleken dat er geen sprake is van mazelen bij een docent van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) in Zoetermeer. Na een diagnose van een weekendarts was er verdenking van mazelen.

 • SW vo ONCParkdreef 2Het ONC Parkdreef laat weten dat de diagnose mazelen van één van de leraren van de school nog niet bevestigd is. De GGD spreekt over een lage verdenking ervan en doet momenteel verder onderzoek.

 • SW vo ONCParkdreef 2Op het Oranje Nassau College Parkdreef is een geval van mazelen geconstateerd, schrijft de directie van de school in een brief aan de ouders. Het gaat om een docent van de school. De school onderneemt verder geen actie: zij gaan ervan uit dat 'nagenoeg iedere leerling en docent gevaccineerd is'.

 • jasvantaal aprilJas van Taal is een lokaal poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer waarbij gedichten worden gemaakt met peuters en kleuters. Nadat alle kinderen uit een wijk een gedicht hebben gemaakt, worden de gemaakte gedichten door middel van raamstickers verspreid over de wijk.

 • 190331 bord en bijenIn de serie 'Groen gedacht', vandaag een B & B voor bijen. In Zoetermeer zijn Hof van Seghwaert en Zoete Aarde gestart om bijen in Zoetermeer een ideale woonplek te geven met onderdak en veel bloemen. Dit moet de bijen verleiden om zich er definitief te vestigen.

 • tankstationTankstation Esso aan de Weidedreef in Seghwaert is vrijdagochtend 29 maart overvallen. Hierbij raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

 • DSC 6727De 2e Huttenbouwweek plaats in de wijk Seghwaert te Zoetermeer, van 19 tot en met 23 augustus 2019. Tientallen kinderen van 8-12 jaar worden een week lang vermaakt met allerlei activiteiten, gezelligheid en vooral… met hutten bouwen! De organisatie is nog op zoek naar begeleiders.

 • De winnaars van het Junior Debattoernooi ZoetermeerIKC Prins Claus is de winnaar van het eerste Junior Debattoernooi Zoetermeer. Op woensdag 13 maart vond dit toernooi, voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen, plaats op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef.

 • Quinten beste speecher Zuid HollandQuinten de Gruijter, leerling uit 4 vwo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef, is de beste speecher van Zuid-Holland. Op vrijdag 8 maart deed het debatteam van het ONC mee aan de provinciale voorrondes van Op weg naar het Lagerhuis.

 • 20140701 20627Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Seghbloemvaart in de wijk Seghwaert.

 • akeleituinDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Akeleituin in Seghwaert.

   

 • grafitiVissendreefSeghwDe wijkagenten van Seghwaert en Oosterheem hebben vele bekladde muren aangetroffen. De graffiti is in de vroege ochtend van 8 februari rond 03.00 uur aangebracht op vele verschillende plaatsen. Op muren van scholen, huizen en zelfs op een kunstwerk werd de vernieling aangetroffen.

 • hennep1De Zoetermeerse henneptrein, een samenwerking tussen politie en organisaties in de stad zoals energieleveranciers en woningbouw, is weer op stoom. In een woning aan de Weteringdreef werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld door de politie.

 • IMG 8108Kindcentrum De Spelevaert aan de Irisvaart 2-4 in Seghwaert luidt jaarlijks het nieuwe jaar in met een feest voor ouders en kinderen. Dit Nieuwjaarsfeest op vrijdagmiddag na school was heel geslaagd.

 • 20190107 3890Na de kerstvakantie begint voor de kleuters op basisschool Meester Verwers in Seghwaert een wel heel spannende week: hun klas is omgetoverd in een kasteel! Stagejuffen Robine en Samantha zijn hard bezig geweest om hun kasteelproject vorm te geven.

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • Kerstmusical HofvijverLeerlingen, ouders en het personeel van basisschool De Hofvijver in Seghwaert vierden op 20 december hun Kerstfeest. Dat was dit jaar een bijzondere gebeurtenis, omdat de leerlingen van de bovenbouw en de leerkrachten, samen de musical 'De reis van je leven' hadden ingestudeerd.

 • Facebook banner Top 2000 Kerkdienst 2 1De Top2000kerkdienst in Zoetermeer staat dit jaar in het teken van KWF Kankerbestrijding. De hele maand december en tijdens de dienst wordt geld ingezameld voor dit belangrijke doel. De kerkdienst viert met deze actie het eerste lustrum.

-advertenties-

-goede doel-