renzopianolijnU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht.

Deze week: Renzo Pianolijn in Noordhove

 

renzopianolijn3 renzopianolijn2


Piano&Rice

Renzo Piano is een architect en industrieel ontwerper van Italiaanse afkomst. Hij werd geboren op 14 september 1937 in Genua, Italië, in een familie van architecten en bouwers. Zijn grootvader had een eigen bedrijf als metselaar, wat later werd voortgezet door Enzo's vader en zijn broers. Na de Tweede Wereldoorlog groeide het bedrijf door het bouwen van huizen en fabrieken en het verkopen van bouwmaterialen.

Renzo studeerde architectuur aan de universiteiten van Florence en Milaan, hij studeerde af in 1964.

renzo pianoIn 1971 startte hij samen met Richard Rogers het bedrijf Piano & Rogers, met wie hij als grote opdracht het Centre Pompidou ontwierp. In 1977 richtte hij met Peter Rice l’Atelier Piano & Rice op. Met Rice werkte Piano samen tot 1993, toen Rice overleed. Hierna nam hij een nieuwe stap in zijn leven door de Renzo Piano Building Workshop op te richten. In deze onderneming werkte Piano met zo'n honderd mensen samen, onder wie diverse architecten. Renzo Piano is niet alleen als architect actief, maar staat ook bekend om zijn vele designontwerpen voor interieurs en keukens.

Achtergrondinformatie:

  • Piano heeft ook het Nemo Science Centre in Amsterdam ontworpen
  • The Shard in Londen is een meesterwerk van Piano
  • In augustus 2013 werd hij door president Giorgio Napolitano benoemd tot Senator for Life van de Italiaanse Senaat.

Shard London Bridge May 2012

The Shard in Londen

Verder lezen/bronnen:

Wikipedia

Great Buildings

 

Voor een overzicht van alle straten: Straat in beeld

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-