Noordhove

 • hennepDe politie Zoetermeer kreeg een anonieme melding over een hennepkwekerij in een woning aan de Vasariruimte in Noordhove. Daar trof het Hennepteam een volledig in bedrijf zijnde kwekerij met 257 planten.

 • brandEdisonstraatEen brand in een garage aan de Edisonstraat werd door de brandweer al snel opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Het vuur is rond 2.30 uur in de ochtend van maandag 19 augustus ontstaan. Het vuur sloeg over naar aangrenzende bedrijven. Negen bewoners moesten hun huis uit.

 • Lorentzschans5Wat zou de betekenis zijn van deze straatnaam? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Lorentzschans in Noordhove.

 • gaudilijnVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Gaudilijn in Noordhove. 

   

 • Lelyschans naamplaatWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Lelyschans in Noordhove.

 • 20190524 9049Basisschool de Buut uit Noordhove heeft tijdens de Koningsspelen een sponsorloop gedaan. De kinderen hebben zich heel hard ingezet om zo hard mogelijk te lopen en zoveel mogelijk geld op te halen. vrijdagmiddag werd een cheque uitgereikt aan de Roparun.

 • 20190518 195012Het is een jaarlijks terugkerend evenement van CGV Zoetermeer, de 4-kamp wedstrijden. NAS Benthuizen is altijd al te gast, maar dit jaar voor het eerst in het kader van de samenwerking en aankomende fusie waren ook alle turn(st)ers van Pro Patria van de partij.

 • Wijjktuin Noordhove 2Wie nu wijktuin Noordhove binnenwandelt ervaart niet alleen een uniek stukje groen voor de inwoners van de wijk Noordhove, maar ook dat het een grote opknapbeurt heeft ondergaan. De vernieuwde wijktuin werd woensdag geopend door burgemeester Aptroot.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • IMG 20190412 WA0099De leerlingen van RKB de Buut in Noordhove hebben zich bijzonder hard ingezet tijdens de Koningsspelen afgelopen vrijdag. Naast een gezellige sportdag werd ook geld ingezameld voor een goed doel.

 • jasvantaal aprilJas van Taal is een lokaal poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer waarbij gedichten worden gemaakt met peuters en kleuters. Nadat alle kinderen uit een wijk een gedicht hebben gemaakt, worden de gemaakte gedichten door middel van raamstickers verspreid over de wijk.

 • muziek noordeindeOp IKC Noordeinde in Noordhove is muziek een belangrijke pijler binnen het onderwijs. Muziek heeft een positieve uitwerking op kinderen. Op school wordt dan ook volop muziek gemaakt in de diverse klassen.

 • Bijlage bij persbericht baanbrekerDe 27e Bibliotheek op School werd donderdagochtend 24 januari geopend. Deze keer was IKC De Baanbreker aan de beurt. De school en de bibliotheek werken nu structureel samen om het leesplezier van de leerlingen te stimuleren. 

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • autoschade calandstraatTijdens Oud en Nieuw zijn er in Oosterheem enkele verdachten aangehouden in verband met vernielingen aan auto's, maar ook in de aangrenzende wijk Noordhove melden bewoners schade. Voor bewoners aan de Calandstraat in Noordhove begon het nieuwjaar minder feestelijk.

 • koor noordeindeAfgelopen maandag heeft groep 8 van IKC Noordeinde gezongen in winkelcentrum Noordhove. Zij zongen speciaal voor het goede doel ‘Iedereen een maaltijd’. Er was veel belangstelling voor dit optreden en er werd dan ook een behoorlijk bedrag opgehaald.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • IMG 9161Afgelopen zaterdag bracht Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan Winkelcentrum Noordhove. De Sint werd gebracht door de brandweer van Kazerne Oosterheem. Amerigo bleek in een oude pepernoot te hebben gestapt en had daarbij zijn hoef bezeerd.

 • 20181116 PLUS VERHEUL 0006Speciaal voor ouderen die niet meer zo makkelijk boodschappen kunnen doen, starten PLUS Verheul en Actief Rijnwoude vanaf 27 november met de pilot ‘Samen boodschappen doen.’ Vrijwilligers helpen ouderen met boodschappen doen en bieden de mogelijkheid om hen op te halen en weer naar huis te brengen.

 • ROYW2272Een vrouw raakte vrijdagmiddag zwaargewond bij een ernstig ongeval tussen een auto en een fietser op de Schansbaan in Noordhove. Een fietsster werd aangereden door een automobilist toen zij de Schansbaan over wilde steken.

-advertenties-

-goede doel-