Seghwaert Noordhove Noordhove

 • Negatief zwemadvies voor Zoetermeerse Plas

  Noord AaEr geldt weer een negatief zwemadvies voor de Zoetermeerse Plas vanwege blauwalg. Blauwalg kan zorgen voor vervelende klachten, zoals huidirritatie en maag- en darmklachten. Houdt u daarom aan het zwemadvies en ga niet zwemmen in de Zoetermeerse Plas totdat het negatieve advies vervalt.

 • Tropische temperaturen bij Rastaplas

  RastaplasDe weergoden waren het evenement Rastaplas goed gezind. Onder een stralende zon waren de talloze bezoekers getuige van een zeer geslaagd evenement, met bijbehorende temperaturen. Vooraf had de organisatie de bezoekers uitgebreid geïnformeerd over de te nemen hitte maatregelen.

 • Hof van Seghwaert vierde jubileum in Franse sferen

  Opening jeu de boulesbaan foto 1Op zondag 14 juli vierde De Hof van Seghwaert haar 10-jarig bestaan. Het werd een drukbezochte gezellige middag met de sfeer van een Frans dorpsfeest. De bezoekers genoten van muziek, een markt, een crêperie en er werd jeu de boules gespeeld

 • Engelse High Tea in de Hof van Seghwaert


  high tea 4Op donderdag 25 juli 2024 van 13.30-15.00 uur ben je van harte welkom bij de High Tea in de perenboomgaard Hof van Seghwaert. Ghislaine, een echte Engelse kokkin, en haar team, verrassen je met authentieke Engelse High Tea gerechten.

 • Expositie in stadsbeeldentuin Atalanta

  IMG 20220517 100646 306Op zondagmiddag 21 juli zijn tussen 12 en 16 uur weer beelden en schilderijen te zien in de stadsbeeldentuin Gonzagaruimte 35 in Noordhove. Dit is gratis toegankelijk, u kunt gewoon binnenlopen. De ingang is bij de tuin, met de vlinder op de deur.

 • Foto van de week

  jul24 P Nicolaas Benthuizerplas 2Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Muizenhotel maken bij Piëzo/inZet

  muizenhotelTijdens de zomervakantie kun je elke week bij Piëzo/inZet terecht om een muizenhotel te maken. De (speelgoed)muizen slapen niet alleen in het hotel, maar kunnen daar ook naar het restaurant, naar de fitness of wat ze maar willen.

 • Hof van Seghwaert viert jubileum in Franse sfeer

  Hof van Seghwaert foto HvSOp zondag 14 juli viert De Hof van Seghwaert haar 10-jarig bestaan met een gezellige Franse markt, muziek en de opening van de jeu de boules baan. Volwassenen kunnen meedoen aan een jeu de boules toernooi, iedereen kan genieten van heerlijke crêpes en andere Franse hapjes en er is een kleine markt.

 • Wildwest in Brempark

  wild westOp dinsdagavond 9 juli vond er een schietpartij plaats aan de Weteringdreef en in het Brempark te Zoetermeer. Rond 18:30 uur werd de politie gealarmeerd en spoedden agenten, uitgerust met steek- en kogelwerende vesten, zich naar de locatie

 • Vrijwilligers gezocht voor de huttenbouwweek

   20230808 40157YMCA en Seghwaert Op Dreef organiseren van 12 t/m 16 augustus 2024 voor de 8e keer een huttenbouwweek. Tijdens deze week bouwen de kinderen van pallets en afvalhout een hut op het grasveld naast de Patio, het buurthuis van Seghwaert Op Dreef (Gaardedreef 189).

 • Weekend Foto

  wjul24 Annie van Opijnen Zoetermeerse plas 3Foto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Overkapte ontmoetingsplek jongeren Loevesteinpad

  skatebaanDe gemeente gaat deze zomer een overkapte ontmoetingsplek voor jongeren plaatsen aan het Loevesteinpad. Er is gekozen voor een overdekte ontmoetingsplek, zodat jongeren er ook met slecht weer kunnen zitten.

 • Foto van de week

  jul24 P Nicolaas Benthuizerplas 2Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gebouw van de maand: ’t Seghe Waert

  Gebouw van de maand juni 2024 t Seghe Waert langs de VaartdreefZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand: Voormalig verzorgingstehuis ’t Seghe Waert aan de Vaartdreef 115.

 • Bewoners helpen speelplek ontwerpen

  mulatulihoveDe gemeente pakt dit jaar in verschillende wijken speelplekken aan. Speelplekken worden opgeknapt, uitgebreid of samengevoegd. De bewoners rondom de speelplekken denken mee en kunnen helpen bij het ontwerpen ervan.

 • De nationale ModderDag komt er weer aan

  kinderactiviteit 1Vrijdag 28 juni is een dag waar veel kinderen al naar uitkijken: de nationale ModderDag. Tijdens ModderDag staat het vrij spelen met water en zand centraal. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, te ontdekken en te beleven. En daarbij mag je vies worden.

 • Drukbezochte avond in Wijktuin Noordhove

  IMG 2673 copy copyDe open avond in wijktuin Noordhove werd druk bezocht. Vele vrijwilligers van de schooltuinen van de gemeente Zoetermeer en vrijwilligers van Piëzo hebben dit met elkaar georganiseerd. Er was dan ook veel leuks te doen en te beleven.

 • Straat in Beeld: de Planciusschans

  PlanciusschansWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan we op zoek naar de informatie achter het blauwe bord bij u in de straat. Vandaag: de Planciusschans in de wijk Noordhove.

 • Foto van de week

  jun24 Annie van Opijnen Zoetermeerse plas 1Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Huttenbouwweek in de zomervakantie, er is nog plek

  IMG 2653 copyVoor de zevende keer organiseren YMCA Zoetermeer en buurtvereniging Seghwaert op Dreef de Huttenbouwbouwweek in Zoetermeer. Kinderen kunnen naar hartelust timmeren/ zagen en spelen.

-advertenties-

-goede doel-