petuniatuin 1Wat zou de betekenis zijn van deze straatnaam? In 'Straat in Beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Petuniatuin in Seghwaert.

Aan de Petuniatuin in Seghwaert is winkelcentrum Petuniatuin gevestigd met onder meer een Albert Heijn, Marskramer, Jongerius en Lidl. De omliggende straten zijn ook vernoemd naar planten of bloemen zoals: de muurbloemtuin en tulpentuin.

petuniatuin 2 petuniatuin 3

 

De petunia
De petunia is een sierplant met trechtervormige bloemen, die je veel ziet in tuinen of potten in Nederland. petuniaAl vanaf 1823 zijn er Petunia-bloemen in Europa. Eerst kenden we enkel de witte, daarna volgden ook de violette petunia. Door deze twee soorten te kruisen ontstonden er talloze nieuwe petunia-hybriden. Eén zo'n soort is de surfinia, die vrijwel dezelfde bloemen heeft als de petunia, maar meer een hangplant is. 

Extra
Petunia is ook een meisjesnaam. Zo heet bijvoorbeeld de stiefmoeder van Harry Potter: tante Petunia. 

Zie voor een overzicht van alle straten: Straat in beeld


Door: Lucia vd Brink

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-