oktober

 • Wethouder Wim Blansjaar stelt zichzelf voor

  20220603 32081Sinds begin juni hebben we een nieuw college in Zoetermeer, met 6 wethouders. Maar wie zijn deze wethouders? Welke portefeuilles en ambities hebben ze? Vandaag vertelt wethouder Wim Blansjaar over zijn aandachtspunten en plannen voor de komende vier jaar.

 • Wethouder Marijke van der Meer stelt zichzelf voor

  20220603 32088Sinds begin juni hebben we een nieuw college in Zoetermeer, met 6 wethouders. Maar wie zijn deze wethouders? Welke portefeuilles en ambities hebben ze? Vandaag vertelt wethouder Marijke van der Meer over haar aandachtspunten en plannen voor de komende vier jaar.

 • Ontdek je talent tijdens Klassiek Zoetermeer

  Klassiek Zoetermeer foto ArditoKom in november ontdekken waar jouw talent ligt binnen het klassieke genre. Tijdens deze editie van Klassiek Zoetermeer zorgt organisator Netwerk Zoetermeer ervoor dat er een grote keuze van workshops is waar je aan mee kan doen.  

 • Schaak. Mat! Geschiedenis Hoogovens: Hoogovens 1972

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer! Deze week: Hoogovens 1972, een sterrentoernooi.

 • Gebouw van de maand: Apotheek Wilderink

  apatheek punaise architectuur 1Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand Apotheek Wilderink aan de Marijkestraat 4, een voorbeeld van de typische jaren tachtig ‘punaise-architectuur’.

 • Simpelweg duurzaam: Welke klimaatklapper kan jij maken?

  voetafdrukDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Welke klimaatklapper kan jij maken?

 • Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

  LunchpauzeconcertWoensdag 3 november zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden gegeven door Valeria Boermistrova (mezzosopraan) en Henk Linker (klavecimbel en orgel). Op het programma dat zij gaan uitvoeren staan werken van Caccini, Morley, Honegger en Mathias. 

 • Halloween in Zoetermeer

  halloween fietsZoetermeer viert volop Halloween, thuis met veel versieringen of een enkele pompoen, of op één van de Trick or Treats of evenementen in de stad. Onze fotografen hebben de leukste foto's uitgezocht in de Halloween gallery.

 • Weekend Foto

  nicolaas_BuytenparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Dorpsstraat wint Halloween Home Award

  20211030 27465De Halloween Home Award 2021 is gewonnen door Jeroen Pronk uit de Dorpsstraat. De jury, bestaande uit Streekblad Zoetermeer, ZFM en Zoetermeer Actief, maakte op zaterdagavond 30 oktober een tour langs de 5 genomineerde huizen om de winnaar aan te wijzen.

 • Dammen met Bram: Freek Raman- atletiek in het dammen

  dammenBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Freek Raman leidde het dammen de atletiek binnen. 

 • Alle evenementen in Zoetermeer

  20211029 27247Er komen steeds meer evenementen in Zoetermeer, dit weekend Halloween, straks Sinterklaas... Wil je niets missen van de leuke evenementen en activiteiten in de stad? Bezoek maar eens: Evenementen nu.

 • Ewalda vindt rust in Tibetaanse meditatie

  Schermafbeelding 2021 10 28 om 16.43.17Ewalda Buiting was na het beoefenen van yoga op zoek naar meer verdieping, die vond ze in een eeuwenoude traditie, ooit ontstaan in Tibet. Na jaren bestuderen en beoefenen in deze meditatievorm is ze gaan lesgeven aan zowel volwassen als kinderen.

 • Het Wij schilderij brengt mensen samen

  WIJ schilderij fotoStichting Eigen Wij start een nieuw project: Het Wij schilderij. Het project is een activiteit voor Zoetermeerder met als doel, het verbinden van mensen en het tegengaan van eenzaamheid. Een onderwerp dat sinds het coronatijdperk veel speelt bij zowel ouderen als jongeren binnen de stad.

 • Halloween weekend start met Trick or Treat

  20211029 27255Het Halloween weekend start met de Trick or Treat speurtochten voor kinderen. In zowel het Stadshart als de Dorpsstraat konden kinderen vrijdagavond meedoen met de Trick or Treat en zo iets lekkers verdienen.

 • Samenwerken voor meer sociale woningen

  woning nieuw

  Partijen in de regio Haaglanden zijn het eens dat er afspraken moeten komen om het woningtekort samen te bestrijden. Daarom stellen de provincie, 15 corporaties en acht colleges het tussenakkoord ‘Samenwerken aan een solide woningmarkt in Haaglanden 2021-2030, de eerste stap’ op.

 • 60-jarig bruidspaar Bredow-Klein

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 60 jarig bruidspaar Bredow 001Burgemeester Bezuijen bracht op 27 oktober 2021 een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Bredow-Klein, wonend in de wijk Centrum. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Eerste duurzaamheidconferentie scholieren

  conferentieZo’n 80 scholieren van middelbaar én basisonderwijs nemen vrijdag 29 oktober deel aan de eerste conferentie duurzaamheid die door Greenteam Zoetermeer is georganiseerd en plaatsvindt in het Alfrink College.

 • Stadhuis van Democratie weer van start

  Foto Stadhuis van Democratie 1Scholieren van IKC Het Plankier en IKC Meester Verwers trapten afgelopen dinsdag de jaarlijkse debatwedstrijd ‘Stadhuis van Democratie’ af. Het debat is de eerste in een reeks scholierendebatten die de komende maanden plaatsvinden in de raadzaal op het Stadhuis-Forum.

 • Zoetermeer Toen & Nu in beeld

  2. DWLW 6Fotograaf Ad Jansen maakt in zijn boek ‘Zoetermeer Toen&Nu in beeld’ de ontwikkeling van Zoetermeer van dorp tot stad zichtbaar. Hij heeft voor zijn boek beelden uit de periode 1900 – 1966 opnieuw vastgelegd, op zoveel mogelijk dezelfde locatie en vanuit dezelfde hoek als toen.

-advertenties-

-goede doel-