december 23

 • Nieuwjaarsborrel met live muziek

  125 JJMH Barry en Aad 1JJ Music House begint het nieuwe jaar goed met een nieuwjaarsborrel: een hapje en een drankje én gezellige live muziek met optredens van Roll The Dice en After Midlife. Vrijdagavond 5 januari start de muziek om 20.00 uur, vrij entree.

 • Kerstboom inleveren en prijsje winnen

  20180106 121529Na de gezellige kerstdagen en jaarwisseling begint de kerstboom misschien al wat uit te vallen. Of u heeft er helemaal genoeg van en wil weer eens lekker opruimen in huis. De kerstboom kan bij de gemeente ingeleverd worden op zaterdag 13 januari.

 • Nieuwjaarsdiner bij Speelboerderij Het Buitenbeest

  restaurant gedekte tafelOm 2023 feestelijk in te luiden organiseert Speelboerderij Het Buitenbeest op vrijdag 5 januari van 18.00 tot 21.00 uur een nieuwjaarsdiner. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn van harte welkom om hun mooiste kleren aan te trekken en plaats te nemen aan de mooi gedekte tafel.

 • MEGA Sport- en spelinstuif in De Veur

  20181212 2849Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen in de kerstvakantie meedoen aan een sportieve en leuke middag bij de MEGA Sport- en spelinstuif op donderdag 4 januari. In Sporthal De Veur kunnen de kinderen de hele middag lekker sportief bezig zijn.

 • Dammen met Bram: Jan Groenendijk NK dammen

  dammenBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Jan Groenendijk NK dammen

 • Zin in 't alledaagse: Ubuntu

  Tutu NobelprijsOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag:  Ubuntu.

 • Weekend Foto

  wdec23 W.Pluimert_A12brugFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Lunchpauzeconcert met Nicole & Angélique

  28 dec 1Woensdag 3 januari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door Nicole van Jaarsveld op de klarinet & Angélique Heemsbergen aan de vleugel. Het gewaardeerde duo speelt al ruim 15 jaar samen in bekende Nederlandse concertzalen. 

 • Inschrijven 11e editie Halve Marathon Zoetermeer

  DeelnemersveldDe Halve Marathon van Zoetermeer is uitgegroeid tot een sportevenement met jaarlijks een toenemend aantal deelnemers. Inmiddels staat de 11e editie voor zondag 21 januari 2024 op de kalender en naast de reguliere hardloopafstanden wordt dit jaar voor het eerst ook ‘powerwalken’ aangeboden.

 • Speelmeer on tour naar Gymworld en Jump One

  folder kerstvakantie 2022Ook in de kerstvakantie is er voor de kinderen weer van alles te beleven met Speelmeer. Speelmeer gaat on tour en bezoekt verschillende leuke plekken waar kinderen lekker kunnen spelen. Deze week gaat Speelmeer on tour naar Gymworld en Jump One.

 • Maak melding van brandbare materialen

  houtopslag jaarwisselingDe gemeente Zoetermeer haalt in aanloop naar Oudejarsavond zoveel mogelijk brandbaar materiaal weg uit de wijken. Ziet u dat ergens in de wijk brandbare materialen worden zijn opgeslagen? Meld dit bij de gemeente, zodat team Handhaving het kan weghalen.

 • Gratis genieten van cultuur met Route079

  route079Route 079 brengt begin januari een mooi programma met verschillende (gratis) optredens. Van 9 t/m 14 januari 2024 zijn zeer verschillende optredens te zien, van een Filmhuis film tot aan het Zoetermeers Mannenkoor.

 • Dierenbescherming zoekt hulp bij paddentrek

  foto padDe Dierenbescherming zoekt vrijwilligers in Zoetermeer om te helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Vanaf diverse plekken in Zoetermeer trekken tussen eind februari en half april weer duizenden padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats.

 • Tips gevraagd overvallen tankstations

  entree 25 dec overval tankstationDe politie is op zoek naar een overvaller die in de periode tussen dinsdag 12 december en dinsdag 26 december al vijf keer een tankstation heeft overvallen. De overvallen vonden plaats bij tankstations in Leiden en Zoetermeer. De politie heeft beelden van de overvaller vrij gegeven.

 • Provincie wil toch windturbines in Bleizo-West

  windmolenGedeputeerde Staten van Zuid-Holland handhaven de locatie Bleizo-West in het grensgebied tussen de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland als mogelijke locatie voor windturbines. Zo blijkt uit stukken die het Zoetermeerse college van B&W op 27 december 2023 heeft gestuurd aan de gemeenteraad.

 • Edoardo en Eleonora schrijven boekrecensies

  Edoardo en EleonoraNa een voorleestraject bij de VoorleesExpress hebben Edoardo en Eleonora de liefde voor boeken ontdekt, ze schrijven nu zelfs recensies over de boeken die ze lezen. Het gezin komt uit Italië en is rond 2014 in Zoetermeer komen wonen. In het seizoen van 2015-2016 startte het gezin met het voorleestraject bij de VoorleesExpress.

 • Uitverkochte zaal voor Zoetermeers Mannenkoor

  mannenkoor kerstconcertHet kerstconcert van het Zoetermeers Mannenkoor was volledig uitverkocht, zodat 600 man publiek genoot van het concert in de Nicolaaskerk. Het koor werd bijgestaan door soliste Sophie van Dijk op de harp en Mick van Dormolen met zijn doedelzak.

 • Nieuwjaarswandeling Natuurtuin

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Begin het nieuwe jaar actief met een aangename wandeling in de Natuurtuin op Nieuwjaarsdag en ontdek dat daar ook in de winter veel moois en interessants te zien is. De natuurtuingids vertelt u tijdens het lopen allerlei wetenswaardigheden over de landschappen en de natuur in wintertijd.

 • Kerstsfeer in Winkelcentrum Meerzicht

  53424333084 505149ea07 cDeze decembermaand brengt een gezellige en feestelijke sfeer naar winkelcentrum Meerzicht, waarbij zowel jong als oud verrast worden door de levendige activiteiten. Het winkelcentrum is versierd met schitterende kerstversiering, met een eigen kerstboom bij elke winkel.

 • Sportgala 26 januari: zorg dat je erbij bent

  sportgala2Het Sportgala 2024 in het Stadstheater Zoetermeer belooft een gedenkwaardige avond te worden, gepresenteerd door niemand minder dan Gregory Sedoc. Tijdens deze feestelijke gelegenheid zullen diverse sporters in de schijnwerpers worden gezet voor hun prestaties en bijdragen.

-advertenties-

-goede doel-