februari 24

 • Weekend Foto

  wfeb24 Yvonne_Bink-winterkampFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • IJshockeyers Zoetermeer Panters in play-offs

  53208748838 a38262bee1 k 1Voor de ijshockeyers van Zoetermeer Panters starten komend weekend de play-offs. Na 22 competitieduels eindigden de Panters op een vierde plaats. Tegenstander in de best-of-three serie is Utrecht Dragons. De Domstedelingen eindigden als vijfde in het reguliere seizoen.

 • Woningruil via Woonnet Haaglanden

  huisruilenDe woningnood in Haaglanden is hoog en de wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn lang. Om woningzoekenden op andere manieren te helpen bij hun zoektocht naar een passende woning biedt Woonnet Haaglanden corporatie huurders in de regio Haaglanden vanaf nu de mogelijkheid om van woning te ruilen. 

 • Dali zamelt geld in voor WK Box Lacrosse

  dali box lacrosseDe Zoetermeerse Dali van Enst krijgt de kans om aankomende september mee te doen aan het wereldkampioenschap Box Lacrosse in de Verenigde Staten. Lacrosse is in Nederland nog niet heel erg bekend, maar wie er eenmaal mee begint, krijgt al snel de smaak te pakken van de snelle en afwisselende balsport.

 • Piëzo en Dirk zetten samen in op voedselverspilling

  844B911E F8DC 40CF 85FE D3EFD7652D4DPiëzo heeft in samenwerking met stichting VoedselSurplus de handen ineengeslagen om voedseloverschotten van Dirk Supermarkt in Zoetermeer een zinvolle bestemming te geven. VoedselSurplus, dat zich landelijk inzet tegen voedselverspilling, heeft Piëzo specifiek benaderd om overtollige levensmiddelen te distribueren naar sociale eet initiatieven.

 • Sportieve voorjaarsvakantie bij bso-locaties Junis

  1B5A93C0 7FE6 482C 94A8 ECCD9DAAA4C2Pedagogische medewerkers van kinderopvang Junis hebben in de voorjaarsvakantie verschillende sporttoernooien en workshops georganiseerd waaronder een basketbal- en waterpolotoernooi.Verschillende BSO locaties uit Zoetermeer namen deel aan de uitdaging die kinderen stimuleert om meer te sporten.

 • Architectuurwandeling Driemanspolder


  Rondje Gezond Driemanspolder en Meerzicht vanuit EntreeZin om gezond, sportief én cultureel te doen? Ga mee een architectuurwandeling maken. Op donderdag 7 maart van 9.30 tot 12.00 uur kunt u kennismaken met het Rondje Gezond Driemanspolder. Het wordt een rustige wandeling, de totale lengte van de wandeling is ca 3 km.

 • Leerlingen ONC Clauslaan schitteren in voorstelling

  CircusEerste- en tweedeklassers van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan hebben dinsdag 27 februari twee adembenemende voorstellingen gegeven in het CKC. Deze voorstellingen vormden, samen met een inspirerende expositie, het eindresultaat van ‘Healthy, Happy, Wonderful’, een project samen met het CKC.

 • Zoetermeer twee dagen Intercitystation

  Intercity treinIn het tweede weekend van maart gaat voor twee dagen een vurige wens in vervulling van het Zoetermeerse college en veel treinreizigers: het Zoetermeerse hoofdstation heeft op zaterdag 9 en zondag 10 maart dan namelijk tijdelijk de status van Intercity-station.

 • GGD rapport: Dit gaat levens kosten

  Babyvoetjes rozeUit een rapport van GGD Haaglanden blijkt dat het mogelijk verdwijnen van geboortezorg in Zoetermeer kan leiden tot hogere sterfte. Het rapport is opgesteld door de GGD, in opdracht van de gemeente Zoetermeer. Zij hebben hiervoor gesproken met verloskundigen, gynaecologen en zwangere en net bevallen vrouwen.

 • Straat in beeld: Munikkenland

  StratenInBeeld Munnikenland A19A6880Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Munikkenland in Meerzicht.

 • Toen, nu en straks in ONS Zoetermeer

  0904 CopyrightFOTOFLEX.NL 26022024Op maandag 26 februari openden wethouders Jan Iedema en Ronald Weerwag de Pop-Up Expo ONS Zoetermeer – Toen, nu en straks. De tijdelijke tentoonstelling toont een stad die nooit stilstaat. Van een dorpsgemeenschap van 10.000 inwoners toen tot een samenleving van 128.000 inwoners nu.

 • Zoetermeer krijgt deze zomer 4 kunstgrasvelden

  kunstgras FCZDeze zomer krijgt Zoetermeer er 4 kunstgrasvelden bij en wordt ook veldverlichting aangelegd of vervangen. De gemeenteraad heeft maandagavond tijdens de Raadsvergadering het raadsvoorstel ‘Versnelling deel van investeringsagenda sportaccommodaties’ aangenomen.

 • Egelopvang krijgt steun uit onverwachte hoek


  DSC 2614Vriendinnen Anna-Sofia en Livia hebben samen in De Leyens flesjes en blikjes opgehaald voor het goede doel, de Egelopvang in Zoetermeer. Behalve de opgehaalde flesjes en blikjes hebben ze ook gevonden statiegeldblikjes en flesjes terug naar de winkel gebracht.

 • Foto van de week

  feb24 Annie_van_Opijnen_richting_OosterheemFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Een loodgieter voor een plasje?

  Foto 1 Expobike met docent Arianne Riedijk en studentenHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Een loodgieter voor een plasje?

 • Winterse gezelligheid op Balijhoeve

                  Bij het Winterfeest op de Balijhoeve konden kinderen zondag 25 februari de winter vieren met verschillende spelletjes, geroosterde marshmallows bij het kampvuur en schminken. Bij het restaurant kon je warme chocolademelk halen of iets lekker kopen.

 • Problemen met buitenruimte IKC De Gaerde

  IMG 9040 2In mei 2022 werd het nieuwe schoolgebouw van IKC De Gaerde in Seghwaert in gebruik genomen. De gebruikers zijn tevreden over het gebouw, maar ervaren nog wat problemen met de buitenruimte. Zo wordt het speelveld vaak gebruikt om honden uit te laten en is het gras erg modderig.

 • Vier NK titels voor Dojo Hokori Meiyo

  hokori meijo nkHet jaarlijks georganiseerde Open Nederlands Kampioenschap van de NKKO/KWF was dit jaar wederom in Arnhem. Vechters vanuit verschillende bonden en landen namen deel aan dit Open NK. De Zoetermeerse Dojo Hokori Meiyo nam vier titels mee naar huis.

 • Op bezoek bij bridgeclub T&A

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Op bezoek bij bridgeclub T&A

-advertenties-

-goede doel-