bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Op bezoek bij bridgeclub T&A

 

BC Tuinen & Akkers (22011.bridge.nl) is een grote bridgeclub in Zoetermeer van ongeveer 100 leden en speelt op donderdagavond in De Patio, Gaardedreef 189. Op 15 februari werd de avondsessie in drie lijnen gespeeld en de A-lijn werd gewonnen door Arie Smits & Frenk Wiersma met 66,76%, gevolgd door Ruud Kamphuis & Leo Matthijssen met 62,02% en door Niek-Jan van den Brink & Thijs Kouwenberg met 61,10%. Een opvallend spel was spel 6, waarin aan 8 tafels redelijk hoge deelscores werden bereikt, zoals 3x drie ruiten +1 en 1x 1SA+3 en deze hoogste score leverde 100% op voor Ron van den Bos & Henk van Dijk. Vraag aan Prof Jack is of er 3SA zou kunnen worden gespeeld?    

Spel 6; O/OW

T en A feb 24

 Biedverloop bij Prof Jack

Oost heeft geen opening in handen en past, Zuid opent op 12 punten met één klaveren, dat had West als opening ook kunnen bieden, maar Zuid was hem vóór, West past. Noord heeft een mooie aanvulling op de kaarten van de partner en vervolgt de bieding met 1 ruiten, Zuid gaat door naar 2 ruiten en Noord maakt er 3 ruiten (11-12 punten) van en Zuid past. De ruiten zijn natuurlijk verschrikkelijk goed, maar Zuid berekent toch een tegenvallend aantal punten voor een manche en sluit aan bij wat ook in de praktijk het meest geboden is!

Spelverloop

Drie SA bieden is dus niet gebeurd (ook niet in de twee andere lijnen) en dat was weer eens een formidabele gok geweest en zulke onvoorspelbare gokken hoor je eigenlijk niet te nemen bij bridge. Oost is die ene keer uitgekomen met de kleinste harten, en West kan die slag en nog een harten maken en als West vervolgens met schoppen opkomt en goed op de vrouw snijdt, kunnen OW achter elkaar 6 slagen maken en gaat 3SA dus 2 down! Maar er is ook een behoorlijke kans dat OW met dichte kaart het niet goed afspelen en dan kunnen NZ eventueel moeiteloos achter elkaar negen slagen (zes ruitenslagen en drie klaverenslagen) op tafel neerleggen: contract gemaakt. Dus blijft 3SA een aantrekkelijk spel voor wie niet bang is om toch maar eens een gokje te wagen!    

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-