praise 1De lustrumviering van het 40-jarige bestaan van het R.K. jongerenkoor Praise, afgelopen zaterdag in De Doortocht, was een succes. Het koor en het combo waren samengesteld uit oud-leden en huidige leden die speciaal een aantal keren hadden gerepeteerd om dit jubileum te vieren.

praise 4Oud-dirigente Carla van Swieten heeft deze avond het koor en combo ook een aantal keren gedirigeerd: “Het is zo leuk om voor dit Praise lustrumkoor te staan, het is gewoon weer één grote familie. Een aantal oud-leden heeft hun partner op dit koor ontmoet en ook een aantal van hun kinderen zijn lid geworden of geweest.”

Het koor heeft op dit moment 20 leden in de leeftijd van 15 tot 30 jaar, maar in hoogtij dagen bestond het koor uit 50 leden en was er zelfs een wachtlijst. “Tijdens de viering waren we met ongeveer 50 leden en oud-leden. De oud-leden waren uit onder meer Gelderland, Brabant en zelfs Friesland speciaal voor dit jubileum naar Zoetermeer gekomen, dat maakte het feestje heel bijzonder”, aldus een enthousiaste Carla.

De viering werd door drie voorgangers ook op een hele luchtige manier geleid. Pastor Huub Spaan, Diaken Walther Burgering en Diaken Ronald van Berkel hebben alle drie ook het jongerenwerk begeleid en maakten met de lezingen en overdenkingen de jubileumviering compleet. Diaken Van Berkel had voor zijn collega’s happysocks gekocht die natuurlijk tijdens de dienst even gepast en geshowd moesten worden.

 praise 2  praise 3

-advertenties-

-goede doel-