Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De tip voor JIP.

mobiel gebruikJIP is voor mij tijdens mijn werkzame leven een mooie aanvulling geweest om jongeren verder te helpen als er zich een specifiek probleem voordeed. Nog steeds ben ik overtuigd dat het een prima instantie is. Hun tips over veilig daten las ik dan ook met geïnteresseerde belangstelling. Dan staat de beste stuurman weer aan de wal want het behoeft wel enige aandacht mijns inziens. Om er, als voorbeeld, een tip uit te lichten: gebruik een betrouwbare dating-app. Hoe gemakkelijk is het om met verkeerde bedoelingen, te daten waar dan ook. Of het nu een App is of een professioneel dating bureau. Een dating-app is per definitie onbetrouwbaar. Hoewel de groot App geldverdieners en de onbetrouwbaren dat zullen tegenspreken.
Of deze: denk goed na over wat je deelt. Hoe wanhopig ben je als je date via een dating-site? Geen idee, ik weet dat niet. Maar het kan heel goed zijn dat diegene radeloos, reddeloos, wanhopig op zoek is?
De mooiste is wel: Meld verdacht gedrag. En dan? Bij wie en wat gebeurt ermee? Een interpretatie onder invloed van onzekere gevoelens of negatief zelfbeeld, is snel gemaakt. En hoe definieer je verdacht? Het verraderlijke zit hem juist in het niet-verdacht gedrag.
Heel goed bedoelde tips van een instantie die veel goeds doet voor jongeren. Kon het niet laten om er toch even kritisch op te wijzen dat een tip ook een doordacht advies moet zijn.
Beste Jip, het is maar een tip.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-