eilandjes fregatwerf

De eilandjes aan de Fregatwerf die worden verwijderd


In de Broekwegwetering in De Leyens zijn in 2021 en 2022 80 drijvende eilanden in de aangebracht om de waterkwaliteit en de natuur te verbeteren. Tien van deze eilandjes blijven niet goed drijven en worden weg gehaald door de gemeente.


20210707 201140 copyDe 10 eilanden liggen ter hoogte van de Fregatwerf. Ze liggen midden op de plas, waar de eilandjes veel te maken hebben met wind en golfslag. Het afgelopen jaar zijn alle 80 eilanden aanpast en het drijvend vermogen vergroot. Maar bij de eilandjes midden op de plas heeft dit niet geholpen, deze blijven zinken en worden ook niet vervangen. De aannemer verwijdert de tien eilanden ter hoogte van de Fregatwerf in de periode van 2 tot 10 april.
De andere 70 eilanden blijven na de aanpassingen goed drijven en de beplanting groeit hier goed. Hiermee dragen zij bij aan het verbeteren van de waterkwaliteit, en de natuur.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-