De Leijens

 • Beroving met vuurwapen op Broekwegkade

  politie uniform 7De politie is op zoek naar getuigen van een beroving met geweld en ernstige bedreiging aan de Broekwegkade in De Leyens. Zaterdagavond 11 juli 2020 kreeg de politie rond 18.50 uur een melding van een beroving. Twee vrouwen werden beroofd onder dreiging van een vuurwapen.

 • Verwarring rond plannen De Sniep

  De SniepEen gesponsorde advertentie op Facebook zorgde voor vraagtekens bij veel Zoetermeerders. Er werd aangekondigd dat de locatie van de Sniep een nieuwe woonbestemming krijgt. Tevens werd gevraagd een enquête in te vullen met betrekking tot woonwensen. Gaat hotel/restaurant De Sniep weg? 

 • Orthopedisch Centrum Zoetermeer geopend

  20200320 17523Na jaren voorbereiding en bouwen, de eerste overleggen werden al gevoerd in 2017, is het Orthopedisch Centrum Zoetermeer bij het LangeLand Ziekenhuis nu geopend. Het is het grootste centrum voor orthopedische zorg in Nederland, waar twintig orthopeden van alle specialisaties samen werken.

 • Vastgezet op eigen terrein

  KadelaanGemBus“Ik kan niet eens naar mijn terminale moeder omdat ze mijn uitrit blokkeren,” zegt Michelle Meijer (55). Soms vier keer per dag moet zij handhaving bellen omdat foutparkeerders haar vast zetten. Zij is ten einde raad, want een oplossing schijnt er niet te zijn.

 • Foto van de week

  jul20 j.stahlecker galjoenkadeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Albert Heijn De Leyens sluit tijdelijk voor verbouwing

  Supermarktmanager Rob Arnoldus en assistent manager Dylan van Uffelen van AH de LeyensAlbert Heijn in winkelcentrum De Leyens in Zoetermeer sluit woensdag 1 juli om 18:00 uur tijdelijk de deuren voor een grote verbouwing. De supermarkt wordt omgebouwd tot het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. De nadruk ligt in de vernieuwde winkel op vers, lekker en gezond eten.

 • Kerk ook doordeweeks weer open

  kompasTwee Zoetermeerse kerken gaan vanaf juli ook doordeweeks ook doordeweeks weer open. De Lichtzijde in De Leyens en het Kompas in het Dorp openen de deuren voor iedereen die wil bidden of gewoon wil bijpraten met een kop koffie.

 • Wijkrestaurants Zoetermeer zijn weer open

  20200603 Opening wijkrestaurants ZoetermeerHelemaal coronaproof openden de wijkrestaurants in de Leyens en Meerzicht woensdag 3 juni weer de deuren voor oudere wijkbewoners. Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn nam een kijkje in het wijkrestaurant aan de Albrandswaard.

 • Gebouw van de maand: Wijkkerk De Doortocht

  kerk de doortochtZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de sobere wijkkerk De Doortocht aan de Hekbootkade 60.

 • Kleur voor het Langeland

   FOK9401Dorien Luyten en haar kinderen Sepp en Anna-Sofia overhandigden deze week een stapel kleurplaten aan Bart Bakker, relatiemanager van de stichting Vrienden van het Langeland. De gedachte achter de kleurrijke platen is ‘letterlijk’ wat kleur in het ziekenhuis brengen.

 • 2e Pinksterdag Woonhart geopend

  Woonhart vlaggen 2019Traditiegetrouw zullen diverse ondernemers van het Zoetermeerse Woonhart maandag 1 juni, 2e Pinksterdag, hun deuren weer openstellen voor het winkelend publiek, van twaalf tot vijf uur.

 • Wijkrestaurants blijven behouden

  mz eetcafe albrwaardEr is de afgelopen tijd veel onrust geweest rond het voortbestaan van de twee wijkrestaurants in Zoetermeer, aan de Albrandswaard in Meerzicht en de Gondelkade in De Leijens. Een nieuwe exploitant werd niet gevonden en het college heeft nu besloten de overeenkomst met Palet Welzijn voort te zetten.

 • IKC Het Plankier is blij elkaar weer te zien

  97942057 259003255292509 3374749004981075968 nNa ruim 8 weken mochten ook de kinderen van IKC Het Plankier, een basisschool in de Leyens die samenwerkt met de kinderopvang, weer naar school toe. Dit ging verdeeld in twee groepen en met halve klassen.

 • Enkele schoolexamens moeten over op Alfrink

  Le vo Alfrink College 2018 3Meerdere examenleerlingen van havo/vwo van het Alfrink hebben woensdag 13 mei op school een schoolexamen overgemaakt omdat er onregelmatigheden waren geconstateerd met het eerder afgelegde examen. Door de coronacrisis werden deze examens digitaal thuis afgenomen.

 • Kleuren voor het Langeland

   FOK6961 copyLetterlijk wat kleur brengen in het Lange Land Ziekenhuis om patiënten en zorgpersoneel te laten weten dat er aan ze gedacht wordt. Dat is het doel van de kleurplaten actie opgestart door Dorien Luijten. 

 • Artsen LangeLand dragen foto

  artsenfotoLiggen in isolatie vanwege een coronabesmetting is voor een patiënt vrij heftig tot traumatisch. De patiënt ziet niet wie er aan zijn bed staat door de beschermende maskers. Medewerkers van het LangeLand ziekenhuis hebben hier iets op gevonden.

 • Werkdagen van 14 uur op IC

  annekeAnneke maakt werkdagen van 14 uur op de intensive care om Zoetermeerders te verplegen. Zij heeft in het LangeLand de eerste corona patiënt binnen zien komen. Een hectische tijd volgde en duurt nog voort. Lees dit 'kijkje in de dagelijkse IC praktijk'.

 • Gratis knutselpakketten van Anja

  knutsel1De Zoetermeerse Anja knutselt graag en op de woensdagen maakte zij met kinderen de mooiste dingen in Buurttuin Zoete Aarde. Nu zij niet meer met kinderen creatief aan de slag kan, heeft zij een oplossing bedacht. 

 • Johan Rensen blijft zingen voor ouderen

  20200410 18316Zoetermeerse zanger Johan Rensen gaf vrijdag zijn 10e coronaconcert voor ouderen en is van plan hier mee door te gaan zolang de crisis zal duren. Johan: "Het is prachtig om te zien hoe deze ouderen er elke keer weer van genieten en staan mee te swingen op hun balkon!"

 • Bloemengroet voor Zoetermeerse ouderen

  20200410 18321Bewoners van woongebouwen voor ouderen krijgen vrijdag en zaterdag bloemen uitgedeeld door vrijwilligers van Palet Welzijn. Deze ‘bloemengroet’ is gekoppeld aan de landelijke aandacht voor eenzaamheidsbestrijding onder ouderen, een initiatief van rapper Ali B.

-goede doel-