De Leijens

 • Wandelende PaasmandDe Paashaas komt op tweede Paasdag, maandag 22 april, langs in het Zoetermeerse Woonhart. De winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur en er zijn vele nieuwe voorjaarsideeën op woongebied te vinden.

 • ninja tagNinja's kunnen vanaf Pasen hun trucs en vaardigheden oefenen in de Tag One arena van Jump XL in de Leijens. Onlangs werd al de Virtual Reality Zone geopend, met computerspellen in virtual reality, waardoor het lijkt of je er zelf aan mee doet.

 • 190331 bord en bijenIn de serie 'Groen gedacht', vandaag een B & B voor bijen. In Zoetermeer zijn Hof van Seghwaert en Zoete Aarde gestart om bijen in Zoetermeer een ideale woonplek te geven met onderdak en veel bloemen. Dit moet de bijen verleiden om zich er definitief te vestigen.

 • Inzamelingsactie groep 7De kinderen van groep 7 van de basisschool IKC Het Plankier in de wijk de Leyens zijn in actie gekomen voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. De kinderen hoorden het nieuws en vroegen gelijk aan hun leerkracht of er niet iets was wat zij konden doen.

 • foto vivaldi copyJannie van de Luijtgaarden exposeert met keramiek en schilderijen tot 1 juni 2019 in het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 te Zoetermeer. Haar werk bestaat uit beelden van keramiek en schilderijen van acryl en olieverf op paneel.

 • Peuterochtend 1 copyBasisschool IKC Het Plankier in de wijk de Leyens houdt op woensdag 13 maart weer een peuterochtend. Kinderen die nog niet naar school gaan maar wel vast een kijkje op school willen nemen zijn van harte welkom in de kleutergroepen.

 • Letterfeest 3De kinderen van groep 3 van IKC Het Plankier in de wijk de Leyens kennen nu alle letters en dat was natuurlijk wel een feestje waard. Niet alleen de kinderen en de leerkrachten van groep 3 waren aanwezig, maar ook alle ouders waren uitgenodigd voor het letterfeest.

 • Aïdaschouw 7De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Aïdaschouw in de Leyens.

   

 • 20190219 5109Bart Boer, zijn vader Kees verblijft op de gesloten afdeling van zorgcentrum Monteverdi, stuurde een kerstwens in bij stichting Samen Vieren We Kerst. Zoetermeerders kochten kerstballen om de actie te ondersteunen. Veel wensen zijn al vervuld, ook na de kerst blijft de stichting zich inzetten voor eenzame mensen.

 • foto Willy ZweersWilly Zweers exposeert tot 1 juni met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Willy werkt gevarieerd, met een voorkeur voor acrylverf en pastelkrijt.

 • taart met ValentijnHet CDA Zoetermeer en CDA kandidaat-Statenlid Sarah Alsalhawi trakteerden op 14 februari de vrijwilligers bij Eetcafé de Leyens op een lekkere Valentijnstaart.

 • Foto verkeerslesDe fietslessen zijn weer begonnen op basisschool IKC Het Plankier. De basisschool in de wijk De Leyens is afgelopen week begonnen met een serie van drie fietslessen op het speelplein. Zo leren de kinderen al jong om veilig deel te nemen aan het verkeer.

 • vr reality bij Jump XLJump XL, het actieve trampolinepark in de Leijens, zit niet stil! Deze week start ‘VR Zone’, waar je kunt gamen in een virtual reality omgeving die je spel wel érg dichtbij brengt. Op Valentijnsdag, 14 februari, wordt de virtuele wereld geopend.

 • fotoNaast de vertrouwde toneelopvoeringen in het Stadstheater neemt Toneelvereniging Thalia, na het succes van vorig jaar, opnieuw met een eenakter deel aan ‘Gluren bij de buren’ op 10 februari 2019. Dit keer spelen zij ‘Een lichte lunch’ onder regie van Rob Eichholtz.

 • Emmy van der Veer 2Glaswerk van Emmy van der Veer te is tot 1 mei bewonderen in de expositie vitrine op de begane grond van woonzorglocatie Buytenhaghe. Het betreft een verzameling objecten, vervaardigd uit glas, zoals schalen en vazen, waarbij zij verschillende technieken toepast.

 • van KeesJaarlijks organiseert de Fotogroep Zoetermeer een verkiezing waar de leden en hun partners de foto van het jaar kiezen. De winnende foto is dit jaar van Kees Rietveld, een natuurfoto gemaakt in midden-Canada.

 • Foto Marlies en Annie copyTot 1 april 2019 exposeren Marlies Hoes en Annie Winterkamp met schilderijen in diverse formaten in woonzorglocatie Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Beide kunstenaressen hebben hun geheel eigen stijl, maar zijn wel allebei gek op kleurrijk werk.

 • 20181228 3761Op de eerste koopzondag van dit jaar is er bij het Zoetermeerse Woonhart veel voordeel te behalen met de Wintersale. Doe nieuwe inspiratie op om het gezellig te maken in huis. Het Woonhart is zondag 6 januari geopend van twaalf tot vijf uur.

 • 20181228 3756Het Woonhart trakteert alle klanten tussen kerst en oud en nieuw op lekkere 'oudjaarswafels', in de vorm van een hartje. Zo heeft het Woonhart  elke dag iets lekkers voor zijn bezoekers, de actie wordt zondag 30 december afgesloten met heerlijke oliebollen, warme glühwein en chocolademelk.

 • fotoMarlies copy copyMarlies maakt figuren en vormen van paverpol. Dit is een textielverharder met veel mogelijkheden om creatief bezig te zijn. Haar enthousiasme met het materiaal is zichtbaar in de unieke kunst die ze in Monteverdi tentoonstelt. 

-goede doel-