De Leijens

 • schetsontwerp Letterbeeld Gymworld600De projectgroep kunst Gymworld is eruit. Het kunstwerk Letterbeeld van Michiel Kluiters komt straks bij Gymworld te staan. De projectgroep bestaat uit inwoners, gebruikers van Gymworld en enkele adviseurs. Zij kozen uit 54 inzendingen drie kunstenaars uit die hun ideeën mochten voorleggen.

 • 20200215 143653“De wijkrestaurants hebben zéker een grote meerwaarde”, aldus wethouder Ingeborg ter Laak, “de gemeente is bereid hierin te investeren, omdat het veel meer is dan een plek om te eten.” Het huidige contract voor de wijkrestaurants loopt nog tot eind dit jaar, wat er daarna gebeurt is nog steeds onzeker.

 • 20191022 12720Afgelopen jaar was de Kids Day in het Woonhart een groot succes en daarom wordt er weer een leuke dag voor kinderen georganiseerd op zondag 1 maart van 10:00 tot 14:00 uur. Er komen diverse superhelden op bezoek, zoals Spider-Man, Anna & Elsa en Paw Patrol.

 • 20200208 16255De keuken van Stichting Iedereen Een Maaltijd (SIEM) is afgelopen maand compleet verbouwd. Met de steun van verschillende fondsen en diverse acties kan Brenda Hartgring nu in een moderne en hygiënische keuken alle maaltijden bereiden.

 • valentijn 1Kinderen van kinderdagverblijf de drie Ballonnen op IKC Klimboom gingen vrijdag naar verzorgingstehuis Buytenhage om de ouderen te verrassen met Valentijnshartjes.

 • Lilianne Ploumen en raadsleden PvdA Zoetermeer bij LLZTweede Kamerlid Lilianne Ploumen bezocht op 11 februari het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, dat in financieel zwaar weer verkeert. Samen met PvdA-raadsleden sprak zij met directeur Erik Booden over de onzekere situatie waarin het ziekenhuis zich bevindt.

 • le zh langeland2In de beantwoording van de vragen van D66 over problemen bij het Langeland Ziekenhuis, laat het college weten volledig achter het Langeland te staan. Een verdere fusie met het Reinier de Graaf en het Haga Ziekenhuis is van de baan, maar de huidige samenwerking blijft.

 • 20200208 16279Stichting Iedereen Een Maaltijd en Stichting Vier het Leven Samen kregen beide een donatie van Johan Rensen. Zij slaan nu de handen inéén om samen een mooi evenement te organiseren voor verstandelijk beperkten.

 • mz eetcafe albrwaardDe gemeente is op zoek naar een nieuwe (sociaal) ondernemer om de exploitatie van de wijkrestaurants over te nemen, maar voorlopig hebben zich nog geen ondernemers gemeld. Stichting OSO, Overleg Samenwerkende Ouderenbonden, maakt zich zorgen over het voortbestaan van de wijkrestaurants.

 • plankier actieNa het horen van het nieuws dat Australië al wekenlang geteisterd wordt door hevige bosbranden, kwamen de kinderen van de basisschool in de wijk de Leyens in actie. Een leerling uit groep 8 kwam met het idee om met de gehele school, geld in te gaan zamelen voor Australië.

 • beter dischtbij appPatiënten van het LangeLand Ziekenhuis kunnen vanaf nu op elk moment hun eigen arts of andere zorgverlener benaderen via een app, voor het stellen van korte, niet-spoedeisende vragen. De app is van BeterDichtbij en geeft patiënten de kans om snel en veilig contact te hebben met het ziekenhuis.

 • OnderhoudBdLenMz450Jakobien Groeneveld (wethouder Openbare Ruimte), André Hoek van Hoek Hoveniers en Patrick Verhoef van DSW ondertekenden maandag 20 januari het contract voor het onderhoud in de wijken Buytenwegh, De Leyens en Meerzicht. Het hoveniersbedrijf verzorgt ook de komende jaren hier weer de openbare ruimte.

 • 82939599 726061544586641 5435457361365958656 nNa de kerstvakantie is basisschool IKC Het Plankier, in de wijk de Leyens, gestart met een tweede kleuterklas. Tot voorkort was er op de school 1 kleuterklas aanwezig. Nu er ruimte is voor uitbreiding, zijn er twee kleinere kleuterklassen (groep 1/2A en 1/2B) aanwezig op de basisschool.

 • PLG022Dit schooljaar is het twintig jaar geleden dat het Alfrink College is gestart met tweetalig vwo. Het Alfrink college organiseerde vrijdag 10 januari een reünie voor oud-leerlingen en oud-collega’s die in het tvwo hebben lesgegeven.

 • elzenhoek3 copyGroep 8 van basisschool de Elzenhoek in de Leyens is het nieuwe jaar goed begonnen. Na in de klas uitgebreid gesproken te hebben over de situatie in Australië vonden de kinderen dat het tijd werd dat zij zelf de handen uit de mouwen zouden steken.

 • herhalingVanaf dinsdag 6 januari 2020 tot begin maart 2020 is in Dienstencentrum Gondelkade, Gondelkade 33, 2725 EC Zoetermeer de expositie ‘Herhaling’ van de fotogroep Palet Welzijn (voorheen fotogroep Oosterheem) te zien.

 • 20191227 15067De winkeliers van het Woonhart heten alle bezoekers tussen kerst en oud en nieuw extra hartelijk welkom: elke dag worden er lekkere hapjes uitgedeeld. Het Woonhart is sfeervol versierd en staat helemaal klaar om nog even lekker te woonshoppen voor het nieuwe jaar.

 • le rest sniep 4De hulpdiensten kregen op Eerste Kerstdag laat in de avond de melding van een mogelijke persoon te water aan de Broekwegschouw in de Leijens. Een persoon werd niet aangetroffen, wel enkele tassen met persoonlijke spullen.

 • 48uurSiem 5Om Stichting Iedereen een maaltijd te steunen, hebben de radiomakers van Foute-radio en Radio079 de handen ineen geslagen. Zij bouwden vrijdag hun studio op in de lunchroom van deze stichting om geld op te halen. Het doel is om mensen die geen geld hebben, toch een maaltijd te geven.

 • Woonhart kerstOp tweede Kerstdag, donderdag 26 december stellen als vanouds diverse in het Zoetermeerse Woonhart gevestigde ondernemers hun deuren weer open voor het winkelend publiek. De winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur.

-goede doel-

-Actie(F)tas-