De Leijens

 • Bijenlint 1Gezond Natuur Wandelen Zoetermeer organiseert dinsdag 30 juli 2019 een speciale gratis wandeling langs het bijenlint. Dit ‘lint’ bestaat uit bij-vriendelijke beplanting en bijenhotels in Seghwaert en is dit voorjaar aangelegd.

 • zomerplantenjacht 2019Welke plant staat hier op de foto? Zaterdag 13 juli kun je met mensen van de plantenwerkgroep van de KNNV mee om naar planten te kijken en daar van alles over te leren. Op de tuin aan de Broekwegzijde 195 is heel veel te zien.

 • 20190709 10216Harmonie Orkest Zoetermeer, onderdeel van Harpe Davids, geeft ook deze zomer weer openluchtconcerten in de wijken van Zoetermeer. Dinsdagavond speelden zij in de 'achtertuin' van De Leijens, in het Binnenpark. Een privé concert voor geïnteresseerden en toevallige voorbijgangers.

 • 20190705 10160De 14-jarige Benjamin Mak heeft de afstand van Broeksterwoude in Friesland naar Zoetermeer op de fiets afgelegd. De sportieve jongen verhuisde naar onze stad en zamelde met zijn speciale fietstocht geld in voor vluchtelingen die gedwongen moeten verhuizen.

 • beweegpark 2Het Beweegpark Noord Aa is woensdagmiddag feestelijk geopend door wethouder Ingeborg ter Laak, onder grote belangstelling van de initiatiefnemers en toekomstige gebruikers van het park. Stichting Noord-Aa Fit spande zich jarenlang hard in voor het beweegpark.

 • Foto Jacques RuiterJacques Ruiter exposeert tot 1 september 2019 met eigen keramiek en schilderijen van zijn vorig jaar overleden vrouw Anneke in Vivaldi. De expositie stond gepland en Jacques koos er voor om ook de schilderijen expositie door te laten gaan, als eerbetoon aan zijn vrouw.

 • IMG 3297De Goede Woning gaf woensdag 12 juni een feestje om te vieren dat gevelrenovatie van 407 woningen officieel beëindigd is. Op de Muzieklaan werd onder grote belangstelling een nieuwe muurposter onthuld en samen met de bewoners stil gestaan bij de renovatie.

 • politie verdachte met zonnebrilAgenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag een voertuig stilstaan op de Sartrezijde in De Leijens. De man gedroeg zich verward en droeg midden in de nacht een zonnebril. Hierop besloot de politie hem nader te controleren.

 • Tropical DobroHet Woonhart is maandag 10 juni 2e Pinksterdag in tropische sferen gedompeld. Verschillende winkels openen hun deuren voor het winkelend publiek.

 • Foto Paul BonkePaul Bonke exposeert tot 1 september met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Paul maakte in de afgelopen 3 jaar zo’n 90 tekeningen en schilderijen, waarvan er rond de 40 op de expositie te zien zijn.

 • kba knippen lint 24 mei 2019 6Patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat kunnen nu terecht op het spreekuur van een nieuwe, gespecialiseerde huisarts: de kaderhuisarts bewegingsapparaat (kba). Dit is een huisarts die twee jaar extra opleiding heeft gevolgd en dus extra kennis heeft over het bewegingsapparaat.

 • HartenwafelsIn zowel het Woonhart als het Stadshart Zoetermeer kunt u op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag terecht om gezellig te winkelen. Bezoekers in het Woonhart worden met Hemelvaart getrakteerd op hartenwafels met verschillende toppings.

 • 20190523 9025De Keerkring, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, heeft zich met verschillende acties ingezet voor het goede doel van SamenLoop voor Hoop. Samen verkochten de docenten en leerlingen maar liefst 1100 wenszakken voor SamenLoop.

 • 20190520 8735Het College van Bestuur van de OPOZ heeft aan gegeven onderzoek te willen doen naar een manier om de leerlingen aantallen op een school te reguleren. Het actie-comité van IKC De Tjalk hoopt dat de wethouder van onderwijs, Jan Iedema, nu opnieuw wil kijken naar de uithuizing van leerlingen.

 • plannkierBasisschool IKC Het Plankier in de wijk de Leyens had dit jaar niet één, maar twee sportdagen op het programma staan. De onderbouw mocht op woensdag lekker sportief aan de slag en de bovenbouw was donderdag aan de beurt. Van voetbal tot skateboarden en van tennisballenloop tot judo, alles kwam aan bod.

 • 20190520 8733Bezorgde ouders en MR van IKC De Tjalk in de Leijens zijn een petitie gestart om te voorkomen dat volgend schooljaar drie klassen ‘uitgeplaatst’ worden. Deze kinderen moeten naar een leegstaand schoolgebouw aan de Velddreef in Seghwaert, bijna 2 km verderop.

 • DSC 0347Twee studenten van het MBO Rijnland in de DIF hebben voor Buurttuin Zoete Aarde een nieuwe website met veel handige functies voor de bezoekers gebouwd. Voor de studenten was het een extern project via school, waarmee zij meteen de buurttuin een goede dienst bewezen.

 • IMG 0698Zoetermeer heeft haar eigen Urban Hippie Markt en daar valt veel leuks te ontdekken op het gebied van lifestyle, cadeau-artikelen, kleding, spellen, boeken en duurzaam geproduceerd voedsel. Zaterdag 18 mei tussen 12:00 en 16:00 uur staat de Zoetermeerse Urban Hippie Markt in de boomgaard aan de Broekwegzijde 195 in de wijk De Leijens.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • Fotokring LeidschendamVoorburgFotokring Leidschendam-Voorburg exposeert tot 1 augustus 2019 in verpleegcentrum Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Deze expositie betreft vele genres, zoals landschapsfotografie, natuurfotografie en straatfotografie. Voorop staat het plezier dat de fotograaf aan zijn werk ontleent.

-goede doel-