De Leijens

 • foto Willy ZweersWilly Zweers exposeert tot 1 juni met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Willy werkt gevarieerd, met een voorkeur voor acrylverf en pastelkrijt.

 • taart met ValentijnHet CDA Zoetermeer en CDA kandidaat-Statenlid Sarah Alsalhawi trakteerden op 14 februari de vrijwilligers bij Eetcafé de Leyens op een lekkere Valentijnstaart.

 • Foto verkeerslesDe fietslessen zijn weer begonnen op basisschool IKC Het Plankier. De basisschool in de wijk De Leyens is afgelopen week begonnen met een serie van drie fietslessen op het speelplein. Zo leren de kinderen al jong om veilig deel te nemen aan het verkeer.

 • vr reality bij Jump XLJump XL, het actieve trampolinepark in de Leijens, zit niet stil! Deze week start ‘VR Zone’, waar je kunt gamen in een virtual reality omgeving die je spel wel érg dichtbij brengt. Op Valentijnsdag, 14 februari, wordt de virtuele wereld geopend.

 • fotoNaast de vertrouwde toneelopvoeringen in het Stadstheater neemt Toneelvereniging Thalia, na het succes van vorig jaar, opnieuw met een eenakter deel aan ‘Gluren bij de buren’ op 10 februari 2019. Dit keer spelen zij ‘Een lichte lunch’ onder regie van Rob Eichholtz.

 • Emmy van der Veer 2Glaswerk van Emmy van der Veer te is tot 1 mei bewonderen in de expositie vitrine op de begane grond van woonzorglocatie Buytenhaghe. Het betreft een verzameling objecten, vervaardigd uit glas, zoals schalen en vazen, waarbij zij verschillende technieken toepast.

 • van KeesJaarlijks organiseert de Fotogroep Zoetermeer een verkiezing waar de leden en hun partners de foto van het jaar kiezen. De winnende foto is dit jaar van Kees Rietveld, een natuurfoto gemaakt in midden-Canada.

 • Foto Marlies en Annie copyTot 1 april 2019 exposeren Marlies Hoes en Annie Winterkamp met schilderijen in diverse formaten in woonzorglocatie Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Beide kunstenaressen hebben hun geheel eigen stijl, maar zijn wel allebei gek op kleurrijk werk.

 • 20181228 3761Op de eerste koopzondag van dit jaar is er bij het Zoetermeerse Woonhart veel voordeel te behalen met de Wintersale. Doe nieuwe inspiratie op om het gezellig te maken in huis. Het Woonhart is zondag 6 januari geopend van twaalf tot vijf uur.

 • 20181228 3756Het Woonhart trakteert alle klanten tussen kerst en oud en nieuw op lekkere 'oudjaarswafels', in de vorm van een hartje. Zo heeft het Woonhart  elke dag iets lekkers voor zijn bezoekers, de actie wordt zondag 30 december afgesloten met heerlijke oliebollen, warme glühwein en chocolademelk.

 • fotoMarlies copy copyMarlies maakt figuren en vormen van paverpol. Dit is een textielverharder met veel mogelijkheden om creatief bezig te zijn. Haar enthousiasme met het materiaal is zichtbaar in de unieke kunst die ze in Monteverdi tentoonstelt. 

 • IMG 2867 1Als vanouds stellen diverse in het Zoetermeerse Woonhart gevestigde ondernemers hun deuren weer open voor het winkelend publiek. De winkels zijn open van 12 tot 5 uur op tweede kerstdag en men kan terecht in het feestelijk gedecoreerde en verlichte centrum voor een middag gezellig woonwinkelen.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • WhatsApp Image 2018 12 11 at 12.18.37De traditionele, supersfeervolle Lichtjesavond van Buurttuin Zoete Aarde (De Leyens) is zaterdag gestart met de aanplant van vijf boompjes voor het aan te leggen Voedselbos in de Treemanspolder (Nieuwe Driemanspolder). 

 • foto Ada HoogendamTot 1 maart exposeert Ada Hoogendam met haar schilderijen van traditionele schepen in woonzorgcentrum Vivaldi. Naast schepen zijn er ook geschilderde vogeltjes te bewonderen, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

 • 17634836 1863557897226164 7981718014094600022 nVoor de vierde keer vindt de mooiste avond van het jaar plaats bij Buurttuin de Zoete Aarde. Op de jaarlijkse Lichtjesavond zal de buurttuin een feest organiseren waarbij iedereen welkom is en er voor ieder wat wils te beleven is.

 • ROYW9912Een kettingbotsing van zeven auto's op de Australiëweg heeft dinsdagavond 4 december voor een verkeersinfarct gezorgd in Zoetermeer. Rond 18.00 uur kwam het tussen de Aziëweg en het Maximaplein tot een botsing. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

 • black 1271449 1280Black Friday is een bekend concept aan het worden in Nederland. Aanstaande vrijdag zullen verscheidene winkels in het Zoetermeerse Stadshart en Woonhart meedoen aan dit van oorsprong Amerikaanse evenement.

 • Foto bij persbericht Kern KinderopvangTer ere van het 20-jarig bestaan van de KIDSclubs van Kern kinderopvang werd er vrijdag 9 november een groot feest georganiseerd met de finale van Kern KIDSclub voice & dance. De winnaar Djamaria van KIDSclub-locatie de Leyens ging naar huis met de grote beker.

 • WhatsApp Image 2018 10 02 at 20.34.42 1Een 18-jarige man uit Den Haag werd al op woensdag 3 oktober aangehouden voor een gewapende overval aan de Paul Krugerlaan in Den Haag. Na onderzoek blijkt dat deze man verdacht wordt van niet één maar twee overvallen.

-goede doel-