Buytenwegh De Leijens De Leijens

 • Feestelijke Diploma-uitreiking Alfrink College

  AlfrinkAfgelopen week vierden leerlingen, ouders en medewerkers van het Alfrink College met trots de behaalde diploma's tijdens een feestelijke ceremonie in het Stadstheater in Zoetermeer. De feestelijke sfeer, de warme aanwezigheid van familie en vrienden en de indrukwekkende prestaties van de leerlingen maakten deze gelegenheid onvergetelijk.

 • Weekend Foto

  wjul24 Dorien_Luijten_BroekwegzijdeFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Muizenhotel maken bij Piëzo/inZet

  muizenhotelTijdens de zomervakantie kun je elke week bij Piëzo/inZet terecht om een muizenhotel te maken. De (speelgoed)muizen slapen niet alleen in het hotel, maar kunnen daar ook naar het restaurant, naar de fitness of wat ze maar willen.

 • Indiase leerlingen bij Toothpaste project Alfrink

  Foto toothpaste Alfrink IndiaLeerlingen van Calcutta International School deden afgelopen week mee met het Toothpaste project samen met leerlingen van 3 tvwo van het Alfrink College. Het tandpasta project is een vakoverstijgend project, waarbij leerlingen de opdracht krijgen om een nieuw merk tandpasta op de markt te brengen.

 • Cameratoezicht winkelcentrum De Leyens

  le wc de leijens 2Na meldingen door buurtbewoners en winkeliers van overlast van jongeren in winkelcentrum De Leyens heeft burgemeester Bezuijen besloten om cameratoezicht in te stellen in het winkelcentrum. Het cameratoezicht geldt voor de hele zomer, tot en met eind september.

 • Winkelcentrum De Leyens kleurt Oranje

  versiering EKWinkelcentrum kijkt al uit naar de wedstrijden van het Nederlands elftal en heeft de straat versierd met vele oranje vlaggetjes. Het winkelcentrum is momenteel wat minder goed bereikbaar vanwege de werkzaamheden aan de parkeerplaats, maar de winkeliers willen er gewoon een feestje van maken.

 • Bewoners helpen speelplek ontwerpen

  mulatulihoveDe gemeente pakt dit jaar in verschillende wijken speelplekken aan. Speelplekken worden opgeknapt, uitgebreid of samengevoegd. De bewoners rondom de speelplekken denken mee en kunnen helpen bij het ontwerpen ervan.

 • Zilver voor Voetbalteam De Vijf Pilaren

  5 pilaren zilverHet schoolvoetbalteam van IKC De Vijf Pilaren veroverde zilver op het landelijke KNVB Schoolvoetbaltoernooi 2024. Na zich eerder gekroond te hebben tot kampioen van Zoetermeer, Regio Zoetermeer en Zuid-Holland moesten zij het opnemen tegen de vijf beste teams uit heel Nederland.

 • Togaparty op het Alfrink

  Foto Toga partyJaarlijks is er een heuse Togaparty op het Alfrink College. De tweedeklassers-Latinisten van dit jaar traden in een traditie: voor de togaparty 2024 kwamen ze de aula in, gekleed als figuren uit de oudheid – voorbereid om mét hun attributen hun rol te vertellen in de geschiedenis of mythologie. 

 • Straat in beeld Jan Camperthove

  jancamperthoveVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Jan Camperthove in Buytenwegh.

   

 • Alfrink College bezoekt Voorstelling ‘Keti Koti’

  IMG 2675In het kader van 150 jaar Keti Koti (afschaffing van de slavernij) bezochten derdeklassers van het Alfrink College afgelopen week twee keer de cabaretvoorstelling ‘Keti conference, gedeeld verleden’. De voorstelling vond plaats in de kleine zaal van het stadstheater in Zoetermeer. 

 • René van Kooten zingt in Buytenwegh

  20240615 46282Winkelcentrum Buytenwegh organiseerde zaterdag 15 juni een bijzonder feestje voor alle vaders in Buytenwegh. Naast een kinderactiviteit, een draaimolen en een modeshow van Terre des Hommes trad Zoetermeerse musicalster en zanger René van Kooten op in het winkelcentrum.

 • Nog geen reactie op plan B voor SnowWorld

  ayersrock 2Het Kwaliteitsteam Buytenpark heeft bij het gemeentebestuur een plan B ingediend voor de uitbreiding en vernieuwing van SnowWorld. Hierin is het door SnowWorld gewenste hotel niet bij het skicomplex ingetekend, maar 250 meter verderop. En wel op het terrein van Adventure Valley - ook van SnowWorld.

 • Sophia komt langs bij peutervierdaagse

  peutervierdaagse klimboomMascotte Sophia van het Sophia kinderziekenhuis kwam maandagochtend 10 juni langs bij IKC de Klimboom in Buytenwegh om alle peuters succes te wensen met de peutervierdaagse. Net als bij de gewone avondvierdaagse gaan de peuters 4 dagen lang wandelen, geen kilometers, maar een rondje in de wijk.

 • Gemeente ruimt bootjes op

  bootwrakkenDe gemeente houdt nog voor de zomer een grote opruiming bij het water in De Leyens. Onbeheerde en verwaarloosde bootjes, een kano en surfplank, worden verwijderd op grond van de Wrakkenwet. Eigenaren hebben nog tot 24 juni de tijd om zelf het bootje weg te halen.

 • Foto van de week

  jun24 Dorien_Luijten_LeyensFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Feestje voor vaders in Buytenwegh

  vaderdag BuytenweghWinkelcentrum Buytenwegh organiseert een bijzonder feestje voor alle vaders in Buytenwegh. Op zaterdag 15 juni kunnen kinderen een mooie snoeppot versieren en vullen voor hun vaders, maar Terre des Hommes houdt deze dag ook een modeshow voor het goede doel.

 • Overhandiging Licht-Zandtafel aan Wilmahuis

  20240531 46135Het Wilmahuis is een zelfstandige en professionele jeugdhulporganisatie. Zij vangen ‘thuiszitters’ op, die om welke reden dan ook uitgevallen zijn in het huidige onderwijssysteem. Van Soroptimistclub Zoetermeer e.o. kreeg het Wilmahuis een Licht-Zandtafel.

 • Sponsorloop Elzenhoek voor Alpe D’Huzes

  Elzenhoek sponsorloopBasisschool de Elzenhoek in De Leyens heeft donderdag 23 mei een sponsorloop gehouden voor een goed doel. Juf Anneke Roels, van groep 1c, kreeg zelf te maken van kanker en zet zich in om geld op te halen voor onderzoek door mee te doen aan de Alpe D’Huzes actie.

 • Global Goals op het Alfrink

  IMG 2591Vorige week hebben alle leerlingen uit klas 1 van het Alfrink College kennis gemaakt met de zeventien Global Goals van de Verenigde Naties tijdens hun Unesco project. De Verenigde Naties heeft deze doelen gesteld om zo grote wereldproblematiek tegen te gaan.

-goede doel-