Babyvoetjes rozeHet HagaZiekenhuis biedt ook in de toekomst geboortezorg aan in Zoetermeer. De raad van bestuur van het HagaZiekenhuis heeft dit voorgenomen besluit bekend gemaakt via hun website. Er is zelfs een plan om te investeren in geboortezorg om in het nieuwe ziekenhuisgebouw de modernste faciliteiten voor bevallingen te hebben.


Dit voorgenomen besluit wordt nu voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraad, de patiëntenraad, het Medisch Stafbestuur en het Verpleegkundig Stafbestuur. Uiterlijk in juli neemt de raad van bestuur een definitief besluit. Onder het personeel van het ziekenhuis wordt opgelucht gereageerd op het bericht dat de geboortezorg blijft in Zoetermeer.

Wethouder ter Laak, zorg, is blij met het voorgenomen besluit. Ingeborg ter Laak: "De Raad van Bestuur van het HagaZiekenhuis heeft hiermee een moedige beslissing genomen, die echt het belang van inwoners voorop stelt. Vanuit de gemeente gaan we met het bestuur van het HagaZiekenhuis kijken hoe wij vanuit ieders rol kunnen bijdragen aan een ook voor het personeel zo aantrekkelijk mogelijke werkomgeving."


Geluisterd naar inwoners

Haga ziekenhuis 2024 2Bestuursvoorzitter Peter van der Meer stelt goed geluisterd te hebben naar de inwoners van Zoetermeer. Het mogelijke plan om de geboortezorg te sluiten, stuitte op veel verzet. Van der Meer: “De betrokkenheid van de Zoetermeerders zagen we onder andere bij de petitie en de serene tocht. Het laat zien hoe belangrijk geboortezorg in de eigen stad voor hen is en daar hebben we goed naar geluisterd. Zij hebben baat bij een ziekenhuis in de buurt. Ik reken er daarom op dat Zoetermeerders ook voor het HagaZiekenhuis kiezen wanneer zij andere zorg nodig hebben. De Zoetermeerse huisartsen spelen daarbij een belangrijke rol. Alleen met voldoende doorverwijzingen kan het ziekenhuis in de toekomst blijven bestaan. We bieden op locatie Zoetermeer veel goede behandelmogelijkheden. We investeren bovendien continu in verdere verbetering van onze zorg op zowel locatie Zoetermeer als Den Haag.”

Aantal bevallingen omhoog

Van der Meer denkt dat het behoud van geboortezorg toekomstbestendig is als het aantal bevallingen in het ziekenhuis in Zoetermeer toeneemt. Hij wil daarvoor samenwerken met de huisartsen in de stad en de gemeente. Zoetermeer groeit de komende jaren door nieuwbouw en de verwachting is dat het aantal bevallingen dan ook zal stijgen.
Het HagaZiekenhuis is meteen gestart met het werven van verpleegkundigen voor de geboortezorg. De gemeente werkt hier ook aan mee. Bestuursvoorzitter Van der Meer stelt dat de gemeente Zoetermeer heeft toegezegd zich in te zetten om de kansen op een woning voor zorgmedewerkers te vergroten, mee te werken aan betere bereikbaarheid van het ziekenhuis en te kijken naar de mogelijkheden voor 24/7 kinderopvang voor zorgmedewerkers.

Bron: Haga Ziekenhuis

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-