project onc parkdreefOranje Nassau College Parkdreef organiseerde groot internationaal project voor middelbare scholieren uit 9 landen. Voor de meivakantie vond er op ONC Parkdreef een grootschalig internationaal project plaats met als thema "Future Europe: What About the Next Generation".

Voor dit project kwamen 14 scholen uit 9 verschillende landen samen met in totaal 34 leerlingen en 27 docenten. Henry van der Vegt, coördinator internationalisering: “Als school heeft ONC Parkdreef de afgelopen jaren een indrukwekkend netwerk van partnerscholen in Europa opgebouwd. Dit heeft geleid tot diverse succesvolle projecten die de grenzen overstijgen. Het idee achter dit evenement was een inspirerende bijeenkomst te organiseren waarbij de deelnemers reflecteren op hun toekomst binnen Europa en welke rol zij kunnen spelen in het vormgeven van deze toekomst.”

Het programma omvatte een scala aan activiteiten, variërend van interactieve workshops tot boeiende discussies. Leerlingen en collega's verkenden gezamenlijk thema's zoals Europese identiteit, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast was er ruimte voor culturele uitwisselingen, waarbij verschillende perspectieven en tradities werden gedeeld.

Ook de wethouder van onderwijs, Marijke van der Meer, kwam een kijkje nemen bij het project, zij bezocht verschillende workshops en ging met de leerlingen/collega’s van binnen- en buitenland in gesprek.

Een hoogtepunt van het programma was een excursie naar Den Haag, waar de groep het Museon bezocht. Op de tentoonstelling over de 16 Sustainable Development Goals konden ze leren over de mondiale uitdagingen waar Europa en de wereld voor staan.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-