THE BUSQUTIOS 2023dOp 31 mei, 1 en 2 juni komt in Zoetermeer de blues tot leven tijdens het Zoetermeer Blues Festival. Een spectaculair evenement dat al 30 jaar lang muziekliefhebbers van binnen en buiten de stad trekt. Een feest waarbij iedereen welkom is, van jong tot oud!

Ervaar de sfeer van het veelzijdige live entertainment op meerdere podia en op diverse locaties in het dorpscentrum. Zoetermeer Blues Festival viert dit jaar zijn jubileumeditie met grote namen als Magic Frankie & The Blues Disease, Emily Hill, Johnny Feel Good, 12BBB, The Dynamics... maar ook out-of-the-box-sensaties als The Busquitos en The Hillbilly Moonshiners knallen op het podium.

PUB TOUR

Op vrijdag 31 mei speelt het festival zich af in de avond binnen meerdere horecagelegenheden in de Dorpsstraat, Vlamingstraat en in het Stadshart. Tijdens deze pub tour zullen vele top-bands te zien en te horen zijn, onder anderen de Robbert Fossen band en Groovetakers.

2 X BIG STAGE

Op zaterdag 1 juni is het zover, het grote Zoetermeer Blues Festival zal met twee ‘stages’ het centrum van de stad op zijn grondvesten laten trillen. De twee podia op het Nicolaasplein staan bijna naast elkaar (Stage One en Stage Two), zodat daar om beurten gespeeld kan worden zonder pauzes. Om 15:30 uur is de aftrap op Stage One. Met als grote hekkensluiter deze dag... een spetterende show van de 70-/80-ties pretformatie Dizzy Man’s Band - the legacy. Uiteraard is er op het plein een gezellig terras met food en drinks.

BLUES GIANTS

Op zondag 2 juni is het podium (Stage One) op het Nicolaasplein gevuld met gevestigde orde aan blues-giganten. DJ Kuno Mooren van Livin' Jukebox zal vandaag de stage-wissels opvrolijken met 100% vinyl... van blues tot rock, van soul tot rock 'n’ roll. Naast de traditionele bluesbands, zal deze dag met een spectaculaire eindknal worden afgesloten door niemand minder dan The Hillbilly Moonshiners.

 Hillbilly Moonshiners copy  Soul Survivors Band Photo
 Magic Frankie copy  Fat harry 1536x733 copy

AFTERPARTY

Nog even verder feesten? Na afloop is er nog een afterparty voor de onvermoeibaren. Van 21:00 tot 24:00 uur wordt het Blues Festival nog even lekker afgesloten bij 1892 Eten & Drinken met band ‘The Rebound’. Vijf ervaren muzikanten met passie voor jazz, soul en motown vormen deze topband. Dat wordt nog even heerlijk plezier maken, lekker dansen en meezingen met deze originele live band met hun gevarieerde muziek.

Alle informatie omtrent het festival is te vinden op zoetermeer-blues.nl

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-