20240517 4503920240517 45051 copyTer gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) werd een speciaal boek gemaakt: ‘Zelfde plaats, andere tijd’. Hoe zag Zoetermeer er in 1949 uit? Wat is er veranderd in die tijd, wat bleef?

Niek Nieuwenhuijsen verzamelde vele historische foto’s uit 1949, precies 75 jaar geleden en maakte met veel plezier en precisie de foto’s opnieuw, zoveel mogelijk vanuit dezelfde plaats als toen. Het resultaat is een mooi boekje, dat laat zien hoe Zoetermeer in al die tijd veranderde en toch een beetje hetzelfde bleef.
Vrijdag 17 mei werd het boekje tijdens een feestelijke bijeenkomst aangeboden aan de burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen. Bezuijen: “Een historische vereniging is heel belangrijk voor een stad, zo kunnen wij onze geschiedenis leren kennen en bewaren.”

Het boekje van HGOS, geschreven en met foto’s van Niek Nieuwenhuijsen is te koop bij HGOS in de Dorpsstraat, of boekhandel Bruna of De Kler, voor 15 euro.

Foto links: Niek Nieuwenhuijsen 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-