bootwrakkenDe gemeente houdt nog voor de zomer een grote opruiming bij het water in De Leyens. Onbeheerde en verwaarloosde bootjes, een kano en surfplank, worden verwijderd op grond van de Wrakkenwet. Eigenaren hebben nog tot 24 juni de tijd om zelf het bootje weg te halen.

Onder andere bootjes aan de Hulkwerf,  Fregatwerf en Tjotterkade staan op de lijst om verwijderd te worden. Aan de Buiskade wordt een geel gekleurde surfplank weg gehaald op de Galjoenkade nog een blauwe kano. De Wrakkenwet stelt de gemeente in staat de wrakkige bootjes te verwijderen. Deze worden getaxeerd en als de waarde lager is dan de kosten voor verwijdering en opslag wordt het vaartuig om weggegeven of vernietigd. Vaartuigen die meer waarde hebben worden opgeslagen en kunnen door de eigenaar, tegen betaling van de kosten van opslag en de kosten van verwijdering, worden afgehaald. 

De bootjes die op de lijst staan om verwijderd te worden, worden bekend gemaakt via het Gemeenteblad 2024.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-