20240621 46474

Wethouder Van der Meer onthulde samen met kunstenares Aafke Bouman het kunstwerk

Wethouder Marijke van der Meer onthulde vrijdag 21 juni een kunstproject in de Wethouder Jennétunnel. De tunnels kregen een opknapbeurt en zijn daarnaast verfraaid met kleurrijke en levendige kunstwerken van kunstenares Aafke Bouman.

Het kunstwerk in de Wethouder Jennétunnel is de eerste die nu te zien is, komende week worden ook de kunstwerken in de andere 5 tunnels geplaatst. Er komen zo kleurige kunstwerken in de tunnels aan de Afrikaweg, Marathonpad, Van Aalstpad Kangoeroepad (kant Seghwaert) en Kangoeroepad (kant centrum, Palenstein).
De kunstwerken zijn het resultaat van een samenwerking tussen partners uit de stad zoals Schatbewakers en HGOS en de afdelingen kunst en cultuur en stadsbeheer van de gemeente Zoetermeer. Elke tunnel heeft een eigen thema waarin de mens centraal staat: De Boeren, De Pioniers, De Verbinders, De gemeenschap, De Verduurzamers en De Jeugd. Samen vormen zij het verhaal van Zoetermeer over de ontwikkeling, idealen en het samenleven in de stad door de jaren heen.

Marijke van der Meer: "Onze tunnels waren toe aan een opknapbeurt, en wat is een betere manier om dat te doen dan met kunst? Deze kleurrijke kunstwerken brengen niet alleen vrolijkheid in het dagelijkse leven van onze inwoners, maar ze bevorderen ook een gevoel van trots en verbondenheid met Zoetermeer”.
Voor meer informatie over het project en de betrokken kunstenaars kunt u terecht op de website van de gemeente: Kunstwacht - Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-