mulatulihoveDe gemeente pakt dit jaar in verschillende wijken speelplekken aan. Speelplekken worden opgeknapt, uitgebreid of samengevoegd. De bewoners rondom de speelplekken denken mee en kunnen helpen bij het ontwerpen ervan.

Tot 10 juni 2024 kon je een enquête invullen voor de speelplekken die worden aangepakt en aangeven wat de wensen of ideeën voor deze plek zijn. Hierop ontving de gemeente meer dan 1150 reacties.

Uit de enquête blijkt dat kinderen in Zoetermeer dol zijn op schommelen, klimmen/klauteren en glijden. De volgorde van deze favoriete speelvormen top 3 wisselt een beetje per speelplek. Daarnaast houden de kinderen van avontuur en jungle. Liefst zo uitdagend en afwisselend mogelijk. Verder is er veel vraag naar een duikelrek met verschillende hoogtes en willen kinderen graag kunnen voetballen.

Per speelplek zijn de resultaten van de enquête uitgewerkt, dit is terug te vinden op https://doemee.zoetermeer.nl/alle-projecten/aanpak-speelplekken/default.aspx

Ontwerpen speelplekken

Voor het ontwerpen van speelplekken aan de Pelschans, Morapad en Multatulihove kunnen inwoners op 9 en 10 juli meedenken over het ontwerp van de speelplek. Tijdens de inloopavonden krijgen de bewoners een toelichting en gaan in groepjes aan de slag om de speelplek te ontwerpen.
De inloopavond (Nathaliegang 79) voor de speelplek Morapad is op dinsdag 9 juli, voor Pelschans en Multatulihove is de bijeenkomst (bij Wijkvereniging Noordhove 86; Lommerbaan 156) op woensdag 10 juli.

Bewoners van het woonblok Zwammerdamstraat - Schuddebeursstraat kunnen op donderdag 11 juli naar de Oosterpoort, Zanzibarplein 5, komen voor de inloopavond.
 

Aanmelden voor de bijeenkomst kan voor 5 juli via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-