IMG 2749 copyOp zaterdag 13 juli opent Chamalo, wereldkampioen Kimbozadans, zijn langverwachte dansstudio in Zoetermeer. Na anderhalf jaar lesgeven bij dansstudio Ricardo Sibelo heeft hij nu zijn eigen plek waar zeven dagen per week gedanst kan worden.

De studio biedt lessen, workshops, bootcamps en privelessen, waardoor dansliefhebbers volop keuze hebben. Chamalo, die in Zoetermeer woont, reist samen met zijn partner Yalissa de wereld rond om kizombalessen te geven op festivals. "We geven lessen over de hele wereld, van Frankrijk, Duitsland, Portugal tot aan Mexico en Australië. Deze zomer gaan we zelfs naar India. Ik heb een groot team aan professionele dansdocenten om mij heen die ook lesgeven," vertelt Chamalo. Het team geeft volgens de principes van Castle of Dance wekelijks les in Amsterdam, Utrecht en Zoetermeer.

Wat is Kizomba?
Kizomba is een partnerdans uit Angola. In Chamalo's studio worden verschillende stijlen onderwezen, zoals Kizomba Fusion, Urban Kiz, Kompa en Tarraxinha. "Ook zonder danspartner kun je meedoen. We wisselen altijd tijdens de lessen en op feesten mixt iedereen," legt Chamalo uit. Ze leren de juiste technieken en basispassen aan, wat dansers meer zelfvertrouwen geeft en hen helpt zelfs de meest technische stappen met gemak uit te voeren.

Ontdek je Talent

Chamalo heeft een scherp oog voor talent, zelfs als mensen dat zelf niet IMG 2748zien. "Dansen geeft mensen meer zelfvertrouwen, zowel op de dansvloer als daarbuiten. Het helpt emoties te uiten en verbinding te maken met anderen. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, Castle of Dance helpt cursisten groeien en doelen bereiken," zegt Chamalo. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 13 juli. 's Middags worden vijf workshops van een uur gegeven, beginnend met een gratis beginnersworkshop van 12 tot 13 uur. In de avond zijn er dansfeesten in drie zalen, elk met een eigen stijl: kizomba/urban kiz, konpa/douceur en R&B/dancehall. "Ook als je de kizombapassen niet beheerst, heb je een leuke avond," verzekert Chamalo.

Op donderdag 18 juli start een nieuwe reeks van zeven lessen, aangeboden op drie niveaus: van beginners tot gevorderden. Meer informatie over de lessen en het openingsfeest is te vinden op: Castle of Dance.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-