juli 24

 • SWZ Succesvol Bij Nijmeegse Vierdaagse

  IMG 2772Afgelopen week voltooiden 47.000 deelnemers, waaronder 45 wandelaars van Sportief Wandelgroep Zoetermeer (SWZ), de Nijmeegse Vierdaagse. Ondanks zware benen en warme dagen, genoot iedereen van de wandeltocht en het enthousiaste publiek.

 • Alfrink haalt 26.000 euro op voor goed doel

  IMG 2756Zoals elk schooljaar zamelden de leerlingen en medewerkers van het Alfrink ook dit jaar geld in voor een goed doel. Dit jaar koos de school voor het steunen van het Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.

 • In Feite(n) Zoetermeer: van Sprinter naar Randstadrail

  SprinterWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze week: van Sprinter naar Randstadrail.

 • Nieuwe watertapkraan in Stadshart

  watertapkraan CentrumDe bestaande Dunea watertapkraan, op het Burgemeester Wegstapelplein, is vervangen door een nieuwe watertapkraan. Deze nieuwe tapkraan heeft de vorm de Scheveningse watertoren van Dunea die al 150 jaar bestaat.

 • Foto van de week

  jul24 Desiree_de_Boer_RokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale Ironiekje: Vakantiepret

  benen adriHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Vakantiepret.

   

 • Juf Els van de Paulusschool met pensioen

  juf elsOp vrijdag 5 juli was het een feestelijke dag op de Paulusschool. Juf Els gaat met pensioen. Dat is ontzettend jammer voor de school maar juf Els mag na 30 jaar van haar welverdiende pensioen gaan genieten.

 • Live op ‘t Terras: John NotLennon en Linda en Tjapko

  JJMH21 7 Linda vdr Linden 300x300Bij JJ Music House kun je weer de hele zomer genieten van ‘Live op ‘t Terras’ optredens. Elke zondag spelen twee bands of artiesten op het sfeervolle terras en kun je met een glas in de hand genieten van het optreden. Deze zondag, 28 juli, treden op: John NotLennon en Linda en Tjapko.

 • Mess Around in Hof van Seghwaert

                  Op zondag 21 juli speelde Mess Around in de perenboomgaard de Hof van Seghwaert in Zoetermeer. De band, bestaande uit drie dames en twee heren, speelden een mix van country, folk en blues.

 • Comeback skilegende Marcel Hirscher in Snowworld

  MArcel Hirscher 2In april 2024 maakte Marcel Hirscher bekend dat hij na vijf jaar zijn rentree maakt in de skisport. Dit keer onder Nederlandse vlag. De afgelopen maanden is er veel gebeurd na dit sensationele nieuws. De planning van de comeback van Marcel Hirscher wordt op 24 juli officieel onthuld in Zoetermeer.

 • Denksport met Bram. Zomerbridge Tuinen en Akkers

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Zomerbridge bij Tuinen en Akkers

 • Negatief zwemadvies voor Zoetermeerse Plas

  Noord AaEr geldt weer een negatief zwemadvies voor de Zoetermeerse Plas vanwege blauwalg. Blauwalg kan zorgen voor vervelende klachten, zoals huidirritatie en maag- en darmklachten. Houdt u daarom aan het zwemadvies en ga niet zwemmen in de Zoetermeerse Plas totdat het negatieve advies vervalt.

 • Skieën met Speelmeer on Tour

  20190703 10119De hele zomervakantie kunnen kinderen terecht bij Speelmeer on Tour. Steeds met verrassende en vaak sportieve activiteiten. Deze week kun je met Speelmeer on Tour naar Snowworld om te skiën.

 • Tropische temperaturen bij Rastaplas

  RastaplasDe weergoden waren het evenement Rastaplas goed gezind. Onder een stralende zon waren de talloze bezoekers getuige van een zeer geslaagd evenement, met bijbehorende temperaturen. Vooraf had de organisatie de bezoekers uitgebreid geïnformeerd over de te nemen hitte maatregelen.

 • Weekend Foto

  wjul24 Edith_HogeveenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Mantelzorgcafé over ‘uitval’

  Mantelzorgcafé koffie 1030x579Op donderdag 25 juli van 10.00 tot 12.00 uur organiseren de Coördinatoren Mantelzorg Zoetermeer een Mantelzorgcafé op de locatie Bijdorplaan 471. Deze keer wordt de vraag: ‘Wat als de mantelzorger uitvalt?’, besproken met elkaar.

 • Overblijfjuffen José en Hanneke nemen afscheid

  IKC De BaanbrekerDit schooljaar neemt IKC De Baanbreker afscheid van de gewaardeerde overblijf juffen José en Hanneke, die beide 36 jaar de overblijf op De Baanbreker hebben gerund. Hun zorgzame begeleiding heeft talloze generaties leerlingen een veilige en gezellige plek geboden om te spelen, ontspannen en lunchen.

 • Volg ons met Whatsapp!

  WhatsApp promoWist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

 • Bridgen is leuk maar je moet het eerst leren

  bridgenBridgen is toch saai? Bridgen is toch voor oude mensen? Bridgen is toch hartstikke moeilijk? Nee, nee en nee dus... Bridgen is een ontzettend leuke en interessante (denk)sport die nooit gaat vervelen. Die je overal kunt spelen.

 • De Elzenhoek: project over bewegen met ouderen

  Leerlingen De Elzenhoek en bewoners VivaldiGroep 6 van basisschool De Elzenhoek heeft een project gedaan over bewegen met ouderen. Hierbij zijn de kinderen op onderzoek gegaan over waarom het zo belangrijk is om te blijven bewegen en hebben zij beweegspelletjes bedacht en zelf gemaakt, voor ouderen.

-advertenties-

-goede doel-