benen adriHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Vakantiepret.

Waarom ze een periode met weinig nieuws komkommertijd noemen is me een raadsel. Het zou een leuk item kunnen zijn voor deze site. De uitdrukking verklaard. Maar hoe dan ook, afgelopen week: komkommertijd.

Misschien dat politie, brandweer, invuller van rapportcijfers of inlichter aan ouders over het veel te lage studieadvies er ook zo overdenken?  Komkommertijd, leuk voor in de sla of bij een kinderfeestje om te kijken hoeveel er overblijft voor de GFT-kliko, maar niet voor een columnist die iets wil schrijven over nieuws uit Zoetermeer.

Hoewel zestigjaar getrouwd best wel nieuws mag heten, zal de man of vrouw na een verse scheiding daar anders over denken, dus daarover schrijven? Dat er spelletjes met kinderen worden gedaan die grote mensen verzinnen, is ook niet om over naar huis te schrijven. Om me maar weer eens met een uitdrukking uit te drukken. Kunstenaar in beeld dan? Weet niet welk beeld je kan hebben van een kunstenaar. Staand of liggend, maar een kunstenaar drukt zich al uit. Dan is beeldend beschrijven niet meer nodig. Iemand veertig jaar in het onderwijs? Verdient wel een beeld maar voor een columnist een onderwerp om anderen te leren? Kortom beste lezer, het is vakantie, ga wat doen. Ik verveel me.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-