IMG 2772 copyAfgelopen week voltooiden 47.000 deelnemers, waaronder 45 wandelaars van Sportief Wandelgroep Zoetermeer (SWZ), de Nijmeegse Vierdaagse. Ondanks zware benen en warme dagen, genoot iedereen van de wandeltocht en het enthousiaste publiek.

Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Na maanden van trainen konden 47.000 deelnemers van start bij de Nijmeegse Vierdaagse. Onder hen waren ook 45 wandelaars van Sportief Wandelgroep Zoetermeer (SWZ).

Een groot deel van de groep (33) verbleef samen op een vakantiepark, waar naast het wandelen ook ruimte was voor gezelligheid en onderlinge steun.De tocht begon op blauwe dinsdag met fris, maar heerlijk wandelweer. Halverwege de dag vielen er enkele buien, waardoor de poncho’s even aan moesten. Zonder veel problemen behaalde iedereen moe maar voldaan de finish.

Op roze woensdag voelden de benen zwaar, maar het enthousiaste publiek, de goede sfeer en de vrolijk uitgedoste medewandelaars hielpen iedereen erdoorheen. Hier en daar ontstonden blaren, maar dit kon de pret niet drukken.Donderdag, de groene dag met de zeven heuvelen, was een pittige dag door de prachtige omgeving. In de middag werd het erg warm en ging het wandeltempo naar beneden. Ondanks de hitte en enkele ambulances hebben de wandelaars van SWZ de dag zonder noemenswaardige problemen kunnen uitlopen.

De organisatie van de Vierdaagse besloot om de vrijdagroute met 10 km in te korten vanwege de voorspelde hitte en benauwdheid. Hierdoor wandelden de deelnemers individueel naar de finish in plaats van gezamenlijk. Op oranje vrijdag stonden de wandelaars voor de laatste keer aan de start en konden iets meer tijd nemen voor hun afstand. Langs de route was het één groot feest.

Het laatste stuk op de Via Gladiola was erg warm, maar aan de finish wachtte een mooie beloning in de vorm van een koel flesje water.

"Alle deelnemers van SWZ hebben de Vierdaagse uitgelopen," aldus een IMG 2773trotse woordvoerder. "Zoetermeerders zijn ware sportievelingen!"

Trots kan iedereen terugkijken op een bijzondere Vierdaagse. Wie volgend jaar ook wil meelopen, kan nu al beginnen met trainen en is van harte welkom bij Sportief Wandelgroep Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-