De perenbomen in de Hof van Seghwaert hangen barstensvol peren. Kom ook helpen deze peren te plukken. Op zaterdag 31 augustus zijn vrijwilligers, buurtgenoten en iedereen die maar wil helpen hiervoor vanaf 10.00 uur van harte welkom. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.


Perenpluk foto 4Op zaterdag wordt geplukt tot uiterlijk 16.00 uur. Ook op zondag 1 september is het mogelijk nog peren te plukken; de verwachting is echter niet dat er dan nog veel fruit aan de bomen hangt.
Ondanks de warmte lijkt het een goede perenoogst te worden. Het vroege voorjaar en de warme zomer hebben ervoor gezorgd dat de peren dit jaar heel vroeg rijp zijn. De perenpluk is daarom dit jaar een week vroeger dan andere jaren. Ook nu wordt er weer perensap gemaakt zodat iedereen het hele jaar kan genieten van de heerlijke zoete perensmaak. Het perensap is het hele jaar te koop in de winkel in de Hof.
Wil je zelf ook wat peren mee naar huis nemen? Dat kan! De prijs bedraagt € 1,- per kilo. Per persoon kan je maximaal 3 kilo peren kopen. Bedenk bij je aankoop dat je de peren niet lang kunt bewaren.


Enkele tips:
- Neem een emmer mee om de geplukte peren in te doen.
- Trek een stevige lange broek aan (er zijn plekken waar brandnetels en bramen tussen de peren staan)
- Trek stevige schoenen of laarzen aan zodat je geen natte voeten krijgt als het gras nat is.
In de hele boomgaard staan kisten waar de geplukte peren in verzameld worden.
Meer informatie en de openingstijden van de Hof van Seghwaert zijn te vinden op www.hofvanseghwaert.nl  . De perenboomgaard ligt aan de parkeerplaats ter hoogte van Gaardedreef 169 in Zoetermeer. De Hof ligt op 2 minuten lopen van Randstadrailhalte Seghwaert.

Kinderspeelmiddag

Kinderactiviteit 3 fotoOp zondagmiddag 1 september is er weer een kinderspeelmiddag. Het najaar is begonnen. Buiten is het nog lekker weer maar sommige dieren beginnen zich al voor te bereiden op de winter. Zoals elk jaar komt in september de Egelopvang Zoetermeer langs.
Het thema van deze middag is daarom ‘Egels’. De middag is bedoeld voor kinderen van ca. 3 tot 8 jaar. Er wordt gestart met de Boekfiets, de Egelopvang vertelt van alles over egels en er kan natuurlijk lekker gespeeld worden. Het zwerfboekenstation staat klaar om een mooi boek uit te zoeken en thuis verder te lezen.
De start is om 14 uur met het voorlezen. Het programma duurt tot ongeveer 15.30 uur. Trek kleren en schoenen of laarzen aan die vies mogen worden.
Aanmelden is niet nodig.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-