IMG 7144

Afbeelding van WhatsApp op 2024 09 01 om 20.14.12 70e5ce48Wie de afgelopen jaren door het Westerpark heeft gewandeld, heeft ze vast wel eens gezien: de kabouters die daar al drie jaar wonen. Deze kleine wezens zijn een geliefd onderdeel geworden van het park en regelmatig worden er nieuwe kabouters gespot.

Maar nu is er iets bijzonders aan de hand: een reporter-kabouter, die vrijwilliger is van Zoetermeer Actief, is op pad gegaan om de andere kabouters te interviewen over hun leven in het bos en de gebeurtenissen al daar.

De kabouters, maar ook de trollen, tovenaars en uiltjes, zijn het werk van kunstenaar Marlies van den Broek. Al ruim drie jaar is zij de creatieve kaboutermoeder van het Westerpark. Wat ooit klein begon, is dankzij de vele positieve reacties uitgegroeid tot een magische wereld waar jong en oud van genieten. Het zijn de onverwachte geluksmomentjes die voorbijgangers ervaren wanneer ze ineens een kabouterhuisje of een kaboutertje in actie zien.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 09 04 om 19.02.18 ecfb8ad8

Soms moeten de kabouters even met Marlies mee voor een 'fysiobehandeling' of andere medische correcties, en af en toe worden ze geholpen door een vriendelijke voorbijganger om ze weer veilig in een boom te zetten. Eén kabouter heeft zelfs de voordeur van de kunstenaar bereikt voor medische hulp, waarna hij weer is herenigd met zijn maatjes.

De nieuwe reporter-kabouter heeft natuurlijk ook een interview afgenomen met Marlies. Zij vertelde dat het park en de natuur haar grootste inspiratiebronnen zijn, maar ook de positieve reacties en interacties met wandelaars geven haar de motivatie om haar kaboutervolkje levendig te houden.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 09 04 om 19.02.19 1963a417Voor wie niet in het Westerpark kan zijn of gewoon nieuwsgierig is naar welke kabouters er eerder zijn gespot, is er een fotogalerij beschikbaar op Marlies' website, marliesartwork.nl. Hier kun je de kabouters bekijken die nu in actie zijn en degenen die eerder hun magie hebben verspreid.

Volgens de kabouter-reporter van Zoetermeer Actief hebben alle kabouters dezelfde boodschap voor ons: "Geniet van de natuur, van alles wat leeft, bloeit en groeit. Laat ons kabouters ons werk doen, zodat opa’s en oma’s met hun kleinkinderen en stiekem ook alle anderen van hun aanwezigheid kunnen blijven genieten."

Tekst en foto’s door Marja de Laaf 

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-