sven kramer academySven Kramer kwam dinsdagochtend 24 september zelf naar Zoetermeer voor de start van zijn Sven Kramer Academy. Op de ijsbaan van de SilverDome werd het feestje gevierd met heel veel kinderen die kennis konden maken met de schaatssport en veelal voor het eerst op het ijs stonden.

Bij de start mochten al tientallen kinderen uitproberen hoe leuk het is om te schaatsen. In eerste instantie nog langs de kant, of met een rekje, maar al snel konden de kinderen zélf vooruit komen op het ijs en door de grote opblaasbare poorten schaatsen. De schaatsbaan was voor deze dag omgetoverd tot een mini-Elfstedentocht, compleet met loopbrug om te klunen en een stempelpost.

Door de milde winters wordt natuurijs helaas steeds schaarser en niet ieder kind leert hierdoor schaatsen. De Sven Kramer Academy wil via schaatslessen jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. Sven’s ultieme droom is dat ieder kind voor zijn of haar 12e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. “Ik heb veel te danken aan de schaatssport en wil met dit initiatief graag iets teruggeven. In de Academy wil ik mijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar stellen om vooral ook de jeugd de komende jaren te stimuleren en motiveren om te gaan schaatsen”, aldus Sven Kramer.

 sven kramer academy2  sven kramer academy3

Schaatslessen

Sven Kramer Academy Zoetermeer start begin oktober met nieuwe schaatslessen voor kinderen. Er zijn verschillende niveaus. Gedurende het seizoen zijn er twee cursusperioden van 10 lessen, de eerste lesreeks start in de week van 7 oktober 2024 en de tweede lesreeks start in de week van 13 januari 2025. Op 8 oktober wordt er om 16.00 uur een proefles aangeboden.

Ook (beter) leren schaatsen? Ga naar: www.svenkrameracademy.nl/zoetermeer  

Foto's: Rianne Veeninga

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-