Dorp Palenstein Palenstein

 • Mantelzorgcafé over ‘uitval’

  Mantelzorgcafé koffie 1030x579Op donderdag 25 juli van 10.00 tot 12.00 uur organiseren de Coördinatoren Mantelzorg Zoetermeer een Mantelzorgcafé op de locatie Bijdorplaan 471. Deze keer wordt de vraag: ‘Wat als de mantelzorger uitvalt?’, besproken met elkaar.

 • Kunst in Zoetermeer: Tunnelkunst - De Pioniers

  Onthulling kunstwerk wethouder Jennétunnel wethouder Marijke van der Meer 008Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze serie ‘Kunst in Zoetermeerse tunnels’ brengen we elke week een kunstwerk in beeld. Deze keer het kunstwerk in de Wethouder Jennétunnel: De Pioniers.

 • Muizenhotel maken bij Piëzo/inZet

  muizenhotelTijdens de zomervakantie kun je elke week bij Piëzo/inZet terecht om een muizenhotel te maken. De (speelgoed)muizen slapen niet alleen in het hotel, maar kunnen daar ook naar het restaurant, naar de fitness of wat ze maar willen.

 • Zoetermeer is trots op plannen Edisonpark

  IMG 2738 copyDe gemeenteraad heeft op 8 juli  ingestemd met de plannen voor het nieuwbouwproject Edisonpark, kan het college verder aan de slag met de realisatie van 540 woningen in een groen-stedelijke omgeving. Edisonpark ligt tussen de Australiëweg, de Oostweg, de Van der Hagenstraat en de Zegwaartseweg.

 • Denkbijeenkomst Samen Goud

  samen goudBen je een jonge senior inwoner van Zoetermeer en zou je graag willen meedenken en jouw ideeën en ervaringen over gezond en vitaal ouder worden willen delen? Kom dan naar de bijeenkomst op 12 juli in Parochieel Centrum de Kapelaan.

 • Straat in beeld Osylaan

  osylaanVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Osylaan in Palenstein.

   

 • Ronald de Jong speelt concert op 5 instrumenten

   

  IMG 2723Op woensdag 10 juli staat de Oude Kerk aan de Dorpstraat weer in het teken van het wekelijkse lunchpauzeconcert, verzorgd door Ronald de Jong. Het concert belooft een boeiende mix van composities en improvisaties op vijf verschillende toetsinstrumenten.

 • The Summer Is Magic met groot EK beeldscherm

  summer is magicNu het Nederlandse elftal heeft gewonnen van Roemenië, komt JC Events een belofte na: op het evenement The Summer is Magic van 6 juli kan op een groot Led Wall scherm samen worden gekeken naar de kwartfinale Nederland - Turkije.

 • Antiek, Brocante & Curiosa markt geannuleerd

  antiekmarktDe Antiek, Brocante & Curiosa markt kan deze zaterdag niet doorgaan in de Dorpsstraat en is verplaatst naar 14 september. Ook de komende Kids Kleedjesmarkt van 13 juli moet worden verplaatst, en wel naar 3 en 24 augustus 2024. 

 • Keti Koti herdacht en gevierd in Zoetermeer

  keti koti zoetermeer 2024 044In Zoetermeer werd Keti Koti al zondag 30 juni herdacht en gevierd, zodat geïnteresseerden ook naar de landelijke viering in Den Haag kunnen gaan. Met een uitgebreid programma, dat begon in de Nicolaaskerk en doorliep tot het Rakkersveld, werd stilgestaan bij het slavernijverleden. Maar ook werd de vrijheid gevierd met eten, muziek en dans.

 • Directeur Anita vliegt uit

  Anita vliegt uit copyNa 44 jaar in het onderwijs gaat Anita de Vries, directeur van basisschool De Jacobsvlinder, met pensioen. Vanaf 1985 is zij als (interim-) directeur in Duivendrecht, Amsterdam en de laatste 9 jaar bij Unicoz in Zoetermeer werkzaam geweest.

 • Genieten van zon en water

  20240625 46598Kinderen genieten van zon en water aan het Rakkersveld in Palenstein. Door het lekkere warme weer is spelen en spetteren met water nu heerlijk verkoelend. De kinderen in Palenstein zochten daarom ook het buitenspeelbadje op aan het Rakkersveld.

 • Vrolijke kunstwerken in 6 tunnels

  20240621 46474Wethouder Marijke van der Meer onthulde vrijdag 21 juni een kunstproject in de Wethouder Jennétunnel. De tunnels kregen een opknapbeurt en zijn daarnaast verfraaid met kleurrijke en levendige kunstwerken van kunstenares Aafke Bouman.

 • Moonlight braderie in zonneschijn

  moonlightOp de moonlight braderie in Stadshart en Dorpsstraat op woensdag 19 juni konden de bezoekers genieten van een heerlijk zonnetje terwijl ze langs de kraampjes liepen. Vanaf de Markt liep het lint met kraampjes richting de Dorpsstraat.

 • Start Keti Koti dit jaar vanuit Nicolaaskerk

  keti koti zoetermeer 2023 172De start van Keti Koti op 30 juni vindt dit jaar plaats vanuit de Nicolaaskerk, Dorpstraat 24, Zoetermeer. In de dienst wordt stilgestaan bij de slavernij en de blijvende impact ervan in het heden. Na de dienst gaat de stoet naar Palenstein voor het vervolg van de herdenking en viering.

 • Vol en drukbezocht festivalweekend

  20240615 46434Ondanks het minder mooie weer gingen veel Zoetermeerders er dit weekend op uit. Ze bezochten één van de vele festivals in de stad, zoals het Bierfestival, Rrrollend Zoetermeer of het OranjeDome waar vaders konden feesten én tegelijkertijd naar het voetbal kijken.

 • Een wondertocht met ijsberen en uien

  IMG 2632 copyFlaneren, sjokken of de benenwagen nemen – wat zijn er eigenlijk veel synoniemen voor het woord ‘wandelen’. Herontdek Zoetermeer door met andere ogen te kijken tijdens de Wondertocht door ‘gebiedsbiograaf’ en kunstenaar PJ Roggeband. Het gaat over de natuur, architectuur, literatuur en kunst.

 • Harp en saxofoon bij lunchpauzeconcert Oude Kerk

  Sophie van Dijk en Els van der WeijWoensdag 19 juni zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59 te Zoetermeer) worden verzorgd door Sophie van Dijk (harp) en Els van der Weij (saxofoon). De aanvang van het concert is 12.45 uur, de deur van de kerkzaal is open vanaf 12.30 uur.

 • Bier en artiesten op Bierfestival

  poster met 4 logoBen je er klaar voor om Zoetermeers ambachtelijk gebrouwen bier te ontdekken? Nog twee dagen en dan barst het Zoetermeerse Bierfestival los. Op 15 juni wordt van 14:00 tot 22:00 uur de 2e editie van het festival gehouden op het Nicolaasplein aan de Dorpsstraat.

 • Drie dagen volop blues en gezelligheid

  53767217074 c2f12348db cHet Nicolaasplein stond het hele weekend in het teken van het Zoetermeer Blues Festival. Al op vrijdag ging het festival van start met de pubtour in diverse horecagelegenheden, zaterdag en zondag konden alle bluesliefhebbers terecht op het Nicolaasplein.

-advertenties-

-goede doel-