Palenstein

 • 911 36da5644e31e945b1df64a5f5bf796f7 copyOok voor kinderen kan Halloween heel leuk zijn en worden er veel activiteiten georganiseerd. In zowel Stadshart als Dorpsstraat kunnen kinderen meedoen met de Trick or treat en ook op Speelboerderij Het Buitenbeest wordt volop Halloween gevierd.

 • integratiediner palenstein 2019Het Jaarlijkse Internationaal Integratiediner dat supermarktketen Dirk van den Broek landelijk organiseert, werd in Zoetermeer in Palenstein in samenwerking met Piëzo geregeld. Medewerkers van de winkel maakten samen met Piëzo-vrijwilligers lekkere en internationale gerechten.

 • De Achtsprong Kinderboekenweek 5006Op IKC De Achtsprong in Palenstein is de Kinderboekenweek geopend door een heel speciale gast. De burgemeester van Zoetermeer kwam langs om de hele school voor te lezen. In de Kinderboekenweek is veel extra aandacht voor lezen, want lezen is leuk en belangrijk.

 • 263 CopyrightFOTOFLEX.NL 03102019 2‘Het Vonkje’ is de naam van een nieuw project waarmee stichting Piëzo, samen met andere partijen, de eenzaamheid onder ouderen in de wijken Meerzicht, Palenstein en Oosterheem gaat bestrijden. ‘Het Vonkje’ moet zestigplussers met dagarrangementen uit hun isolement halen.

 • politie auto sirene 1Een 60-jarige Zoetermeerder is zondagochtend 22 september om het leven gekomen bij een brand in een berging aan de Schoutenhoek in Palenstein. Rond 04.20 uur kwam er een brandmelding binnen bij de hulpdiensten. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd.

 • Unknown copy copy copyIn een onderzoek naar handel in verdovende middelen hield de politie op woensdagavond 18 september op de Diederik van Teilingenlaan een 31-jarige man uit Zoetermeer aan. De afgelopen periode deed de politie uitgebreid onderzoek naar de handel in verdovende middelen.

 • TA Gastles raadszaal 09De TalentenAcademie Meerzicht en Palenstein start in september weer met nieuwe activiteiten met als thema de beroepen Politiek & Overheid en Podiumkunst. De TalentenAcademie laat kinderen kennis maken met beroepen en hun eigen talenten.

 • WCpalensteinIn de wijk Palenstein komt een nieuw winkelcentrum, onder de naam 'Het stadskwartier Palenstein´. De officiële start van de bouw was begin juli en inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.

 • halve stoepDe Voorhamstraat in de wijk Palenstein is kort geleden opnieuw bestraat. Echter, alleen de zijde van de gerenoveerde woningen van de Goede Woning heeft een keurige nieuwe stoep gekregen.

 • vdWerffstraatVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Van der Werffstraat in Palenstein.

 • 20190712 10351Na intensieve voorbereiding, waarbij de flat Jan van Beieren plaats moest maken, is vrijdagmiddag de bouw van Stadskwartier Palenstein officieel van start gegaan. Er komt een heel nieuw winkelcentrum, met woningen, voor terug.

 • certificaatuitreiking beroepenindesportVol trots laten de deelnemertjes van de Piëzo TalentenAcademie hun welverdiende certificaat zien. Ze hebben de sector beroepen in de sport, samen met anderen in hun groep, succesvol afgerond. 

 • Beeld Persbericht Beiaard concertVan 1 tot en met 7 juli staat Zoetermeer in het teken van Klassiek Zoetermeer. Organisatoren Floravontuur Promotie Zoetermeer en CKC & partners laten de stad graag kennis maken met klassieke muziek. Nieuw dit jaar is het Beiaard concert in Park Palenstein op dinsdagmiddag 2 juli om 13:30 uur.

 • politie auto sirene 6Een motorrijder met passagier ging slingerend over de weg. Na het geven van een stopteken, ging de motorrijder er vandoor. Een achtervolging eindigde op de Van Aalstlaan na een val. Met getrokken wapen werden de verdachten benaderd.

 • ParkPodium Foto Patricia Munster 009Singer/songwriter Dylan Boymans opende het tweede Park Podium in Park Palenstein naast het CKC-gebouw, gevolgd door Overruled en Oblivion. Het was genieten tijdens de langste dag van het jaar. Mooi weer, goede sfeer en muziek verzorgd door jong talent.

 • 20190612 9668De Dag van Palenstein moest noodgedwongen naar binnen verhuizen door het slechte weer op de Buitenspeeldag, woensdag 12 juni. Terwijl de regen op het dak tikte gingen de activiteiten binnen in Castellum Palensteyn gewoon door.

 • 20180926 132864De middag van Palenstein verhuisd door het slechte en regenachtige weer zoveel mogelijk naar binnen. Een aantal buitenactiviteiten, zoals bubbelbal en de graffiti workshop kunnen daardoor helaas niet door gaan. De overige activiteiten zullen vanmiddag plaats vinden in Castellum Palensteyn.

   

 • prokkelavond piezo palenstein1Een 'prokkel' is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking. Afgelopen maandag was er in Palenstein voor wijkbewoners weer een prokkel in de vorm van een gezamenlijke maaltijd met een muziekspel ‘raad eens een plaatje.’

 • 20180926 132864De middag van Palenstein zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 12 juni van 12.30 uur tot 16.00 uur op verschillende locaties in en om Castellum Palenstein. De middag, voor de hele wijk, heeft als thema bewegen, er zit beweging in de wijk!

 • ingesprekmet bijdirkvdbroekPiëzo-vrijwilligers uit Palenstein organiseren koffiemomenten in winkelcentrum Palenstein voor de ingang van supermarkt van Dirk van den Broek. De overwegend oudere vrijwilligers woonachtig in de wijk Palenstein hebben dit initiatief genomen.

-advertenties-

-goede doel-