Palenstein

 • Beroepscollege Praktijk trots op leerlingen

  geitjes praktijkBeroepscollege Zoetermeer Praktijk is trots op de leerlingen van de school, die nu door de coronacrisis thuis zitten en hard werken aan hun taken. Ook werden op de afdeling Groen kleine geitjes geboren.

 • Vrijwilligers Piëzo verrassen medewerkers Dirk

  Vrijwilligers Piezo verrassen medewerkers DirkSupermarkt Dirk van den Broek in Palenstein ondersteunt al jaren het werk van Piëzo met levensmiddelen en bloemen. Deze week waren het echter de Piëzo vrijwilligers die de supermarkt medewerkers kwamen verrassen.

 • mboRijnland Zoetermeer dicht

  coronavirus2Via hun website laat het mboRijnland weten dat zij door de Corona crisis gaan sluiten. De onderwijsinstelling ziet veel onrust over de gezondheid van studenten en medewerkers. Met de sluiting hopen zij een einde te maken aan de onrust rond  de Coronabesmetting op school.

 • Vrouwen vieren de vrijheid

  DSC 3696Zoetermeerse vrouwen vierden hun vrijheid zondagavond op het feest van Internationale Vrouwendag. In het Beroepscollege Zoetermeer lag deze avond de nadruk op wat vrijheid voor jou als persoon betekent. De avond werd geopend door wethouder Groeneveld.

 • 125 overtredingen RandstadRail

  randstadrailHTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden donderdag 5 maart een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. 4311 passagiers werden gecontroleerd en 125 begingen een overtreding.

 • Wethouder Groeneveld opent Internationale Vrouwendag

  20190307 5566Elk jaar viert Zoetermeer Internationale Vrouwendag met een groot feest voor alle Zoetermeerse vrouwen. Dit jaar is het thema Vrijheid en zijn er zoals vanouds weer vele optredens en activiteiten. Het feest wordt op zondag 8 maart om 19.30 uur geopend door Wethouder Jakobien Groeneveld.

 • Ommetjes en architectuur wandelingen

  gegidst 7 14 en 21 2Simone Langeveld van het 'Architectuurpunt Zoetermeer' introduceert drie nieuwe wandelkaarten met routes langs de boeiende architectuur in Zoetermeer. De ‘Ommetjes' gaan door de Dorpsstraat, de wijk Dorp, de wijk Palenstein, de wijk Driemanspolder.

   

 • Straat in beeld Osylaan

  osylaanVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Osylaan in Palenstein.

   

 • Optreden Loïs Lane op Internationale Vrouwendag

  foto Loïs LaneLoïs Lane treedt op 8 maart tijdens het evenement Internationale Vrouwendag op in het Beroepscollege Zoetermeer VMBO. De band, bestaande uit de zusjes Kleman, neemt al sinds 1984 een bijzondere plaats in binnen het Nederlandse popcircuit.

 • Straat in Beeld: Edisonstraat

  EdisonstraatWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Edisonstraat in de wijk Palenstein, wijk 22.

 • Tweede editie Groot Zoetermeers Dictee

  20190209 4773De tweede editie van het Groot Zoetermeers Dictee wordt gehouden op zaterdag 15 februari in het Erasmuscollege. Net als vorig jaar zal burgemeester Charlie Aptroot het dictee voorlezen, waarna alle deelnemers kunnen zwoegen op de juiste spelling van de woorden.

 • Straat in Beeld: Darwinstraat

  Weet u wDarwin naambordje copyat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Darwinstraat in de wijk Palenstein, wijk 22.

 • Brand in flat Van Aalstlaan

  brandweerauto open 2De hulpdiensten werden in de vroege ochtend van zondag 22 december gealarmeerd over een brand in een flat aan de Van Aalstlaan in Palenstein. De brand was snel onder controle en twee personen zijn in de ambulance onderzocht.

 • Afscheid kookvrijwilliger Palenstein

  maaltijd thea toastThea neemt afscheid van haar vrijwilligerswerk in Palenstein tijdens twee kerstmaaltijden. Ze heeft samen met Alice zeven jaar geleden het initiatief genomen om voor ouderen in de wijk te koken.

   

 • Talentenfeest Piëzo in de wijken

  ta uiterlijke verzorgingDe Piëzo TalentenAcademie organiseert wederom het jaarlijkse talentenfeest in de week van 16 december. Kinderen tussen 9-14 jaar maken op de TalentenAcademie kennis met verschillende beroepen en kunnen meedoen aan leuke en leerzame workshops over horeca, techniek en kunst.

 • Getuigen gezocht mishandeling vrouw Van Aalstlaan

  politie uniform 2Een Zoetermeerse vrouw (44) is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een mishandeling in haar huis. De vrouw was in haar woning aan de Van Aalstlaan in Palenstein, toen een onbekende man het huis binnendrong. De politie is op zoek naar getuigen.

 • Politie zoekt voortvluchtige man

  politie auto sirene 5De politie is op zoek naar een voortvluchtige man die dinsdagmiddag wegvluchtte nadat hij een ongeluk veroorzaakte op de Australiëweg. De auto van de man was door de politie herkend als gestolen. Op een stopteken van de politie ging de man ervandoor.

 • Toppertje blijft op Jacobsvlinder

  20191129 13707Anneke Janse van Stichting Mooi heeft het beheer van het Toppertje bij de Jacobsvlinder overgedragen aan directeur Anita de Vries. Nu Stichting Mooi in Zoetermeer de activiteiten afbouwt, worden activiteiten zo mogelijk overgedragen.

 • Sinterklaasfeest in Stedelijk College

  i kCLrvDf XLSinterklaas vierde zondagmiddag feest in de aula van het Stedelijk College, samen met heel veel blije Zoetermeerse kinderen. Mariëlle Hulst organiseerde het feest dit jaar voor de 7e keer, om er voor te zorgen dat álle kinderen met Sinterklaas een pakje kunnen krijgen.

 • Kinderen TalentenAcademie op bezoek bij brandweer

  191118 brandweer taDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem en Palenstein gingen maandag 18 november op bezoek bij de Brandweer van Zoetermeer. Tijdens het werkbezoek kregen zij informatie over brandveiligheid én over het beroep van de brandweerman.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-