koranHet islamitische geloof en moslims zijn geregeld onderwerp van discussie in het publieke debat. Om in gesprek te gaan met zowel moslims als niet-moslims organiseren de initiatiefnemers van de 'Ware Islam'-campagne een lezing over de islam in Zoetermeer.

Kashif Akmal, een van de initiatiefnemers van het campagneteam Ware Islam: “Middels deze campagne willen wij een ander geluid laten horen en Nederlanders kennis laten maken met de zuivere islamitische leer volgens de bronnen. De islam heeft namelijk juist heel veel te bieden aan Nederland. Om in verbinding te komen, moeten we in eerste instantie het gesprek aangaan. Moslims en niet-moslims worden uitgenodigd om elf islamitische grondbeginselen te steunen en samen een blok te vormen tegen extremisme.”

De lezing ‘Introductie tot de islam’ wordt op donderdag 17 oktober gehouden in het CKC en toegang is gratis. Tijdens de lezing zullen de basisprincipes van de islam worden besproken en ruimte zal worden geboden voor vragen en discussie. Zowel moslims als niet-moslims worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de lezing.
U kunt zich aanmelden voor de lezing via: www.islam.eventbrite.nl

DONDERDAG 17 OKTOBER
INLOOP: 19.30 | START: 20:00

CKC Zoetermeer | Auditorium
Leidsewallen 80, 2722 PC Zoetermeer

Video: ZFM Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-