Uitreiking cheque bij Stichting Eigen Wij.Bij Stichting Eigen Wij is op donderdag 10 oktober door Duco Uphof, de manager van de Albert Heijn aan het Middelwaard in Meerzicht een cheque overhandigd met een bedrag van 693,80 euro. Dit is het bedrag dat tot nu toe is opgehaald via de emballageactie die in juni van start is gegaan.

Bij de emballageautomaat van de Albert Heijn bestaat er de mogelijkheid om het statiegeld te doneren aan een goed doel. Vanaf 19 juni van dit jaar kunnen de klanten van de Albert Heijn in Meerzicht hun statiegeld doneren aan Stichting Eigen Wij. Deze stichting is gevestigd in een boerderij aan de Voorweg en organiseert voor de bewoners van de wijk Meerzicht gratis activiteiten zoals de inloop-ochtend op woensdag, verwenmiddagen, een kerstfeest, et cetera.

Daarnaast worden er bij Eigen Wij onder andere yogalessen gegeven, wordt er gesport, vinden er in een atelier creatieve workshops plaatsen en kan er vergaderd worden, waarbij alle opbrengsten direct worden omgezet in de missie van Stichting Eigen Wij: Zoetermeer iets leuker maken door laagdrempelige, verbindende en gratis events organiseren voor de doelgroepen van Eigen Wij.

IMG 7029

Foto: start van de emballageactie

Sinds 1 juli zijn de vaste lasten voor Eigen Wij omhoog gegaan van 1000,- euro per maand naar 2500,- euro per maand. De inkomsten van de stichting bedragen gemiddeld 1200,- euro, voor 95% inkomsten vanuit ondernemers en 5% particuliere giften. Zonder extra inkomsten zouden de gratis activiteiten niet meer kunnen plaatsvinden.

Met het statiegeld dat de klanten van de Albert Heijn in Meerzicht doneren koopt Stichting Eigen Wij koffie, thee en koekjes voor de inloopochtend op de woensdag. Daarnaast heeft ook De Zoetermeerse Brouwerij, bekend van de ROEM bieren, 1207 lege bierflesjes gedoneerd voor deze actie.

Met kleine tussenpozen in verband met bijvoorbeeld landelijke emballageacties (in de maand oktober is het statiegeld voor de geboorte afdeling van Haga Zoetermeer) kunnen de klanten van de Albert in Meerzicht nog tot halverwege mei 2025 hun statiegeld blijven doneren aan Stichting Eigen Wij.

Voor meer informatie over Eigen Wij kunt u terecht op www.eigenwij.nl.

Tekst: Sacha van Vlaardingen
Foto’s: Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-