laura sporttalent2Laura van der Kooij (24) is het unieke sporttalent van YVZ. Ze heeft het syndroom van Down, maar dat ziet ze niet als een beperking. Ze kijkt liever naar creatieve manieren waardoor ze iets wél kan. Sport is daar een goed voorbeeld van.

laura sporttalentLaura laat op de ijsbaan en op de skeelerbaan zien dat je mogelijkheden hebt met een beperking. Haar levensmotto is: "Ik ben niet anders, ik kan het ook!" Samen sporten met andere jeugdsporters bij YVZ stimuleert haar altijd het beste uit zichzelf te halen.

Laura traint vanaf haar 6e jaar bij IJsvereniging Zoetermeer (YVZ), geïnspireerd door haar zussen die hier ook al met veel plezier trainden. De uitdagingen en vriendschappen maken het leuk voor Laura.

Inmiddels zijn haar zussen haar coaches en haar grootste supporters. Haar ouders zijn ook een belangrijke steun bij haar sport, want als haar chauffeurs brengen ze Laura naar alle trainingen wedstrijden.

Bij het schaatsen zoekt Laura graag uitdagingen op, want ze vindt het leuk om steeds sneller en beter te worden. Dat laat ze het liefst zien bij grote wedstrijden. Het schaatsen heeft haar al op allerlei plekken gebracht. Zo is ze bijvoorbeeld naar de Special Olympics in Oostenrijk geweest, een ervaring die ze niet snel zal vergeten. Afgelopen jaar was een spannende inhaalrace tijdens de Special Olympics in Breda/Tilburg haar hoogtepunt.

Sport is gewoon heel leuk

Die positieve ervaring die Laura uit het sporten haalt, gunt ze iedereen. Zij vindt dat sport voor iedereen, ongeacht je beperking, toegankelijk moet zijn. Ze wil aan anderen met een beperking vooral meegeven dat sport in de eerste plaats heel erg leuk is! Het winnen van de titel ‘Uniek Sporten Talent 2024’ zou daarom enorme eer zijn en vooral een kans om nog meer mensen te motiveren met sport te beginnen.
Stem daarom nu via: https://www.unieksporten.nl/talent/deelnemers/453/laura-van-der-kooij/stemronde/2
Stemmen kan tot 28 oktober.

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-