20190207 4767

Bestuur en vrijwilligers van WeZoDo proosten op het nieuwe pand

WeZoDo vierde donderdagavond 7 februari feest met alle vrijwilligers van de stichting: het pand aan de 5 Mei-straat 1 in Dorp waar zij al jarenlang gebruik van maken is nu echt hun eigendom. In het pand, het Gebarenplein, is een ontmoetingsruimte en worden activiteiten en cursussen georganiseerd.

20190207 4752  20190207 4756 

WeZoDo, voluit stichting Welzijn en Zorg Doven, opgericht in 1981 is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het welzijn van auditief beperkten (doven). In 2016 hoorde de stichting dat het pand dat ze van de gemeente Zoetermeer huurden, gesloopt zou worden. Eerst werd gekeken of er ergens anders gehuurd kon worden, maar dat liep meerdere keren op niets uit.

De voorzitter van Stichting WeZoDo, Walter Jong, legde aan de aanwezigen uit dat WeZoDo op dit moment voor een belangrijke keus stond: stoppen of vechten voor een eigen pand. Na een protestpetitie die werd overhandigd aan burgemeester Aptroot kwam er gelukkig goed nieuws voor de stichting: de gemeente bood WeZoDo aan om het Gebarenplein te kopen. Na een lang traject, met veel hulp van Fonds 1818 en de gemeente Zoetermeer is de koop afgerond op 24 december 2018. Walter de Jong: “Wij zijn heel trots dat we nu eigenaar zijn van ons pand! Na een heel drukke periode waarin we heel hard gevochten hebben voor onze stichting komen we nu in rustiger vaarwater, maar met nieuwe uitdagingen!”

 

20190207 4762Verbinding

WeZoDo zoekt de verbinding met de wijk en wil meer activiteiten gaan organiseren waar ook andere doelgroepen, waaronder horenden, welkom zijn. Walter: “Mensen zijn vaak bang voor communicatie met doven, bang dat ze hen niet kunnen verstaan. Of ze schrikken van de vreemde klanken van de dove. Maar die angst is helemaal niet nodig! De voertaal van de doven is gebarentaal maar ze kunnen ook gewoon praten en met wat geduld en kleine aanpassingen valt er prima met elkaar te communiceren. Desnoods kan er een tolk worden ingeschakeld.”
WeZoDo geeft gebarencursussen voor mensen die de gebarentaal willen leren. De ruimte op het Gebarenplein is ook te huur voor mensen of organisaties die zelf activiteiten willen organiseren. Voor extra info kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-