DSC 0347

Wethouder Iedema met de studenten en op de achtergrond docenten en vrijwilligers van de buurttuin

Twee studenten van het MBO Rijnland in de DIF hebben voor Buurttuin Zoete Aarde een nieuwe website met veel handige functies voor de bezoekers gebouwd. Voor de studenten was het een extern project via school, waarmee zij meteen de buurttuin een goede dienst bewezen.

Buurttuin Zoete Aarde was al langere tijd op zoek naar een goede website, voorheen verliepen veel contacten via Facebook. Simone Langeveld: “Maar met Facebook bereik je toch minder mensen, niet iedereen heeft dit! En instanties zoals de gemeente en fondsen gaan ook liever naar een website dan naar een Facebook pagina.”

DSC 0340  DSC 0341 

Donderdagmiddag 16 mei kwamen de twee studenten met hun begeleidende docenten en wethouder Jan Iedema naar de tuin om de livegang van de website voor Buurttuin Zoete Aarde te vieren. Het hele gezelschap kreeg eerst een rondleiding door de tuin, om alle plekjes die op de website voor komen ook even ‘live’ te bewonderen.

Studenten Roy Vissers en Roy van de Graaf zijn zo’n 4 maanden met de ontwikkeling van de website bezig geweest. “Maar niet alleen met deze site hoor! We hebben ook nog andere opdrachten en schoolwerk!” Zij maakten ook een handleiding voor de vrijwilligers van de buurttuin, zodat zij straks zelf de website kunnen beheren en bijhouden. Het eerste jaar wordt de buurttuin hierbij nog ondersteund door de studenten, daarna is de verwachting dat ze het prima zelf kunnen.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-