Foto Paul Bonke
Paul Bonke exposeert tot 1 september met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Paul maakte in de afgelopen 3 jaar zo’n 90 tekeningen en schilderijen, waarvan er rond de 40 op de expositie te zien zijn.


Paul Bonke is in 1950 geboren in Zwolle, maar woont al sinds 1984 in Zoetermeer. Na zijn pensionering, nu 3 jaar geleden, heeft hij een groot aantal gevarieerde tekeningen en schilderijen gemaakt.
“Ik vond het altijd al leuk om te tekenen of te schilderen. Daarbij gestimuleerd door mijn vader en mijn leraar tekenen op de middelbare school. Maar ik kwam er bijna niet toe, vanwege gezin en drukke baan. Tot ik bij mijn pensionering van mijn dochters een schildercursus cadeau kreeg. Dat heeft me ertoe gebracht er intensief mee bezig te zijn. Ik ging op les bij Marja Meijer van het CKC en daarna bij Piet Kouwenhoven in Bleiswijk. Ik schilder portretten, landschappen, moderne of maatschappelijk geëngageerde werken. Als ik door iets geraakt word, als iets mij inspireert, dan kan ik zeer gedreven schilderen.“
De locatie is dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur voor bezoekers geopend.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-