popup 657x360Tijdens de weekenden van ‘Zondag in ’t Park’, presenteert Terra Art Projects een verrassend kunstprogramma. Jonge en gevestigde kunstenaars, designers en makers tonen en maken werk in de expositieruimte (gelegen naast ’t Park) en in de Terra Art Box, een omgebouwde zeecontainer op het festival.

De aftrap van de Pop up expo is op zaterdag 13 juli. Kleurrijke dieren, James Bond met een knipoog en gerestylde meubels: het werk van Jan Paul van der Tang is heel divers maar kent toch een eigen stijl. Grote, vaak kleurrijke gebaren mét een dosis humor en bijzondere materialen. “Ik wil mensen uitdagen, laten nadenken en lachen, de wereld net iets anders laten zien. Mijn laatste werken zijn gebaseerd op een oud boekje uit de jaren ’70, dat ik vond op een marktje. Het is de originele Bond, Sean Connery, één van mijn favoriete acteurs. The man with the golden gun.”


14 juli: Guido en Kiek in de Art Box

Het kleinschalige festival ‘Zondag in ’t Park’ zal je ook dit jaar zoals vanouds verrassen met artistiek talent, kinderworkshops, beeldende kunst, theater, muziek en food. TERRA verzorgt dit jaar specifiek de kunstprogrammering. Kunstenaars en designers brengen hun werk actief onder de aandacht van het publiek vanuit de Terra Art Box midden in het park.

De eerste zomerzondag is gereserveerd voor Guido en Kiek. Guido Sprenkels is bronsbeeldhouwer. Het menselijk (en soms het dierlijke) lichaam is zijn inspiratiebron. Zijn bronzen lijven variëren van bijna klassiek realistisch tot zeer expressief, en van grote (tuin)beelden tot fascinerend klein-plastiek. In ’t Park laat Guido zien hoe hij van een ‘vormeloze hoop doodordinaire rivierklei’ met veel vaart een prachtige kop kan boetseren. Hij toont bronzen torso’s en portretten en geeft informatie over zijn cursus.
Kiek schildert figuratief met olieverf. Het voornaamste onderwerp is mensen. Niet alleen portretten, maar van top tot teen. Met haar eigentijds kleurgebruik en verfbehandeling drukt ze een eigen stempel op haar werk, zowel vrij als in opdracht. Tijdens Zondag in ‘t park exposeert Kiek haar nieuwste werk. Ter plekke demonstreert ze hoe ze werkt met olieverf. Van mengen en palet tot gebruik van kwasten & verf behandeling. Schilder je ook en heb je vragen? Kom dan zeker even langs!


De Terra Art Box is geopend tijdens de festivaltijden (13-20 uur). De Pop up expo (binnen) op zaterdag van 13-17 uur en op zondag van 13-19 uur. Locatie: Dorpsstraat 12 (het festivalterrein ligt hierachter). De toegang tot beide expo’s is gratis. Meer info: www.zondagintpark.nl  en www.terra-artprojects.com

-advertenties-

-goede doel-