cultuur lokaalDe UITparade en het UITfestival (voorheen Cultuur Lokaal) vormen samen de start van het culturele seizoen. Vrijdag 13 en zaterdag 14 september kun je op het Cadenzaplein en in en rond het Stadstheater alvast proeven van het nieuwe seizoen.


Tijdens de UITparade vinden op het Cadenzaplein en in alle hoeken en gaten van het theater kleine voorstellingen plaats. Denk hierbij aan plekken als de orkestbak, artiestenfoyer, regiecabine en nog vele andere gekke locaties waar je normaal als publiek niet zo snel komt. Het festival wordt vrijdag 13 september om 19:00 uur geopend door cabaretier Javier Guzman met een optreden van een half uur op het podium op het Cadenzaplein.

UITfestival

image006Op zaterdag 14 september 2019 wordt het culturele seizoen groots geopend tijdens het UITfestival Zoetermeer. Op het Cadenzaplein, Theaterplein én in het Stadstheater zijn er de hele dag door gratis previews te zien van artiesten van 360° Stadstheater, Cultuurpodium Boerderij en vele Zoetermeerse verenigingen.
Met professionele artiesten als Dennis van Aarssen (winnaar The Voice of Holland 2019), cabaretiers Jim Speelmans, Op Sterk Water en Nabil Aoulad Ayad valt er genoeg cultuur op te snuiven. Maar gedurende de dag bestijgen ook vele Zoetermeerse verenigingen één van de drie podia en zijn er activiteiten . Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Rastaplas Festival. In de avond brengen de band Dei.3avu en DJ Reggae Barbie een heerlijk reggaesfeer op het Cadenzaplein. De populaire coverband jeWelste zal hierna een spetterend optreden verzorgen en de avond wordt afgesloten met Physical Graffiti van Cultuurpodium Boerderij. Deze band is al ruim 20 jaar Europa’s grootste en meest succesvolle tribute act achter Led Zeppelin.


Grote en kleine Zoetermeerders kunnen dit jaar ook actief deelnemen door zich aan te melden voor verschillende workshops en activiteiten. Zo zal de succesformule ‘Ukkiepret’ van CKC & partners te zien en te horen zijn in de Kleine Zaal. Er is plek voor 35 kinderen tussen de 0 en 4 jaar, die kunnen genieten van een gratis ukkieconcert. Ateliers 1819 geeft een workshop schilderen en boetseren voor zowel volwassenen als kinderen. Het Stadstheater leert kinderen vanaf 6 jaar de ins & outs van theatertechniek en de Urban Art Studio geeft je een kijkje in de wereld van kalligrafie. Voor de workshops en activiteiten zijn er beperkte plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via www.uitfestivalzoetermeer.nl  


Het UITfestival zal op zaterdag 14 september om 12:00 uur worden geopend door wethouder Margreet van Driel. De optredens starten om 11:45 uur en duren tot 22:45 uur.

-advertenties-

-goede doel-