Aantekening 2019 11 06 112152In het kader van de landelijke Week van Respect geeft burgemeester Charlie Aptroot vrijdag 8 november een gastles op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. In het gastcollege gaat de burgemeester met brugklassers de dialoog aan over respectvol samenleven.

 

Voor de leerlingen van de onderbouw op ONC Clauslaan staat de komende weken ‘respect’ in de schijnwerpers. Respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. De Week van Respect is gekoppeld aan de projectweek van de school (van 25 tot en met 28 november) waarin leerlingen zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa. Er wordt aandacht besteed aan respectvol taalgebruik, want ‘kanker verziekt je taal’, en aan je respectvol en belangeloos inzetten voor een ander. De gastles van Aptroot helpt om de leerlingen na te laten denken over hoe zij zélf kunnen bijdragen aan een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen en waarin iedereen zich thuis voelt.

De leerlingen maken deze weken posters en andere werkstukken over het onderwerp. Ze kijken films en krijgen gastlessen, onder andere van een veteraan, een politieagent en iemand die zelf kanker heeft gehad. De lessen gaan in de projectweek allemaal over ‘respect’. Bij Mens & Maatschappij bijvoorbeeld over respect voor het milieu. En door middel van allerlei acties, zoals een sponsorloop, halen de leerlingen geld op voor KiKa. Op donderdag 28 november maakt de school het eindbedrag bekend.

 

-advertenties-

-goede doel-