Driemanspolder

 • SC 5595Het nieuwe bestemmingsplan voor de Entree Zoetermeer, het gebied rond de Afrikaweg, krijgt steeds meer vorm. Woensdag 18 september organiseert de gemeente een bewonersbijeenkomst waar verteld wordt wat de plannen nu zijn.

 • Foto credits Elsbeth ParmentierVrijdag 20 september opent tafeltennisvereniging Taverzo haar deuren met de kick-off OldStars tafeltennis, een nieuw beweegaanbod voor 55-plussers uit de omgeving. Niemand minder dan tweevoudig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop is aanwezig.

 • controlePolitieDe politie Zoetermeer heeft op dinsdag 10 september een serie verkeerscontroles gedaan in verschillende wijken. Hierbij zijn verschillende boetes uitgedeeld. Bij controles op de Aziëweg en de Meerzichtlaan werden geen overtredingen geconstateerd.

 • 20190909 11703Veilig fietsen en autorijden, zonder afleiding van de smartphone. Dat is de boodschap van de campagne ‘Zoetermeer rijdt MONO’ die maandag van start ging op het ONC Clauslaan. Jongeren krijgen voorlichting over de gevaren van appen op de fiets en leren wat ze wél mogen tijdens het fietsen.

 • mariaplaatsVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Deze week de Mariaplaats in Driemanspolder.

 • speelgoedbank donatie stella nova 2019 009Een delegatie van het integraal kind centrum Stella Nova bezocht woensdagmiddag 29 mei de speelgoedbank. De delegatie bestond uit 2 leerkrachten, 7 leerlingen en een aantal moeders van de ouderraad. Ze kwamen niet met lege handen.

 • willem de zwijgerlaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Willem de Zwijgerlaan tussen Dorp en Driemanspolder.

   

 • van Leeuwenhoeklaan 2U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Van Leeuwenhoeklaan in de wijk Driemanspolder.

 • jbcclubkampioenschapAfgelopen zaterdag werd bij Jeu de Boules Club Zoetermeer de clubkampioenschappen tête-à-tête gespeeld, 1 tegen 1. Jeu de boules is in feite een teamsport, maar in deze competitie even niet. Janco van Boven won voor de vierde keer in de geschiedenis (vanaf 1978) dit kampioenschap.

 • 20190412 134189Het vernieuwde Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder werd vrijdagochtend 12 april geopend bij de start van de Koningsspelen. Wethouders ter Laak en Groeneveld openden het verbouwde plantsoen samen met heel veel schoolkinderen die klaar stonden voor hun sportdag.

 • opening Urban sportveldVrijdag 12 april, de dag van de Koningsspelen, wordt het vernieuwde Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder geopend. Leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan verzorgen - samen met leerlingen van verschillende basisscholen - de officiële openingsshow.

 • yannick stolzDe Zoetermeerse tennisclub ALTV staat aan de start van het tennisseizoen met een opvallend groot aantal jeugdleden. Meer dan 80 junioren zullen de komende weken de kleuren van ALTV verdedigen. Verdeeld over 14 juniorenteams zullen de meeste jonge tennissers gaan deelnemen aan de competitie.

 • 20190314 6205Jeu de Boulesclub Zoetermeer maakt zich met 170 leden klaar voor het grote feest van de opening van hun nieuwe Boulodrome. Het nieuwe clubhuis, met overdekte binnenbanen, wordt zaterdag geopend door burgemeester Aptroot.

 • 20190313 095056Boomfeestdag in het Willem-Alexanderplantsoen was dit jaar nog specialer dan andere jaren. Alle leerlingen van groep 6 van IKC Stella Nova, Paulusschool en Koningin Wilhelminaschool maakten met het planten van 160 bomen de herinrichting van het park af.

 • DSCN7716Na een kleine 40 jaar werkzaam te zijn geweest op de Koningin Wilhelminaschool, heeft juf Lisan nu afscheid genomen. Begonnen als kleuterleidster, later als groepsleerkracht en de laatste jaren als ib-er heeft zij zich met al haar kracht en liefde ingezet voor de KWS.

 • clauslaan politieDe Politie Zoetermeer vraagt op Facebook om filmpjes of foto's van een mishandeling op de Clauslaan vandaag. Omstreeks 13.30 uur werd er door 2 meiden op de Clauslaan, ter hoogte van het ONC Clauslaan, gevochten.

 • kai seiBudoschool Kai Sei, die nu lesgeeft aan het pand aan de Stadhoudersring 5, is dringend op zoek naar een nieuwe locatie voor de lessen. Ze moeten het huidige pand 1 juni dit jaar verlaten en hebben nog geen vervangende locatie gevonden.

 • ongeluk afrikawegEen achtervolging over de Afrikaweg is vrijdagavond 25 januari geëindigd in een crash. De achtervolgde auto kwam tegen een stoplicht op de kruising Afrikaweg Van Leeuwenhoeklaan tot stilstand. De bestuurder is na de crash aangehouden.

 • bySannevandenEndeFotografie 15De 2B-Married Bruidsbeurs is na meerdere succesvolle edities echt een begrip geworden in de trouwbeurzenwereld van Zoetermeer en omstreken. Bezoekers kunnen meelopen met een van de live ceremonies die verspreid over de dag plaatsvinden, proeven van een bruidstaart en proosten met champagne.

 • ZV Dolfijn 20190112865A0317Vanaf 1 januari zijn de zwemlesactiviteiten van stichting Dol-fijn overgenomen door WVZ Zoetermeer. Daarmee is WVZ Zoetermeer uitgebreid met een leszwemafdeling voor kinderen met een beperking of die meer tijd nodig hebben voor zwemles. Hiermee is WVZ in een klap honderd nieuwe leden rijker.

-goede doel-