Driemanspolder

 • ernstcasimirstraat3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Ernst-Casimirstraat. 

 • Burgemeester geeft gastles over respect op ONC ClauslaanIn het kader van de landelijke Week van Respect heeft burgemeester Charlie Aptroot op vrijdag 8 november een gastles gegeven op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. De burgemeester ging met brugklassers de dialoog aan over respectvol samenleven.

 • Aantekening 2019 11 06 112152In het kader van de landelijke Week van Respect geeft burgemeester Charlie Aptroot vrijdag 8 november een gastles op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. In het gastcollege gaat de burgemeester met brugklassers de dialoog aan over respectvol samenleven.

 • Sem Jamie en Jesse van ONC ClauslaanHet was een onvergetelijke week voor drie leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. Zij namen van 6 - 12 oktober deel aan het Koninkrijkstoernooi op Bonaire. Jesse Schipper en Jamie Krijts (leerjaar 3) en Sem van der Linden (leerjaar 2) waren geselecteerd voor het Nederlandse basketbalteam.

 • muziekfestivalDe Vredesweek wordt zaterdag 28 september afgesloten met een Muziekfestival en Bazaar met gezamenlijke maaltijd. Bij het Apostolisch Genootschap aan de Stadhoudersring 782 komen diverse koren bijeen voor optredens, daarna is bij de Bazaar aan het Nicolaasplein de afsluitende maaltijd.

 • Uitreiking Vignet Gezonde schoolDe school van IKC Stella Nova in wijk Driemanspolder heeft het Vignet Gezonde School behaald voor het thema Voeding. De kinderopvang had al een beleid op gezonde voeding, de school heeft dit nu ook.

 • TyeDemiMarijngroep8De leerlingen van groep 8 van basisschool de Vijverburgh aan de Paltelaan, zijn het schooljaar begonnen met een heuse verhuizing. De pas gestarte MAVO, pal naast de Vijverburgh zag een leuke samenwerking met het primair onderwijs, waar ruimtegebrek was, wel zitten.

 • SC 5595Het nieuwe bestemmingsplan voor de Entree Zoetermeer, het gebied rond de Afrikaweg, krijgt steeds meer vorm. Woensdag 18 september organiseert de gemeente een bewonersbijeenkomst waar verteld wordt wat de plannen nu zijn.

 • Foto credits Elsbeth ParmentierVrijdag 20 september opent tafeltennisvereniging Taverzo haar deuren met de kick-off OldStars tafeltennis, een nieuw beweegaanbod voor 55-plussers uit de omgeving. Niemand minder dan tweevoudig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop is aanwezig.

 • controlePolitieDe politie Zoetermeer heeft op dinsdag 10 september een serie verkeerscontroles gedaan in verschillende wijken. Hierbij zijn verschillende boetes uitgedeeld. Bij controles op de Aziëweg en de Meerzichtlaan werden geen overtredingen geconstateerd.

 • 20190909 11703Veilig fietsen en autorijden, zonder afleiding van de smartphone. Dat is de boodschap van de campagne ‘Zoetermeer rijdt MONO’ die maandag van start ging op het ONC Clauslaan. Jongeren krijgen voorlichting over de gevaren van appen op de fiets en leren wat ze wél mogen tijdens het fietsen.

 • mariaplaatsVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Deze week de Mariaplaats in Driemanspolder.

 • speelgoedbank donatie stella nova 2019 009Een delegatie van het integraal kind centrum Stella Nova bezocht woensdagmiddag 29 mei de speelgoedbank. De delegatie bestond uit 2 leerkrachten, 7 leerlingen en een aantal moeders van de ouderraad. Ze kwamen niet met lege handen.

 • willem de zwijgerlaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Willem de Zwijgerlaan tussen Dorp en Driemanspolder.

   

 • van Leeuwenhoeklaan 2U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Van Leeuwenhoeklaan in de wijk Driemanspolder.

 • jbcclubkampioenschapAfgelopen zaterdag werd bij Jeu de Boules Club Zoetermeer de clubkampioenschappen tête-à-tête gespeeld, 1 tegen 1. Jeu de boules is in feite een teamsport, maar in deze competitie even niet. Janco van Boven won voor de vierde keer in de geschiedenis (vanaf 1978) dit kampioenschap.

 • 20190412 134189Het vernieuwde Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder werd vrijdagochtend 12 april geopend bij de start van de Koningsspelen. Wethouders ter Laak en Groeneveld openden het verbouwde plantsoen samen met heel veel schoolkinderen die klaar stonden voor hun sportdag.

 • opening Urban sportveldVrijdag 12 april, de dag van de Koningsspelen, wordt het vernieuwde Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder geopend. Leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan verzorgen - samen met leerlingen van verschillende basisscholen - de officiële openingsshow.

 • yannick stolzDe Zoetermeerse tennisclub ALTV staat aan de start van het tennisseizoen met een opvallend groot aantal jeugdleden. Meer dan 80 junioren zullen de komende weken de kleuren van ALTV verdedigen. Verdeeld over 14 juniorenteams zullen de meeste jonge tennissers gaan deelnemen aan de competitie.

 • 20190314 6205Jeu de Boulesclub Zoetermeer maakt zich met 170 leden klaar voor het grote feest van de opening van hun nieuwe Boulodrome. Het nieuwe clubhuis, met overdekte binnenbanen, wordt zaterdag geopend door burgemeester Aptroot.

-goede doel-