Driemanspolder

 • GemZmeer Entree20 02 0434De gemeente Zoetermeer en zeven private eigenaren tekenden op woensdag 5 februari de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de nieuwste stadswijk van Zoetermeer: De Entree. De komende jaren verrijzen ongeveer 4.500 woningen in Entree.

 • spookwoning invalDe gemeente Zoetermeer heeft dinsdagavond de eerste controles gedaan op spookwoningen en illegale bewoning. Samen met gemeente-inspecteurs, Stedin en politie werd een flat aan de Stadhoudersring in Driemanspolder gecontroleerd.

 • WhatsApp Image 2020 01 30 at 08.36.11IKC Stella Nova in Driemanspolder houdt vandaag een speciale actie om aandacht te vragen voor de problemen bij het onderwijs. De leraren van de school staken niet, maar hebben een metershoog spandoek opgehangen bij school.

 • Open Huis ONC Parkdreef 2Bijna 2200 bezoekers kwamen zaterdag 25 januari naar het Open Huis van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef. ONC Clauslaan mocht vorige week al heel veel toekomstige brugklassers met hun ouders verwelkomen. Ook kinderen uit groep 7 kwamen zich vast oriënteren.

 • FotobridgeDe succesvolle jaarlijkse bridgedrive van Soroptimist International Club Zoetermeer heeft dit jaar als goede doel het internationale project ‘Kafountine’. De bridgedrive wordt gehouden op zondag 9 februari in 2B-Home Event Centre.

 • bySannevandenEndeFotografie 15De 2B-Married Bruidsbeurs is na meerdere succesvolle edities echt een begrip geworden in de trouwbeurzenwereld hier in de omgeving. Een nieuwe editie staat zondag 19 januari van 11.00 – 16.00 uur op de agenda. Verschillende bedrijven geven de bezoekers inspiratie om hun droombruiloft te realiseren.

 • van Leeuwenhoeklaan 1Vrijdagmorgen 3 januari rond 4.05 uur is een overleden persoon aangetroffen onder een flatgebouw aan de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer. Dit meldt nieuwssite nieuwsopbeeld.nl. De persoon werd aangetroffen onder aan de flat.

 • Eddie CFascinating Jazz toost op 5 januari op het nieuwe jaar met een glas bubbels en een jazzy optreden van het Eddie Conard (USA) Quartet. Eddie behoort tot een van de beste percussionisten en is vocaal ook heel sterk.

 • ELuPKTgWoAE7U4GNegen mensen, waaronder een agent, zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht na een brand in een flat aan de Dunantstraat in Driemanspolder. De brand ontstond zaterdagochtend 14 december rond 4.30 uur in de keuken van een galerijwoning op de 4e etage.

 • 20191205 14356Sinterklaas heeft op zijn verjaardag, donderdag 5 december, weer heel veel scholen in Zoetermeer bezocht. Vaak werd de Sint hierbij geholpen door zijn trouwe Pieten. Sinterklaas kwam aan per auto, klusbus, tractor of gewoon lopend.

 • Respect voor het milieu copyMeer dan 6000 euro hebben de leerlingen van de onderbouw van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Tijdens hun eigen Maand van Respect hebben zij allerlei acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

 • Lesje nagelverzorgingDonderdag 14 en vrijdag 15 november lag de rode loper uit bij Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. Honderden bijna-brugklassers werden door de school verwelkomd tijdens de eerste Super8dagen van dit schooljaar.

 • ernstcasimirstraat3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Ernst-Casimirstraat. 

 • Burgemeester geeft gastles over respect op ONC ClauslaanIn het kader van de landelijke Week van Respect heeft burgemeester Charlie Aptroot op vrijdag 8 november een gastles gegeven op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. De burgemeester ging met brugklassers de dialoog aan over respectvol samenleven.

 • Aantekening 2019 11 06 112152In het kader van de landelijke Week van Respect geeft burgemeester Charlie Aptroot vrijdag 8 november een gastles op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. In het gastcollege gaat de burgemeester met brugklassers de dialoog aan over respectvol samenleven.

 • Sem Jamie en Jesse van ONC ClauslaanHet was een onvergetelijke week voor drie leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. Zij namen van 6 - 12 oktober deel aan het Koninkrijkstoernooi op Bonaire. Jesse Schipper en Jamie Krijts (leerjaar 3) en Sem van der Linden (leerjaar 2) waren geselecteerd voor het Nederlandse basketbalteam.

 • muziekfestivalDe Vredesweek wordt zaterdag 28 september afgesloten met een Muziekfestival en Bazaar met gezamenlijke maaltijd. Bij het Apostolisch Genootschap aan de Stadhoudersring 782 komen diverse koren bijeen voor optredens, daarna is bij de Bazaar aan het Nicolaasplein de afsluitende maaltijd.

 • Uitreiking Vignet Gezonde schoolDe school van IKC Stella Nova in wijk Driemanspolder heeft het Vignet Gezonde School behaald voor het thema Voeding. De kinderopvang had al een beleid op gezonde voeding, de school heeft dit nu ook.

 • TyeDemiMarijngroep8De leerlingen van groep 8 van basisschool de Vijverburgh aan de Paltelaan, zijn het schooljaar begonnen met een heuse verhuizing. De pas gestarte MAVO, pal naast de Vijverburgh zag een leuke samenwerking met het primair onderwijs, waar ruimtegebrek was, wel zitten.

 • SC 5595Het nieuwe bestemmingsplan voor de Entree Zoetermeer, het gebied rond de Afrikaweg, krijgt steeds meer vorm. Woensdag 18 september organiseert de gemeente een bewonersbijeenkomst waar verteld wordt wat de plannen nu zijn.

-goede doel-

-Actie(F)tas-