Driemanspolder

 • Blikseminslag en brand op ONC Clauslaan

  brand onc 1Door een blikseminslag tijdens het onweer vannacht is brand ontstaan op het dak van het Oranje Nassau College Clauslaan. Woensdagavond omstreeks elf uur is de brandweer uitgerukt voor een brandmelding aan de Clauslaan. Rond één uur was de brand onder controle.

 • Schoten in de Dunantstraat

  politie auto 11Omwonenden van de Dunantstraat hebben op donderdagavond 4 juni schoten gehoord. De politie bevestigt dat er kogelhulzen zijn gevonden en dat het onderzoek naar de toedracht in volle gang is.

 • Straat in beeld: Boerhaavelaan

  IMG 3157U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Boerhaavelaan in Driemanspolder.

 • Geslaagd balkonconcert van Leeuwenhoeklaan

  balkonconcert van leeuwenhoeklaanEen balkonconcert voor bewoners van de Leeuwenhoeklaan zorgde voor een vrolijke noot. Dirigente Rian van Randwijk, o.a van het Piëzo-koor, liet jong en oud meezingen en dansen op vrolijke bekende nummers.

 • Straat in beeld: J.L. van Rijweg

  StratenInBeeld JLVanRijweg A19A6921Weet u wat uw straatnaam betekent? In Straat in beeld zoeken wij de informatie achter het blauwe bordje uit. Nederland herdenkt in 2019 en 2020 ‘75 jaar Vrijheid’. De komende weken belichten we een aantal straatnamen met een link naar de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de Jacob Leendert van Rijweg in Driemanspolder.

 • ONC werkt thuis zo goed mogelijk door

  lied onc clausEr is nogal wat veranderd voor scholen en leerlingen in de coronacrisis. In plaats van elke dag naar school te gaan zitten de leerlingen nu thuis achter hun laptop en de leraren geven digitaal afstandsonderwijs. Het ONC werkt thuis zo goed mogelijk door in de crisis.

 • Het gebouw van de maand: Kantoorlandschap IBM

  ibm zoetermeer kantoor gevelZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand het voormalige kantoor van IBM in Zoetermeer langs de Boerhavelaan.

 • Gewonde bij felle brand flat Driemanspolder

  brandstadhoudersringBij een brand in een flat aan de Stadhoudersring, Driemanspolder, is een man gewond geraakt. Omliggende woningen werden ontruimd tijdens deze brand op zaterdagavond 28 maart. De brandweer schaalde op naar middelbrand en controleerde op schadelijke gassen.

 • ONC: Schoolexamen verspreid afnemen

  Het Schooljournaal ONC Clauslaan wordt opgenomenMinister Grapperhaus maakte dinsdag 24 maart bekend dat de Centrale Eindexamens definitief niet doorgaan. De eindexamenleerlingen van het ONC Clauslaan kregen vanmorgen een brief met uitleg over de schoolexamens, die nu bepalend zijn voor het diploma.

 • Elke dag live Schooljournaal ONC Clauslaan

  Het Schooljournaal ONC Clauslaan wordt opgenomenOranje Nassau College (ONC) Clauslaan zendt elke schooldag om 16.00 uur een live Schooljournaal uit. De school houdt op deze manier leerlingen en ouders op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen nu de school dicht is maar het onderwijs wel doorgaat.

 • Sam (11) start actie voor juf

  IMG 20200304 001102 345Sam Vreugdenhil (11 jaar) is een inzamelingsactie begonnen voor zijn juf Caroline die lijdt aan de ziekte ALS. Hij wil geld ophalen voor onderzoek en combineert zijn actie met een spreekbeurt.

 • Frits Landesbergen Sextet bij Fascinating Jazz

  IMG 4162Het Frits Landesbergen Sextet was zondag 1 maart te gast bij Fascinating Jazz in het Golden Tulip Hotel in Zoetermeer. In het sextet weet hij zich omringd door geweldige muzikanten en de vele bezoekers genoten zichtbaar van het gevarieerde optreden.

 • 27 km te hard op Boerhaavelaan

  flitserBij een snelheidscontrole op de Boerhaavelaan heeft de politie op vrijdag 28 februari een bestuurder vastgelegd die 27 kilometer te hard reed. De controle werd gedaan met een lasergun en de boete is fors.

 • Ommetjes en architectuur wandelingen

  gegidst 7 14 en 21 2Simone Langeveld van het 'Architectuurpunt Zoetermeer' introduceert drie nieuwe wandelkaarten met routes langs de boeiende architectuur in Zoetermeer. De ‘Ommetjes' gaan door de Dorpsstraat, de wijk Dorp, de wijk Palenstein, de wijk Driemanspolder.

   

 • Zoetermeer tekent overeenkomst Entree

  GemZmeer Entree20 02 0434De gemeente Zoetermeer en zeven private eigenaren tekenden op woensdag 5 februari de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de nieuwste stadswijk van Zoetermeer: De Entree. De komende jaren verrijzen ongeveer 4.500 woningen in Entree.

 • Invallen in spookwoningen

  spookwoning invalDe gemeente Zoetermeer heeft dinsdagavond de eerste controles gedaan op spookwoningen en illegale bewoning. Samen met gemeente-inspecteurs, Stedin en politie werd een flat aan de Stadhoudersring in Driemanspolder gecontroleerd.

 • Speciale actie Stella Nova

  WhatsApp Image 2020 01 30 at 08.36.11IKC Stella Nova in Driemanspolder houdt vandaag een speciale actie om aandacht te vragen voor de problemen bij het onderwijs. De leraren van de school staken niet, maar hebben een metershoog spandoek opgehangen bij school.

 • Open Huis Oranje Nassau College druk bezocht

  Open Huis ONC Parkdreef 2Bijna 2200 bezoekers kwamen zaterdag 25 januari naar het Open Huis van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef. ONC Clauslaan mocht vorige week al heel veel toekomstige brugklassers met hun ouders verwelkomen. Ook kinderen uit groep 7 kwamen zich vast oriënteren.

 • Bridgedrive Soroptimist Club voor Kafountine

  FotobridgeDe succesvolle jaarlijkse bridgedrive van Soroptimist International Club Zoetermeer heeft dit jaar als goede doel het internationale project ‘Kafountine’. De bridgedrive wordt gehouden op zondag 9 februari in 2B-Home Event Centre.

 • Sfeer en inspiratie op de bruidsbeurs

  bySannevandenEndeFotografie 15De 2B-Married Bruidsbeurs is na meerdere succesvolle edities echt een begrip geworden in de trouwbeurzenwereld hier in de omgeving. Een nieuwe editie staat zondag 19 januari van 11.00 – 16.00 uur op de agenda. Verschillende bedrijven geven de bezoekers inspiratie om hun droombruiloft te realiseren.

-goede doel-