glasnet plattegrond-01Zoetermeerse ondernemers en de ondernemersverenigingen RVOZ en VBZ hebben de handen ineengeslagen om spoedig een hoogwaardig zakelijk glasvezelnetwerk te realiseren. Ook de gemeente Zoetermeer is enthousiast over het initiatief. Een hoogwaardig glasvezelnetwerk ondersteunt Zoetermeer als ICT-stad. Het glasvezelnetwerk komt als een ring om Zoetermeer te liggen en kan alle grote bedrijventerreinen in de stad voorzien van snel internet met glasvezels.

Al in 2013 gingen de voorbereidingen van start waarna een aantal betrokken ondernemers in het ontwikkelen van een eigen glasvezelnetwerk investeerden. Deze unieke coöperatieve aanpak heeft als resultaat dat de ondernemers zelf eigenaar zijn van het glasvezelnetwerk en dat zij daardoor de kosten laag kunnen houden. De maandtarieven zijn nu al zeer scherp en dalen naarmate er meer deelnemers bij komen.

Hans de Boer, directeur van Glasnet Zoetermeer BV, geeft aan dat het nog dit jaar verkopen van 150 aansluitingen op het glasvezelnetwerk een van de prioriteiten is. Daarom worden de komende weken voor in glasvezel geïnteresseerde ondernemers informatiebijeenkomsten georganiseerd. Geplande data zijn 18 en 19 november maar mogelijk worden meer bijeenkomsten georganiseerd. Gegevens en aanmeldingsmogelijkheden staan op www.glasnetzoetermeer.nl . In het glasvezelnetwerk geïnteresseerde bedrijven kunnen ook een bedrijfsconsult aanvragen.

Voordelig glasvezel

De Boer “Er vanuit gaande dat op 14 december 150 klanten geregistreerd staan, wordt begin 2015 gestart met de daadwerkelijke aanleg van het glasvezelnetwerk. Daarna zullen binnen een half jaar alle deelnemende bedrijven glasvezel tot in hun meterkast hebben. Vanaf dat punt is iedereen op het geheel open netwerk vrij om een provider en het servicepakket van zijn keuze te kiezen. Om de glasvezelaansluiting in de meterkast te krijgen kost het de ondernemer eenmalig slechts € 199,-- tijdens de actieperiode. Dat is extreem voordelig want later instappen zal de ondernemer ten minste € 1.750,-- kosten.”

Huidige status

Voor een stad als Zoetermeer die zich profileert als ICT-stad is het met hoge snelheid kunnen transporteren van steeds grotere hoeveelheden digitale informatie belangrijk. De gemeente en ondernemers proberen al vanaf 2004 in Zoetermeer het glasvezelnetwerk te realiseren. Nu lijkt het dan eindelijk te gaan lukken. Glasnet Zoetermeer zal begin 2015 de aanleg van het glasvezelnetwerk in hoog tempo laten uitvoeren. Bij oplevering ligt door Zoetermeer een stratendekkend netwerk dat de industrieterreinen Zoeterhage/ Rokkehage/ Hoornerhage, Lansinghage, Rokkeveen Oost, Kantorenpark Rokkeveen (A12, Campus), Breedewater, Stadshart en diverse scholen betaalbaar glasvezel biedt. Zo wil Zoetermeer aantrekkelijk blijven als vestigingsplaats voor het bedrijfsleven.

-advertenties-

-goede doel-