kunstgras FCZ

De velden bij FC Zoetermeer. Veld 2 en 3 worden deze zomer vervangen door kunstgras, 1 en 4 zijn nu al kunstgrasvelden.

raadsvergaeringDeze zomer krijgt Zoetermeer er 4 kunstgrasvelden bij en wordt ook veldverlichting aangelegd of vervangen. De gemeenteraad heeft maandagavond tijdens de Raadsvergadering het raadsvoorstel ‘Versnelling deel van investeringsagenda sportaccommodaties’ aangenomen.

De Zoetermeerse voetbalverenigingen SVO Buytenpark, FC Zoetermeer en SV DSO krijgen versneld kunstgrasvelden. De raad heeft € 3.111.177 investeringsbudget beschikbaar gesteld voor de aanleg van vier sportvelden met kunstgras. Daarnaast wordt op twee sportvelden verlichting vervangen en op twee velden wordt nieuwe verlichting aangelegd.

De uitvoering gaat plaatsvinden in de zomerstop 2024 zodat de nieuwe kunstgrasvelden klaar zijn voor gebruik bij de start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025. Bij onverhoopte tegenvallers krijgt de uitvoering bij SVO Buytenpark en FC Zoetermeer voorrang.

Wachtlijsten verminderen

Door de nieuwe kunstgrasvelden wil de gemeente de wachtlijsten bij de voetbalclubs wegwerken. Ook ontstaat er meer ruimte om de velden multifunctioneel te gebruiken, bijvoorbeeld door het voortgezet onderwijs. Kunstgrasvelden zijn het hele jaar door te bespelen, waardoor de velden beter kunnen worden ingezet.
Het nieuw aan te leggen kunstgrasveld bij SV DSO zal semi-openbaar zijn, ook de jeugd uit de wijk Oosterheem kan het veld gebruiken.
De nieuwe verlichting bij de velden is led-verlichting, waarmee de velden ook weer een stap in duurzaamheid maken.

FC Zoetermeer blij met nieuwe velden

Peter Lieffering van Voetbalzaken FC Zoetermeer, aanwezig bij de Raadsvergadering, vertelt: “Het is geweldig dat de gemeente heeft ingezien dat er op korte termijn iets aan de grasveldproblematiek moet worden gedaan en dat het van groot belang is dat de wachtlijsten niet nog verder oplopen. Velden 2 en 3 zullen deze zomer vervangen worden voor kunstgras en dit betekent dat FC Zoetermeer de enige vereniging in de regio is met alleen maar kunstgrasvelden. Hiermee zullen afgelastingen tot het verleden behoren en kunnen de vele teams die doordeweeks vaak niet konden trainen of op zaterdag niet konden spelen gewoon twee keer per week trainen. Tevens ontstaat er weer meer ruimte om nieuwe teams/leden in te schrijven, omdat doordeweeks geen inhaalwedstrijden meer hoeven te worden gespeeld.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-