bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: BC Zoetermeer op woensdagmiddag 

 

BC Zoetermeer is een bridgeclub van ongeveer 230 leden die op de maandagavond, woensdagmiddag en donderdagmiddag speelt in buurtcentrum “de Vlieger” aan de Groenblauwlaan 133 in Zoetermeer. BC Zoetermeer heeft bovendien twee middagclubs die het verbazend goed doen. Hierna wordt een spel bezien van de woensdagmiddagclub waar op 10-1-24 in drie lijnen in totaal maar liefst 86 leden aan deelnamen. De winnaars waren in de A-lijn Henk Draer & Herman Timmermans met 59,72%, in de B-lijn Adri Huurman & Miny Pannen met 62,32%, in de C-lijn Henk van der Linden & Maud de Fretes met 65,51%. Het onderstaande spel is nu eens uitermate geschikt voor een kleurenmanche, maar aan twee tafels in de A-lijn wordt toch 3SA geprobeerd, en dat zit er deze keer “anders dan anders” helemaal niet in.

Spel 16; West/OW

BC Zoetermeer jan24

 Biedverloop bij Prof Jack  

West past, Noord opent met 1 klaveren, Oost doubleert (openingskracht maar geen vijfkaart) Zuid biedt 1 schoppen, West past, Noord vervolgt met 2 schoppen, Oost past, Zuid gaat naar 3 schoppen, geeft daarmee 11 of 12 punten aan 4+ schoppen, waarna allen passen, want ook Noord kan moeilijk verder gaan in schoppen met slechts 3 schoppen bij 12 punten. NZ hebben echter aan twee tafels 3SA geboden, wellicht 3SA na 3 schoppen.

Spelverloop

In de kleurcontracten zijn de volgende resultaten geboekt: 1x4 schoppen C; 1x2 schoppen +2; 1x3 klaveren C; 2x5 klaveren -1. De felicitaties gaan naar Marion Halbmeijer & Annet Hippe die het met hun geboden en behaalde schoppenmanche – een topscore van 100% – dus nog beter hebben gedaan dan Jack (!) die iets te voorzichtig was.

Het 3SA-contract ging echter aan twee tafels twee down, omdat de verdediging in SA 5 ruiten op rij kon maken en ook nog daartussendoor hartenaas! Zoiets kan de verdediging niet altijd doen in een kleurcontract en ook in dit geval niet, omdat leider Noord al na twee ruitenslagen de volgende ruitenslag kon introeven.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  

-advertenties-

-goede doel-