januari 24

 • Weekend Foto

  wjan24 Rianne_Veeninga_winters_rietFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Oud Alfrink leerlingen vertellen over vervolgstudie

  Oud leerlingen AlfrinkOp woensdag 24 en donderdag 25 januari zijn bijna 80 oud-leerlingen terug geweest op het Alfrink College om de nieuwe lichting voorexamenklassen wat meer te vertellen over vervolgopleidingen en mogelijkheden na de studie.

 • Snellere en betere schuldhulpverlening

  PHOTO 2024 01 31 10 13 11De gemeente zet zich in voor snellere en betere schuldhulpverlening voor inwoners met een schuld aan de gemeente. Hiervoor heeft wethouder Bouke Velzen namens de gemeente vandaag op het stadhuis het NVVK-convenant ‘Lokale Overheid’ ondertekend.

 • Zorgen om inkomenszekerheid

  Bouke Velzen 2023 1Gemeenten willen niet langer pleisters plakken, maar de problemen rond armoede en schulden structureel aanpakken. De themagroep Armoede en Schulden heeft met meerdere gemeenten een manifest aan de Tweede Kamer aangeboden, waarin zij een pleidooi houden voor structurele maatregelen.

 • Nationale voorleesdagen op basisschool Da Vinci

  IMG 3113Alle kleuters kwamen donderdag 25 januari in hun pyjama naar school voor de Nationale voorleesdagen. Voordat de kinderen genoten van een voorleesontbijt mochten ze in de aula luisteren naar het boek ‘Help! Een verrassing!’, voorgelezen door meester Wim, de directeur van basisschool Da Vinci.

 • Gemeenteraad wil geldgarantie van nieuw Kabinet

  raadszaal 3De gemeenteraad van Zoetermeer wil van het nieuw te vormen Kabinet een geldgarantie om alle gemeentelijke taken goed te kunnen blijven doen. De raad heeft aan het eind van zijn vergadering van maandag 29 januari 2024 unaniem een motie met die strekking aangenomen.

 • Straat in beeld Olof Palmelaan

  straatnaamU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Olof Palmelaan in Oosterheem.

 • Fine Dining ‘Chez Lou Lou’ opent binnenkort

  6CAF1EC1 8EE8 412B 824C 3F854DCF0956Vanaf 6 februari opent op het Stadshuisplein het fine dining-restaurant 'Chez Lou Lou'. De horecazaak wordt geleid door de ervaren horecaondernemer René Bogaart, bekend van de restaurantketen Pavarotti, samen met mede-eigenaren Stephan en Samantha Spitsbaard die het gezicht van Chez Lou Lou worden.

 • Actie 'Beer Geeks beat ALS' van start

  Vivalavida loek vireshROEM Bier kondigt met trots haar deelname aan de actie ‘Beer Geeks Beat ALS’ aan. Dit initiatief, gesteund door meer dan 84 Nederlandse brouwerijen, heeft als doel de stichting ALS te steunen.

 • Winterfeest op De Weidemolen

  winterfeest WeidemolenOp zondag 4 februari van 13:00-16:00 uur is er weer een winterfeest op Stadsboerderij de Weidemolen. Er is deze dag een schaatsbaan waar je heerlijk op kunt schaatsen. Ook is er een winterterras met winterse versnaperingen zoals snert, chocomel of (alcoholvrije) glühwein.

 • Foto van de week

  jan24_Rianne_Veeninga_HoekstraparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: De pretnachtbus

  sh busstation 6Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De pretnachtbus.

 • Samen Gezond Zoetermeer

  gezond 2025Maak jij je zorgen over de toekomstige beschikbaarheid van zorg? Volgens Zoetermeer 2025, een samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer, lokale zorg & welzijnsorganisaties en zorgverzekeraars, zijn deze zorgen terecht.

 • Kinderen met nepvuurwapen aangehouden in Stadshart

  nep vuurwapenDe politie kwam meteen in actie bij de melding dat twee jongens met een vuurwapen rondliepen in het Stadshart. Dit was op zondag 28 januari rond 19.30 uur. Niet veel later werden twee jongens gesignaleerd en met de grootste voorzichtigheid benaderd. 

 • ZKV De IJsvogels verwelkomt 200ste lid

  200e lid EugeniaAan het begin van deze maand mocht de Zoetermeerse Kunstrij Vereniging De IJsvogels het 200ste lid verwelkomen. Eugenia is weer terug van weggeweest en krijgt daarvoor ook nog eens een bloemetje. “Eens een IJsvogel, altijd een IJsvogel!” En dat geldt voor veel anderen ook.

 • Douwe en Noga Zoetermeerse sporter van het jaar

  sportgalaDe gemeente Zoetermeer maakte vrijdag 26 januari de winnaars bekend van het jaarlijkse Zoetermeerse sportgala. De presentatie was in de goede handen van voormalig top hordenloper en tv analyst/presentatorGregory Sedoc en wethouder Ronald Weerwag.

 • Schaak. Mat! Tata schaaktoernooi 2024

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Tata schaaktoernooi 2024

 • Zin in 't alledaagse: vertel je levensverhaal

  blog zin RobOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag:  vertel je levensverhaal.

 • Gebouw van de maand: Centrum voor Kunst en Cultuur

  CKC SL 2024 januariZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand: het Centrum voor Kunst en Cultuur.

 • Weekend Foto

  wjan24 Rianne_Veeninga_winters_rietFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-advertenties-

-goede doel-