bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Bij Sweet Lake Bridgers.

 

Deze bridgeclub telt nu ongeveer 70 leden. Speelavond is woensdag vanaf 19:45 in De Patio, het buurtcentrum van Seghwaert op Dreef. Op 24 januari werd de avondsessie gewonnen door Jilles Kooij & Joop van der Hoek met de prima score van 65,83%, gevolgd door Corrie Sikkema & Tineke Veiver met 59,58% en Elly Stevens & Peter Schneider met 58,33%. Spel 3 werd aan de zes tafels van de A-lijn beslist op vooral lage deelscores: 1harten+2, 2harten+1; 2x 1SA+1; 4harten-1 en 1SA-1, terwijl NZ ogenschijnlijk toch wel aardige kaarten hadden met in totaal 24 punten. Interessant genoeg om eens te kijken hoe Prof Jack dit spel zou aanpakken. De hoogste NZ-scores op dit spel werden in de praktijk behaald door Marianne Janssen & Anneke Peltenburg en Carla Verkouteren & Celina Verreck met 2x90%.

Spel 3 dd 24-1-24; Z/OW

SLB 2024feb

Biedverloop bij Prof Jack, en spelverloop

Zuid is iets te zwak en past, Oost en West passen steeds, Noord vervolgt met één klaveren, wel voldoende punten maar geen vijfkaart. Zuid biedt met zijn vijfkaart één harten, Noord vervolgt met 1SA, dat belooft 11+punten, maar geen vierkaart harten, Zuid biedt nu 2SA en geeft daarmee 11-12 punten aan, waarna Noord naar drie harten gaat, 12+ punten en geen vier maar wel drie harten. Al met al denkt Zuid toch iets tekort te komen voor een manche in SA of in harten, en past op drie harten.

Gezien de uitkomsten in de praktijk is dit eindbod een schot in de roos. Het is makkelijk te zien aan de bovenstaande spelfiguur dat NZ op zijn minst vier harten, één schoppen, één ruiten en twee klaveren kunnen maken, dus in totaal acht slagen en de benodigde negende slag zal veelal direct in de allereerste slag al worden gemaakt, omdat in de praktijk West bij de drie hartencontracten steeds met een lage schoppen is opgekomen, zodat Zuid deze slag al met schoppen tien kon incasseren!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  

-advertenties-

-goede doel-