Onder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag:  Door het Duister naar het Licht.

vredesduifOp velerlei wijze bereiden mensen zich voor op het Kerstfeest. De tijd waarin de dagen korter worden. De tijd waarin winkelstraten en huiskamers sfeervol worden aangelicht. Dat is wat we doen … we omringen ons met sfeer en gezelligheid.
Bij ons thuis enkele kerststalletjes als een kleurrijke herinnering aan hoe het Kerstfeest ooit begon. De geboorte van een kind dat zou uitgroeien tot een bijzonder wijs mens. Tegelijk moesten zijn ouders met hem op de vlucht voor de dreiging van geweld door een toenmalige koning.
Nog steeds is er veel dreiging in onze wereld. Nog steeds moeten mensen op de vlucht. Onderweg naar …, naar …? Naast alle feestelijkheden graag uw aandacht voor de Vredespaal vlakbij het Marktplein. Elke vrijdagavond verzorgt het Interlevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer hier een kleine en eenvoudige bijeenkomst om stil te staan bij de humanitaire rampen in onze wereld. Er is wat kaarslicht, er wordt een korte tekst voorgedragen en er is een stilte van twee minuten. Hierbij bent u ook zeer welkom. En neem gerust iemand mee. Aanvang: 20.00 uur (graag iets eerder aanwezig)
Op zondagavond 24 december - Kerstavond - is er een (niet traditionele) Kerstavondmeditatie vanuit boeddhistisch christelijke inspiratie. Het thema is Vervulling. Ook hier is iedereen van harte welkom. Deze avond wordt verzorgd door Saskia Stolwijk en Toon Vessies. Muzikale ondersteuning: The Sound of Love (harp, handpan, klankschalen).
Vooraf wel graag aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Locatie: Adventskerk aan de Julianalaan 3 (bij het winterse Wilhelminapark). Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur.
Bij alle feestelijke ontmoetingen in de naderende Kerstdagen wensen wij u veel gezelligheid, goede gesprekken en een groeiend besef van hetgeen donkere dagen kunnen betekenen.

 

Blogschrijver: Toon Vessies, Buiten-de-Lijntjes

De Zoetermeerders die meeschrijven aan deze column komen uit twee groepen die regelmatig schrijven over zingeving. Dit zijn ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer' en initiatiefgroep ‘Buiten de lijntjes’. De werkgroep ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer’ heeft zich tot doel gesteld door middel van interviews levensverhalen van (jong)senioren te verzamelen. De initiatiefgroep 'Buiten de lijntjes’ is gehuisvest in de Adventskerk aan het Wilhelminapark. Zij willen buiten de kaders denken en een breed scala aan activiteiten organiseren rond zingeving.

De vorige columns 'Zin in 't alledaagse' kunt u hier vinden: Zin in 't alledaagse

-advertenties-

-goede doel-